Monika, ciekawa sprawa z tą terapią ogrodową?wiedzą o niej tylko zielono-wtajemniczeni
Żal mi tych wszystkich zestresowanych ludzi, którzy nie potrafią cieszyć się czasem spędzanym na łonie natury..można z niej czerpać nieograniczoną energię
Monia, tych porannych spacerów to Ci szczerze zazdroszczę?rano mam czas wyliczony co do minuty i nie jestem w stanie wygospodarować choćby chwili na obchód po ogrodzie, a szkoda...

Wstaję zwykle za późno, jeszcze później chodzę spać
Kasiu, super! Ale będziemy mieć spektakl
Małgosiu, skoro zakwitła w ubiegłym roku, po tak ostrej zimie, to po przycięciu teraz też powinna pokazać pąki. Na pewno nie ma?Może zrób jej zdjęcia i wrzuć to przeanalizujemy gremialnie
Asia, Twoja to chyba dawno sekatora nie widziała?

Muszę wpaść do Ciebie w lipcu i zrobić z nią porządek
Martuś, nie wiem czy u nas był grad, w Poznaniu nie widziałam, ale słyszałam, że pojawił się tylko w części miasta. Mam nadzieję, że u mnie nie było?zniszczeń w każdym razie nie zauważyłam. U Ciebie na działeczce wszystko ok?
Nifredilku, u Niemców drogo, jeśli się zarabia w złotówkach. Obiektywnie jednak rośliny są tańsze niż u nas. Dzisiaj byłam w dużym centrum ogrodniczymw Tarnowie Podgórnym. Kilka roślin, które oglądałam miały ceny w prostym przeliczeniu z euro, identyczne jak w Niemczech. To nieporozumienie na nasze warunki płacowe..
Ewa, pierwszy różany pączek dedykuję Tobie
Graham Thomas
Anglicy mają wielowiekowe tradycje i doświadczenie w ogrodnictwie, ale o ekstremach guzik wiedzą ;-)
U nas to dopiero jest hardcore i walka z żywiołem

Ty wiesz o tym najlepiej
Co tam jeszcze obfociłam w ciemnościach?
Pęcherznice już są zieloniutkie, a inne bordowe ;-))
Tulipanki trochę wymęczone po deszczu?jutro wstaną
Niezapomnajki kwitną - ta wysiała się w fudze kostki:
Przetaczniki są coraz większe - już widać zgrabne zielone kępki
Migdałek rozkwita..