Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
W tym roku wyjątkowo atrakcyjnie wygląda...niewiele miała listków...a już były zawiązki kwiatowe. Jest obsypana kwiatkami...o delikatnej nutce kakaowej...przy słonecznej pogodzie.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu chyba tylko Ty masz akebię ? nie widziałam jej u nikogo więcej 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu obejrzałam twoją wiosnę i ślę buziaki 

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Jak zwykle pięknie
pięknie
i jak zwykle brak mi słów.
Magnolie śliczne
a moja nie chce kwitnąć. 

Magnolie śliczne

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Bogusiu,Twoja wiosna jakaś pospieszna ,tyle już kwitnie u Cibie tulipanów,i innych wiosennych,pozdrawiam

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bogusiu takie piękne kolorki u Ciebie 

- bwoj54
Marysiu!maska..chyba w kilku wątkach spotkałam...różne mają o niej zdanie....ja jestem bardzo zadowolona.Nie jest uciążliwa w utrzymaniu...da się utrzymać przyrost w ryzach. Im radykalniejsze cięcie, tym obfitsze kwitnienie/ to moje obserwacje/.
Marysiu!Maria Wy...odpukam w niemalowane
, choć przesądna nie jestem. Mam szczęście do magnolii...w tej chwili mam ich 5szt...łącznie z formą pienną. mimo sugestii ,ze kwitnie w 3 roku po posadzeniu...u mnie zakwitały w pierwszym roku pojedynczym kwiatkiem " Susan".Mam dwa odcienie...jedna wpada w bordo, druga ...subtelny róż w pełni rozkwitu. Czekam na kwitnienie białej gwiaździstej/ w ubiegłym roku posadzona...miała dwa kwiatki/. Musiałam przesadzić ponieważ złe miała stanowisko, zacienione. no i jeszcze mam jakąś z marketu., która posadzona jest wiosną.Niestety pnąca pomimo sporego rozrostu...nie kwitła jeszcze...może w tym roku zaszczyci swoim kwieciem. Marysiu!...a może przemarza...ja swoje co roku opatulam agrowłókniną...i tak zimują bez względu na to czy srogie mrozy, czy łagodne. w tym roku - 16 C u mnie to było... max a mimo to miały osłonę.Lubią zaciszne miejsce, nasłonecznione .
Martusiu!... u mnie wcześniejsze tulipany już przekwitły. Na tak spore ilości,które wysadziłam jesienią...to bardzo mało kwitło.
Iwonko!...z dnia na dzień...więcej kwitnień... a mnie żal ściska,ze krokusy już przekwitły, tulipany wczesne też... czas pędzi do przodu a my ..młodniejemy
...dzisiejsza wiosna w moim ogrodzie

Marysiu!Maria Wy...odpukam w niemalowane

Martusiu!... u mnie wcześniejsze tulipany już przekwitły. Na tak spore ilości,które wysadziłam jesienią...to bardzo mało kwitło.
Iwonko!...z dnia na dzień...więcej kwitnień... a mnie żal ściska,ze krokusy już przekwitły, tulipany wczesne też... czas pędzi do przodu a my ..młodniejemy

...dzisiejsza wiosna w moim ogrodzie

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Bogusiu nadrabiam dwu tygodniowe zaległości, a tu tak szybko ogród wypiękniał. Jestem bardzo ciekawa wielkości Twoich wysiewanych pelargonii, moje w ilości 2 szt rosną dostają 3 parę listków, porażka totalna. A pelargonie, które sadzonkowałam jesienią wyniosłam do foliaka dwa tygodnie temu, zapomniałam je okryć flizeliną i mi mróz zważył. Odbijają ale już po ich świetności.
- Aga1504
- 200p
- Od: 2 lut 2013, o 15:51
Po prostu brak mi słów.Z każdą osłoną Twojego ogrodu jest coraz piękniej. A kotka też masz prześlicznego 

Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę,że porzeczka krwista wszędzie pięknie kwitnie.U mnie ma, wyjątkowo w tym roku, dużo kwiatów.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- bwoj54
Dorotko!
...no właśnie gdzieś mi zniknęłaś. Kochana ja też nie jestem zadowolona ze swoich wysiewanych pelargonii w tym roku. Pierwszy wysiew ...na 30 ziarenek ...ostało się tylko 8.Z drugiego wysiewu 20 ziarenek...na razie są wszystkie.
Z tymi wcześniej wysianymi wędrowałam z miejsca na miejsce...i niestety porażka! Te z drugiego wysiewu na razie nie ruszam...część pojedynczo przepikowana ...pozostałe rosną na razie w jednej doniczce.
Aguś1504!...czyżbyś była u mnie po raz pierwszy?....ale z wpisu wynika coś innego...jesteś skrytoczytaczem
Obojętnie jak jest, witam serdecznie w swoich progach. Myślę,ze będziesz tutaj wracała ...a ja postaram się zapewnić Ci wiele wrażeń estetycznych.Zapraszam!
Nasza kotka Imka jest wyjątkowej urody a na co dzień ma towarzystwo dostojnego Antka..też nieprzeciętnej urody
Janku!zgadza się ...w porównaniu do ubiegłego roku ...kwiatów sporo

Z tymi wcześniej wysianymi wędrowałam z miejsca na miejsce...i niestety porażka! Te z drugiego wysiewu na razie nie ruszam...część pojedynczo przepikowana ...pozostałe rosną na razie w jednej doniczce.
Aguś1504!...czyżbyś była u mnie po raz pierwszy?....ale z wpisu wynika coś innego...jesteś skrytoczytaczem

Obojętnie jak jest, witam serdecznie w swoich progach. Myślę,ze będziesz tutaj wracała ...a ja postaram się zapewnić Ci wiele wrażeń estetycznych.Zapraszam!
Nasza kotka Imka jest wyjątkowej urody a na co dzień ma towarzystwo dostojnego Antka..też nieprzeciętnej urody

Janku!zgadza się ...w porównaniu do ubiegłego roku ...kwiatów sporo

- bwoj54
- Aga1504
- 200p
- Od: 2 lut 2013, o 15:51
Siewki
I chyba masz rację z tym skryto-czytaczem
choć prawda jest i taka że do Ciebie zaczęłam zaglądać od niedawna. A wracać na pewno będę jawnie lub cichaczem 

I chyba masz rację z tym skryto-czytaczem

Pozdrawiam Agnieszka*
- bwoj54
Agnieszko!...zapraszam w każdej wolnej chwili. Myślę,ze będę mogła do Ciebie wpadać z rewizytą.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bogusiu sieweczki pelargonii się postarały, ja jakoś jeszcze na sianie pelargonii się nie zdecydowałam, może za rok spróbuję