Ruda_Zabanyna76
Roślinki dałam tez do identyfikacji na forum i napisano , że to pierwsze to moze być tojeść a to drugie to szachownica i faktycznie to może być szachownica bo takową sadziłam (tylko nie wiedziałam gdzie ) zapomniałam o niej całkowicie ale bedąc na działce zagladam do nowej rabaty bo na jesień wysadziłam tam troszkę cebulek a teraz zastanawiam się co ja tam nawtykałam karteczki były ale się zmyły i mało co mi wzeszło . Najlepiej to zielsko po rozsypanym kompoście na rabatę. Boje się tam zacząc plewić , żeby nie powyrywać właśnie takich roślin jak ta szachownica. Najładniej wzeszła szachownica cesarska kupiona w tamtym roku w biedronce. Na resztę czekam. Powtykałam patyczki jesienią jak sadziłam cebulki patyki są a roślinek ni widu ni słychu może ktoś się nimi poczęstował (czyt. nornice)
DuczekiOsia tak bedę czekać , tylko chyba sama wiesz jak to jest u nas działkowców z tym czekaniem
colli28 Ty sie kochana nie masz co szykować bo może być za pózno u mnie już sie rhododendrony rozeszły . Ja ze swojego jestem zadowolona kupiłam w tamtym roku wsadziłam w zięmie odpowiednią dla niego i sobie "pan" rh rośnie , ciekawa jestem jaką ilością kwiatów mnie zaskoczy ?
A na to skusiłam sie dzisiaj w Biedronce byliny 2.99 za op