Mój ogródek - kogra - 3cz. 2008r
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cynamonku - zima to może jeszcze nie / mam nadzieję /, ale ja mam teraz już 12 stopni za oknem a ma być 10.
Wdzień zapowiadają u nas 14, więc to już jesienne temperatury.
A na balkonowym jest jeszcze lato i to w pełni. Zobaczymy jak się spisze balkonik, bo to jego pierwszy sezon.
Izabelko - tak, liliowce pozostaną w doniczkach na zimę i będą stały w szklarni / nie jest ogrzewana / aż do wiosny.Tak zrobiłam z zeszłorocznymi i sprawdziła się ta metoda w 100 %.
Przysypałam tylko lekko doniczki ziemią, jedna obok drugiej i przezimowały doskonale.Podlałam je tylko trzy razy w bezmrożne dni, aby korzonki się nie przesuszyły.
Wdzień zapowiadają u nas 14, więc to już jesienne temperatury.
A na balkonowym jest jeszcze lato i to w pełni. Zobaczymy jak się spisze balkonik, bo to jego pierwszy sezon.
Izabelko - tak, liliowce pozostaną w doniczkach na zimę i będą stały w szklarni / nie jest ogrzewana / aż do wiosny.Tak zrobiłam z zeszłorocznymi i sprawdziła się ta metoda w 100 %.
Przysypałam tylko lekko doniczki ziemią, jedna obok drugiej i przezimowały doskonale.Podlałam je tylko trzy razy w bezmrożne dni, aby korzonki się nie przesuszyły.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Izuś - już Ci proponowałam - wsiadaj w autobus i poplotkujemy przy małej czarnej lub zielonej herbatce / może być z prądem /.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Izabelko - jeśli tak, to przykryj na zimę agrowłókniną i wtedy z pewnością przezimują dobrze. Jedynie będziesz musiała ją zdjąć odpowiednio wcześnie, żeby pod wpływem promieni słonecznych wczesną wiosną się nie zaparzyły, jeśli temp. wzrośnie ponad 10 stopni.
Izuś - ale zima może być bardzo długa i kwiatki już przekwitną. Chcesz czekać tak długo........
:P
Izuś - ale zima może być bardzo długa i kwiatki już przekwitną. Chcesz czekać tak długo........

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Dobrze Izuś jak zechcesz, już Cię nie męczę dłużej.
Ale trzymam Cię za słowo. I.......nie odpuszczę.

Ale trzymam Cię za słowo. I.......nie odpuszczę.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Bogusiu - nie ma sprawy. Dla Ciebie też znajdzie się miejsce. A jak braknie łóżek to są jeszcze materace na podłogę.
Hanuś - dzięki za dobranockę. Spało się wyśmienicie. Tylko rano jak z psem szłam na pole, to mi zdrętwiały ręce. Tylko 8 stopni było i zimny północno wschodni wiatr.
Jesień idzie.
Cynamonku - dałaś bardzo ciekawą propozycję.
Taki plener to mogłoby być ciekawe przeżycie.
Co wy na to dziewczyny ?

Hanuś - dzięki za dobranockę. Spało się wyśmienicie. Tylko rano jak z psem szłam na pole, to mi zdrętwiały ręce. Tylko 8 stopni było i zimny północno wschodni wiatr.
Jesień idzie.

Cynamonku - dałaś bardzo ciekawą propozycję.
Taki plener to mogłoby być ciekawe przeżycie.

Co wy na to dziewczyny ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Hanuś - pozwalam na wstawienie fotki w twoim wątku, bo u mnie nikt nie będzie wiedział o co chodzi.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki