Witajcie w niedzielne popołudnie. Ranek deszczowy nie zapowiadał ciepłego, słonecznego popołudnia. Posiedziałam na ławeczce, nawet książkę udało mi się poczytać.
Tyle że alergia strasznie daje mi się we znaki

Omijają mnie wspaniałe wiosenne zapachy.
Marysiu, Maxowi udało sie wyploszyc jaszczurke z jej domu i biedaczka wpadła do zbiornika z wodą z kaskady. Nie wiem dlaczego nie wyszła, bo specjalnie są tam ustawione kamienie by żaby czy wlasnie jaszczurki mogły sie wydostać. Zauważyłam ją niestety zbyt późno
Wczoraj chyba tez udało mu się upolować ptaka, bo widziałam masę piór w ogrodzie. Ot, natura. Założę mu obrożę z dzwonkiem to wtedy nie podejdzie do ptaków niezauważony.
Nie wiem czego wczoraj najadł się w ogrodzie(widziałam konsumującego dżdżownicę

), ale wczorajszy wieczór, noc i poranek spędził kasłając, prychając i wymiotując. Na szczęście mam znajomego weta, obejrzał go przy niedzieli, zaaplikował jakieś zastrzyki i na razie jest lepiej. Mam nadzieje, że przejdzie.
Monia, jesienią kupiłam właśnie białych najwięcej. Mam do nich słabość. Nie wiem jak długo będą takie okazałe. Tutaj sadzone jesienią 2011. Nie wyglądają jeszcze najgorzej.
Ja wiórów nie przysypałam. Nasza suka się nimi zupełnie nie interesuje. Z resztą popadało solidnie i już chyba nie wydzielają żadnego zapachu.
Kleo, nie mam pojęcia dlaczego, ale wiele osób skarży sie w tym roku na kwitnienie narcyzów. Nie wiem. Zobaczę co będzie za rok. I tak jesienią zawsze dokupuję cebule więc najwyżej wykopie wiosna te, które nie będą kwitły.
Ewunia, to prawda. Narobiłam się solidnie, wiele pracy jeszcze przede mną, ale zadowolona jestem bardzo.
Max goni tez trzmiele, nie wszystkim udaje sie uciec

Straszny z niego morderca
Wiosna wyrówna niebawem u wszystkich, byle minęły zimne noce. U nas solidnie podlane, teraz buchnie zielenią.
A kwitnien w ogrodzie jak na poczatek kwietnia sporo!
Hiacyntowy zakątek
Tulipany 'Exotic Emperior' w zeszłym roku snieznobiale, w tym maślanożółte

Mam nadzieje, że to stan przejściowy

sasanki pomoczone deszczem

i uśmiechniete bratki