Ogród Marty cz. IV
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Mnie też lżej na duszy, że nie jestem najostatniejsza i jakieś towarzystwo "z tyłu" się znajdzie
Dziś zdążyłam posiać tylko trochę warzyw i rozgarnąć kilka kopców, kiedy przyszła burza. Uciekłam do domu i już do pracy nie wróciłam. A dzień był bardzo ciepły...Teraz pada i to porządnie.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewciu,u mnie też było bardzo ciepło i wiał ciepły wiatr,ja cały dzień w ogrodzie robię przesyłki i jeszcze trochę będę robić ,więc ogród i dom zostały odstawione i w ogrodzie i dalej zostaną zaległości,trudno, wszyscy przodownicy a ja w tyle
,ale mówisz ,że Ty też w tyle to mi tak nie żal
za chwilę wstawię zdjęcia z ogrodu i tej dziwnej piwonii też ,te omszone pąki zaczynają się rozchylać i w każdym takim pąku jest pączek kwiatowy ,ona chyba jest bardzo wczesna ,bo te pączki są już spore,u mnie też teraz pada, zaczęło dopiero o 20 ,ale w ogrodzie bardzo sucho,wczoraj podlewałam te nowe nasadzenia,pozdrawiam 

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Martuś, piwonia od Ciebie po dosłownie 3-4 dniach w ziemi ma już pączuś
U mnie też popadało - najpierw się ucieszyłam, a za chwilę strasznie zmartwiłam, że pewnie świeżo posadzone maluchy jednoroczne leżą pokotem i nic nie da się uratować. Jutro obejrzę - jakby co jeszcze zdążę wysiać bezpośrednio do gruntu
Oczami wyobraźni już widzę Twoją nową rabatę
Pokaż proszę koniecznie Twoje pergole z buków i grabu, jak tylko pokażą się listki 

-
-
Milenko,pokażę jak będzie zielona ,może nic nie stało się Twoim maluchom ,one były bardzo małe?,jak ich nie złamało to się podniosą ,a co sobie posadziłaś 

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Żurawki
Kupowałaś je może u forumowej Igi?
Posadziłam astry, lewkonie i goździki letnie. Wszystko było małe, ale już z kilkoma liśćmi właściwymi, w domu okropnie się wyciągało, więc postanowiłam zaryzykować.

Posadziłam astry, lewkonie i goździki letnie. Wszystko było małe, ale już z kilkoma liśćmi właściwymi, w domu okropnie się wyciągało, więc postanowiłam zaryzykować.
-
Milenko,żurawki kupiłam chyba u Asiagaw ,już się gubię co od kogo ,bo tyle przesyłek było,kupiłam jeszcze zieloną marmurkową ,ale nie wiem dlaczego nie ma zdjęcia,nie znam forumowej Igi,myślę ,że nic roślinkom nie będzie ,może ich przychylić do ziemi ,ale nie złamane wstaną 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś jaka śliczna ta wiśnia
i widzę kolejne zakupy teraz przyszedł czas na żurawki
Prognozy przewidują ochłodzenie, a tak cieplutko było

Prognozy przewidują ochłodzenie, a tak cieplutko było

-
Marysiu,już mam 2 takie wiśnie ,bo ona wypuszcza obok młode i ja to rozdzieliłam i już są dwie ,a w tym roku też była obok to dałam koleżance ,jak znowu wypuści obok, to na drugi rok dostaniesz
Marto żurawkowe zakupy
Czytam o nadchodzącym ochłodzeniu i trochę się martwię o moje sadzonki Mam jednak nadzieję że temperatury nie spadną poniżej zera.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dziękuję Martusiu! to piękne drzewko! Wczoraj chodziłam po Krakowie...tyle pięknych drzew kwitnie, a magnolie zapierają dech, szczególnie te starsze ogromne drzewa 

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Martusiu!...juz "oczami wyobraźni" widzę tę piękną rabatkę z ostróżkami, floksami na tle miskantów. Jest pięknie..będzie jeszcze piękniej. Cieszę się z deszczyku , który padał niemal całą noc....wczoraj posiałam różne kwiatki w gruncie. U mnie żurawki mają już pąki kwiatowe.Posyłam serdeczności 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Martuś widzę, że wiecznie coś sadzisz. Bajkowy ogród tworzysz

Kilka nowych żurawek też będę miała,

U mnie pochmurno ale czekam na deszcz, bo okropnie sucho już jest.
Pozdrawiam
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Witaj Marto
Wybacz, że w tym wątku, ale nie mogę pisać w "zakupowym". Wczoraj odebrałam moje nabytki od Asi i bardzo chciałam Ci napisać - że jestem zachwycona roślinkami od Ciebie. Piękne, zdrowe, duże sadzonki
i niespodzianka w postaci gratiska. Przy okazji pospacerowałam trochę po Twoim wątku i jestem pod wrażeniem. Najbardziej ( oprócz roślin oczywiście) podobają mi się drewniane obrzeża rabat, wyglądają tak naturalnie 

Wybacz, że w tym wątku, ale nie mogę pisać w "zakupowym". Wczoraj odebrałam moje nabytki od Asi i bardzo chciałam Ci napisać - że jestem zachwycona roślinkami od Ciebie. Piękne, zdrowe, duże sadzonki