Dziecioła wypatrzyłam przez okno, poleciałam po aparat i zrobiłam zdjęcie , chciałam zrobić wyraźniejsze bo okno jeszcze na święta nie myte i otwarłam je ...ale zwiał.
Do znajomego się muszę wybrać to nacykam dzięciołowi fotek...bo nie uwierzycie w elewacji robaków szuka No bo jak siądzie na ścianie i zastuka no to słyszy pusty odgłos...sobie pewnie myśli że jak pusto to są robaki i dawaj ...dziur mu juz narobił że
Kasiu piękne zdjęcia i zbliżenia na roślinki. Kolorowa wiosna u Ciebie. Carska korona . Moje 5 cebul, które tak pięknie kwitły zaginęły. Po prostu nie wzeszły w tym roku. Oj szkoda.
Wiosna jest przepiekna, po każdym nawet najmniejszym deszczu robi sie zielono az miło
Szkoda tylko że wiosenne kwiaty tak szybko przekwitają
Moje tulipany
Ostatnie narcyzy,szczępaty tulipanek rozkwitł ostatni, dąbrówka w koncu zakwitła i katalpa pokazuje listki, teraz czekam na listki na paulowniach.Rodgersja kasztanowcolistna w końcu zaszczyciła mnie listkiem co mnie cieszy najbardziej chyba...marzy mi się taka olbrzymia kępa, ale w tym tępie...zobaczymy ile wypuści liści do jesieni.
Dziękuję Dorotko
Coś pusto u mnie ostatnio...wszyscy wybyli do ogródków
Ja też spacerowałam...
Naradka i stokrotki
NN...znaczy wiedziałam tylko ciągle mi ucieka. Pąk maku, jestem go bardzo ciekawa, kupiłam go rok temu ale nie kwitł, ma być biało różowy....zobaczymy.Pierwiosnek i polne, znaczy trawnikowe stokrotki
Złotokap znowu jak w ubiegłym roku jest obsypany pąkami...jeszcze kilka dni i naprawdę zacznie kapać złotem
Śliczne zdjęcia Kasiu .
Maku to i ja jestem ciekawa. Chodzi za mną i chodzi...może gdzieś dopadnę sadzonkę, bo wysiewać mi się już nie chce, zresztą nawet miejsca nie mam . Tym bardziej że ostatnio motyw maku zdominował wszystkie moje domowe ozdóbki , w sensie oklejania serwetkami...
Dorotko i Kasiu
Kasia serwetki...znaczy decupage , jej ja chyba ze dwa lata nic nie zrobiłam, medium do pęknięc mi chyba się wyterminowało z ważności.
Jak będę miała czas to zerknę na te twoje makowe robótki...też mam kilka rzeczy makiem ozdobione ale wiecej słonecznikiem.
A mak prawdziwy jak się tylko rozwinie to oczywiście pokarzę