Wiejskie podwórko aguskac 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejskie podwórko aguskac 2014

Post »

Nie wiem,czym bardziej się zachwycać - naturalnym buszem , grillem ......... całokształt uroczy ;:333 ,miłej niedzieli.... :wit
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

aguskac pisze:Witaj Agunia :)
Nie znam odmiany, nabyłam ją wraz z mężem 8 lat temu :wink: Tak samo jak bajeczną kalinę i dorodne piwonie. Na pewno nie ma więcej niż 10 lat, bo skalniak i altanka zostały zrobione na gruzowisku, gdy rozsypały się stare kurniki.

Tnę ją bardzo ostro stąd ten pokrój. Na skalniaku duży krzew wyglądałby nieciekawie.

Nowy dzień zapowiada się obiecująco, powitało mnie ;:3 Dziś znów mamy gości, więc i czas na odpoczynek od ogrodu. Coś tam jednak chciałabym zrobić.
Priorytetem na dziś jest cięcie rurek dla murarek, bo chyba zaczęły się wygryzać. Na razie widziałam co prawda jedną sztukę ;:138
Rozbawiłaś Mnie pierwszym zdaniem i chciałem zapytać czy mąż był gratis? :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wczoraj przycięłam róże wg. zaleceń i nie było to łatwe zadanie ,szkoda było tak nisko ciąć.Poprawiłam też przycięte już hortensje ,bo w programie Rok w ogrodzie też pokazali ,żeby ciąć nisko akurat te co mam . :wit
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Semper :)
Wiesz... nie dało się nabyć tych wszystkich wspaniałości bez męża, więc postanowiłam nie grymasić 8-) Tak całkiem gratis to on nie był... :wink:

Tenciu :)
Ja nie byłam tak zdecydowana, oczywiście wielu krzewom zostawiłam trochę więcej niż należałoby. W końcu nie przemarzają tylko raz na parę lat, więc da się to nadrobić ;:173

Hortensje mam tylko 2 po 3 patyki na każdej ;:306 Jakoś się przy nich nie narobiłam ... Mam jeszcze 2 stare kolorowe, ale nigdy nie kwitły, więc jesienią wylądują na kompost a ich miejsce zajmą te co teraz ukorzeniam.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Moje hortensje też są małe ,dostałam od koleżanki 3 szczepki więc się podzieliłam z innymi koleżankami ,im się ładnie rozrosły ,a moja marna ,może ten rok będzie lepszy.Nie pomyślałam ,żeby ukorzenić te ścięte patyki ;:223 i wylądowały na ognisku a te docięte tylko 2 się nadawały .
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W zasadzie już jestem usatysfakcjonowana, bo kilka patyków się ukorzeniło. Kilka dobrze rokuje, a przecież nie muszę mieć 30 hortensji :wink:

Martwię się o róże, te w trocinach nie wyglądają obiecująco, ale może mnie zaskoczą. Dużo lepiej wyglądają te pod butlami w gruncie. Puściły liście jak durne, ciekawe czy starczy im sił na korzonki 8-)

Co robicie gdy liście zaczną się pchać w górę i w butli zrobi się za ciasno??
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam już za sobą pierwsze koszenie - początek kwietnia to termin szokujący ;:173 Były już takie wielkie nierówne kępy, że koszenie wcale nie było proste.
Cały czas także tnę trzcinę, to jest fajne zajęcie tylko przez pierwsze 15 minut 8-)
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Moje patyki hortensjowe na razie idą w liście, korzeni za bardzo nie widać.. martwię się, bo już powoli powinno zaczynać "coś" się dziać- oj coś nie mam ręki to roślin w tym roku ;:223
Krzewuszka wygląda bajecznie! To jakaś odmiana o ciemnych liściach..?
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie martw się, moje patyki także mają tylko liście. Jednemu się coś tam pojawia. Dziś wywaliłam kilka z ziemi, by obadać sytuację i nadal tylko kallusy. Jednak jestem dobrej myśli.

Z winoroślą mam za to odwrotnie - kilka ukorzenionych sztuk nie puszcza pąków, chyba są martwe. Niektóre od razu wyrzuciłam.
Przydadzą mi się pojemniki na pomidory ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Niestety prawie wszystkie patyczki hortensji straciłam. Został tylko jeden. Metoda z wodą jest jednak dużo lepsza. :(
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Post »

;:oj Aguś ale super u Ciebie.
piekne wspomnienie lata.

Agus na moich patyczkach paków nie widac,a korzenie wychodza przez dziury w doniczkach.Czy to dobrze?
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
gbed
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 lip 2012, o 13:12

Post »

Monika79 pisze:;:oj Aguś ale super u Ciebie.
piekne wspomnienie lata.

Agus na moich patyczkach paków nie widac,a korzenie wychodza przez dziury w doniczkach.Czy to dobrze?
Jestem tu przypadkiem ale odpowiem za właścicielkę wątku bo pewnie ciężko zapracowana w ogrodzie.

'To bardzo dobrze'

Pozdrowienia dla właścicielki ogrodu wiejskiego. Chyba zacznę tu częściej zaglądać. :)
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosiu, u mnie coraz więcej patyczków wypada niestety. Wczoraj znów odrzuciłam kilka :( Mam nadzieję, że te w wodzie w końcu puszczą konkretne korzonki.

Grzegorz :) to nie do końca tak z tymi korzonkami. Nie zawsze jest to dobrze, miałam tak z winoroślą, korzenie bardzo bujne, a pąki martwe.
Moniko :) Wydaje mi się, że w tej chwili hortensja powinna mieć już pąki. Moje wszystkie żywe mają. Czy piszesz o winorośli? Sporo masz takich sadzonek?

Do ogrodu nawet dziś nie wychodziłam, bo co chwila leje i jest bardzo zimno. Za to przepikowałam część małych pomidorków i przesadziłam ze 20 sporych sadzonek do większych pojemników.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś i u mnie zimno....ale deszczu ani kropli, a tak bardzo sucho u mnie..... Mam nadzieję, ze wreszcie popada, roślinkom bardzo już to potrzebne...
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie zazdroszczę suchości, rośliny łakną deszczu. U nas leje i leje, deszcz coraz intensywniejszy. Do południa były krótkie mocne deszcze, a teraz już leje cały czas, z krótkimi etapami, kiedy tylko pada.

Mimo to zrobiłam wypad do szklarni i posiałam długaśny rządek rzodkiewek :heja Tylko ta wredna sałata nadal nie wschodzi, wyłażą zaledwie pojedyncze nasionka, a siałam gęsto. Przecież to juz chyba z miesiąc minął od siewu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”