Ogródek AGNESS
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Tak u ciebie kolorowo i słonecznie
. Optymistycznie na deszczowy i zimny wieczór. Dziękuję
, poprawiłaś mi nastrój. Pozdrawiam 
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś dzisiaj tak zimno, że z przyjemnością obejrzałam twoje słoneczne zdjęcia z ogrodu.
Ładnie wygląda ta rabata z kamykami i korą.
Taka schludna i uporządkowana.
Ładnie wygląda ta rabata z kamykami i korą.
Taka schludna i uporządkowana.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Jakie cudne te tulipany
Masz wiosnę ze 2 tygodnie wcześniej niż ja.
Nas już 3 razy ogrzmociło, więc powinno wszystko rosnąć jak burza. Deszczu też już aż nadto! Ja chcę słonka !!
Nas już 3 razy ogrzmociło, więc powinno wszystko rosnąć jak burza. Deszczu też już aż nadto! Ja chcę słonka !!
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Staram się być na bieżąco jednak nie zawsze wystarcza czasu na napisanie.
Serdeczności
Serdeczności
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguniu ale bajeczną rabatkę masz! Wszystko tak pięknie zadbane 
U Agi dawno nie byłam zostawiam pozdrowienia
i zmykam dalej..
ps tulipany dwukolorowe
ps tulipany dwukolorowe
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aguś Twoje piękne zakątki obsypały wiosennym kwieciem ,tulipanki tak uroczo zakwitły ,cudnie masz w swoim ogródku,te chłodne dni troszkę przyhamują roślinki ,ale deszcz bardzo był potrzebny ,pozdrawiam i miłego dnia życzę

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Agnieszko wiosna rozszalała się na dobrego, pięknie rozkwitają rabatki. Tulipanki botaniczne mają tyle uroku w sobie.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Nadrobiłem zaległości u Ciebie.
Sasanki faktycznie się dobrze sieją jak im się nie przeszkadza (nie kopie za dużo)
Większość u mnie z Twoich nasion i już drugie pokolenie kwitnie 
Sasanki faktycznie się dobrze sieją jak im się nie przeszkadza (nie kopie za dużo)
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Ale mi się humor poprawil w ten pochmurny, slotny dzień- piekne rabatki, tulipanki zachwycające 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
A co to za odmiana tulipanów po zdjęciu z Fashion? Strasznie słodka
Muszę poszukać jesienią, tylko powiedz czego 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Agnieszko piękne masz rabaty
coraz częściej myślę o korze by obsypać swoje
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Edytko prace przy obrzeżach i skalniaczku zrobione, cieszę się bardzo, bo ogródek już doprowadzony do porządku po zimie
U mnie dziś część okien już umyta, jutro pozostałe
Bogusiu u mnie chłodno, ale deszczu wciąż ani kropli..... a już od 2 dni zapowiadali opady
Spacer do lasu i grill.... ależ przyjemnie spędziliście dzień
Co do sasanek.... podręczniki odradzają dzielenie, bo sasanki mają korzeń palowy i źle to znoszą, ale ja, tak jak pisałam wcześniej.... rozsadzam i przesadzam je od zawsze i jeszcze nigdy, żadna mi nie zginęła.... Muszą się zregenerować i nabrać sił, ale zawsze się do tej pory przyjmowały i miały znaczne przedłużone życie. Sasanki są krótkowieczne, więc ze starszymi kępami warto spróbować, bo jeśli się ich nie przesadzi to i tak znikną....
U mnie okna dopiero umyte w części.... jutro dalszy ciąg.....
Ewa miło mi bardzo, że tulipanki podobają Ci się, bardzo lubię te kwiaty, a teraz każdego dnia zakwitają kolejne
Faktycznie rabaty robią się coraz bardziej zielone, wiosna szaleje
Misiu to bardzo dziwne, że nowe tulipanki mają same liście.... często tak się dzieje ze starymi nasadzeniami, którym marnieją cebule i się wyradzają, ale z takimi świeżaczkami ???
Justynko bardzo się cieszę , że moje widoki poprawiły Ci nastrój
Deszczu zazdroszczę, bo u mnie mimo dużego ochłodzenie nadal nie spadł, a sucho jest okropnie .....
Grażynko u mnie też zimno.... ale najgorzej, że wciąż bez deszczu
Cieszę się, że rabatka podoba Ci się.... z dnia na dzień roślinki są coraz większe i jest na niej coraz bardziej zielono
Agusiu moje wiosna bardzo się ociągała, ale jak już przyszła, to pędzi w ekspresowym tempie.... tak jest zawsze
U mnie ani burzy, ani upragnionego deszczu....ale zimno
Aaguś teraz wiosną czas to towar deficytowy, niestety.... wiem coś o tym, bo i mi go nie starcza..... więc tym bardziej się cieszę, że zaglądasz
Reniu cieszę się, że rabatka podoba Ci się, mam nadzieję, że teraz, gdy już jest wysypana korą, to zielsko nie będzie tak szybko wyrastało....
Daruniu faktycznie dawno Cię nie było.... bardzo się cieszę, że zajrzałaś i zapraszam częściej
..... a i czekam z niecierpliwością na Twój wątek.....
Martusiu dziękuję za miłe słowa
U mnie niestety deszczu wciąż nie ma....sucho jest okropnie.... dziś już troszkę podlałam ogród, bo roślinki cierpią....
Dorotko bardzo lubię tulipany, a wszelkie botaniczne w szczególności.... oprócz urody dodatkowo zauroczyły mnie tym, że tak wcześnie kwitną
Jacku nawet nie wiesz jak się cieszę, że nasionka sasanek wydały u Ciebie takie wspaniałe plony i sasanki darzą się i nawet mają potomstwo
Trafiły w dobre ręce, więc odwdzięczają się ....
Olusiu bardzo się cieszę, że moje kolorowe kwiatuszki poprawiły Ci humor
Kwiaty to wspaniałe antydepresanty....
Izuniu tulipanki to odmiana Ancilla.... są naprawdę urocze i baaaardzo wcześnie kwitną
Aniu dziękuję
Ja jestem ogromną zwolenniczką kory, uważam to za idealne rozwiązanie.... ma mnóstwo zalet : ładnie wygląda, zabezpiecza przed chwastami, utrzymuje wilgoć w glebie, ziemia pod nią jest puszysta i pełna dżdżownic, rozkładając się dostarcza mnóstwo wartości odżywczych roślinkom.... jak dla mnie...... ideał 
U mnie dziś część okien już umyta, jutro pozostałe
Bogusiu u mnie chłodno, ale deszczu wciąż ani kropli..... a już od 2 dni zapowiadali opady
Spacer do lasu i grill.... ależ przyjemnie spędziliście dzień
Co do sasanek.... podręczniki odradzają dzielenie, bo sasanki mają korzeń palowy i źle to znoszą, ale ja, tak jak pisałam wcześniej.... rozsadzam i przesadzam je od zawsze i jeszcze nigdy, żadna mi nie zginęła.... Muszą się zregenerować i nabrać sił, ale zawsze się do tej pory przyjmowały i miały znaczne przedłużone życie. Sasanki są krótkowieczne, więc ze starszymi kępami warto spróbować, bo jeśli się ich nie przesadzi to i tak znikną....
U mnie okna dopiero umyte w części.... jutro dalszy ciąg.....
Ewa miło mi bardzo, że tulipanki podobają Ci się, bardzo lubię te kwiaty, a teraz każdego dnia zakwitają kolejne
Faktycznie rabaty robią się coraz bardziej zielone, wiosna szaleje
Misiu to bardzo dziwne, że nowe tulipanki mają same liście.... często tak się dzieje ze starymi nasadzeniami, którym marnieją cebule i się wyradzają, ale z takimi świeżaczkami ???
Justynko bardzo się cieszę , że moje widoki poprawiły Ci nastrój
Grażynko u mnie też zimno.... ale najgorzej, że wciąż bez deszczu
Cieszę się, że rabatka podoba Ci się.... z dnia na dzień roślinki są coraz większe i jest na niej coraz bardziej zielono
Agusiu moje wiosna bardzo się ociągała, ale jak już przyszła, to pędzi w ekspresowym tempie.... tak jest zawsze
U mnie ani burzy, ani upragnionego deszczu....ale zimno
Aaguś teraz wiosną czas to towar deficytowy, niestety.... wiem coś o tym, bo i mi go nie starcza..... więc tym bardziej się cieszę, że zaglądasz
Reniu cieszę się, że rabatka podoba Ci się, mam nadzieję, że teraz, gdy już jest wysypana korą, to zielsko nie będzie tak szybko wyrastało....
Daruniu faktycznie dawno Cię nie było.... bardzo się cieszę, że zajrzałaś i zapraszam częściej
Martusiu dziękuję za miłe słowa
Dorotko bardzo lubię tulipany, a wszelkie botaniczne w szczególności.... oprócz urody dodatkowo zauroczyły mnie tym, że tak wcześnie kwitną
Jacku nawet nie wiesz jak się cieszę, że nasionka sasanek wydały u Ciebie takie wspaniałe plony i sasanki darzą się i nawet mają potomstwo
Olusiu bardzo się cieszę, że moje kolorowe kwiatuszki poprawiły Ci humor
Izuniu tulipanki to odmiana Ancilla.... są naprawdę urocze i baaaardzo wcześnie kwitną
Aniu dziękuję
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aga, rozszalała się wiosna u ciebie
Masz ogrom kwitnących tulipanów
rabaty dopracowane i dopieszczone
P.s. ja już tez częśc okien mam zrobiona
Masz ogrom kwitnących tulipanów
P.s. ja już tez częśc okien mam zrobiona
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Agusiu ogrom wiosennych a zwłaszcza tulipanów jest powalający
Cudowny porządeczek w rabatkach i ogródku po zimie pięknie już u Ciebie