.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Post »

Misiu wiem ;:4
Romciu na razie te dwie i jakąś małą na wysianie astrów, ale to już może nie skrzynię tylko takie odeskowanie miejsca. Jak się sprawdzą to za rok może coś dorobię :D a na powitanie są zdjęcia, które zrobiłam zaraz po powrocie! dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Barabella pisze:. Marysiu czy masz nasionka Kolinsji i Gomfreny?
;:oj nie! Basiu mam tysiące nasion i już nie wiem gdzie ustawiać kubeczki z wysianymi nasionami a potem trzeba to wszystko wsadzić. Muszę koniecznie ograniczyć sianie :wink:
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdjęcia nieba boskie ;:63 Mam pytanko czy w tunelu siejesz poplon z żyta dla pomidorów czy papryki?Siejesz jesienią?
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Marysiu - cieszę się, że zdecydowałaś się na te skrzynie i że zadysponowałaś szerokość 1,20. U mnie to wzięło się stąd, że mąż postawił deskę i polecił mi sięgnąć tak, żeby obrobić połowę bez wchodzenia na grządkę i wyszło 60 cm, stąd z dwóch 1,20 m. W założeniu miało być tak, że nie wchodzimy na rabatę, ale czasem nie da się tego uniknąć.
Roślinki jak zwykle przepiękne, a niebo wcale niezwykłe, fantastyczne!
Serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu niedawno w Roku w Ogrodzie pokazano tunel z żytkiem, poczytałam i posiałam późną jesienią a i tak wyrósł mi las. Musiałam najpierw ściąć a potem przekopałam i mam nadzieję że zgnije :D a nie odrośnie do góry korzeniami ;:306
W tunelu sadzę pomidory, paprykę, ogórki a wcześniej rzodkiewkę i rukolę .
Halinko a ja wysłuchałam anglików GW trochę poczytałam , że 110 - 120 szerokość jest zalecana.
Z wykopu fundamentów mam świetną ziemię i nie wiem czy coś jeszcze nie zmajstruję....zobaczę :oops: przez tą ziemią nawet nie dodawałam ziemi kupnej.
Cieszę się że roślinki Ci się spodobały i również Cię pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,skrzynie już wysiane? fajnie wyglądają, a i niebo takie groźne ale piękne ,u mnie też co chwilę padało i nawet grad strzepał mnie po głowie,,ciekawe co będzie jutro,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, pod takie zasiewy, to Ty bedziesz musiala ze skrzyń ogród wertykalny zmajstrować, bo nawet przy Twoim areale wszystko się nie zmieści :) Ale to chyba jest nie do opanowania...miałam w tym roku prawie nie siać w domu, a skończyło się tak, ze rozsady na ganku stoją, bo się miejsce w domu skończyło ;:306
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Ja poplon wysiewałam w warzywniku,a tunelu to nawet pod uwagę nie brałam :oops: Wysiewałam mieszanki, a teraz na wiosnę Mąż to wszystko glebogryzarką "przemielił" i mogę dalej siać i sadzić.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu to Twoje niebo jest niesamowite, piękne i takie malownicze, a skrzynie bomba ;:215
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie w tunelu był wysiany owies. W warzywniaku również. Brałam suchego kurzaka od sąsiada na jesień i w prezencie dostałam też owies, który pięknie wykiełkował i rósł. Nie wszystko zgniło, są pojedyncze suche źdźbła, ale to nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Witaj Marysiu. Chyba w ciągu tygodnia odrobiłaś wszystkie sanatoryjne zaległości. Przy takim tempie pracy padniesz w polu ;:oj , zwolnij :!: Na jednym ze zdjęć był barwinek, czy on jest mniej ekspansywny niż ten zwyczajny?
Skrzynie ;:333 .
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie w czwartek~!
Martusiu u mnie tylko zimno, gradu ani innych opadów zmarzniętych nie było :D dzisiaj w nocy spokój ale podobno rano mocno lunęło, ale to już doniósł budujący kurnik :D Dobrego dnia ;:196
Pati otóż z takim samym postanowieniem kończyłam ubiegły sezon, a w tym najpierw zaczynałam skromnie bo wyjeżdżam. Teraz mam cały regał w salonie, dwa stoły i pod nimi w tunelu a gdzie jeszcze dyniowate ;:oj to jest jakaś paranoja. Myślałam, z obsieję pole zielonym ale przecież mam kilkanaście rodzajów fasolek no i te dyniowate też muszą gdzieś róść ;:185 szkoda gadać!
Gosiu podobno żytko jest odchwaszczające i wiąże dobre składniki z gleby ....to posiałam :oops: doświadczeń nie mam żadnych.
Iwonko dziękuję ! staram się jakoś ułatwić sobie życie a jak wyjdzie to zobaczymy ;:168
Anitko może w następnym roku wypróbuję owies a kurzaka mam świeżego więc poszedł na kompost :?
Ewuniu według mnie wszystkie barwinki są ekspansywne, no może oprócz tych variegata, bo większy i mniejszy też intensywnie rośnie mimo że jest u mnie dwa lata. Ten pstry nie narasta tak ;:185 Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Maria, ale zachód cudny, pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
dzastek12
50p
50p
Od: 28 cze 2012, o 08:58

Post »

Marysiu zachód jak z filmu "Zmierzch" boski (zachód bo film taki sobie :P), niestety nie da się ograniczyć zasiewów zbyt duża pokusa w nasionach jest :P od jutra ma byc cieplej to Twoje skrzynkowe zasiewy pewnie ruszą z kopyta ;:138
Justyna
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, dziękuję Ci dobra kobieto, ale nie prosiłam o ciemiernika korsykańskiego. ;:196 Ja go sadziłam u siebie już kilka razy i nie mam. Jak nie, to nie! Kupiłam sobie właśnie Helleborus thibetanus do kompletu i wystarczy.

Fajne masz te skrzynie. Będziesz znowu miała co robić. ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”