Działka na Kaszubach - amba19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zakupy! Nie ma co! Takie tulipany też kupiłam, bo widziałam u kogoś na Forum i urzekły mnie. Ciekawe tylko co z nich wyrośnie i czy w realu też są tak urocze.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu masz rację, takie zakupy w supermarketach to zawsze trochę totolotek. Chociaż ja w ubiegłym roku kupiłam w Auchan taki "zestaw" tulipanów botanicznych i faktycznie wyrosło to co było na zdjęciu. Miłego dnia dla wszystkich! Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Marysiu - wykupiłaś cały Auchan?
Przecież ja oczu nie mogłam oderwać od tych twoich zakupów - i już czekam na fotki kwitnących :lol: :lol: :lol: :lol:
U mnie padało dziś trochę :) Wczoraj byłam w Krakowie - tam padało - u mnie nie, ale to kilkadziesiąt kilometrów różnicy :)
Mam kłopoty z netem i coś mi się "porobiło" z pocztą- czy to ty chciałaś nasionka białej naparstnicy?
To podaj mi adres :)

Jak zwalczyć krety i nornice - bo już, uwierzcie - sił nie mam :(((((((
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Jadwiga 52
100p
100p
Od: 20 lut 2008, o 17:52

Post »

Witaj Marysiu, Tu sąsiadka z Kaszub-Jadwiga. pochodziłam dzisiaj po Twoim ranczo - ale masz super. W życiu nie pokażę swojej działki na forum, bo nie było by takich komentarzy jak przy Twojej /zresztą nie potrafię wklejać zdjęć. Ale mam wymówkę co?/. Jadę jutro na grzybki w moje strony. W zeszłym tygodniu było zatrzęsienie grzybów.
Ale wracając do Twojej działki. Policzyłaś kiedyś ile gatunków kwiatów i krzaczków tam masz?Myślę, że z milion. Wszystkie są piękne. Sama się zastanawiam jak na takiej kiepskiej ziemi może urosnąć taka mnogość cudnych roślinek. Też mam taką glebę.
Będę wracała do Ciebie i podglądała, jakie kwiaty dobrze rosną na leśnej ziemi. Pozdrawiam Cię b. serdecznie. Jadwiga ;:97
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu! Jeszcze raz dziękuję za Twoje wielkie serce ;:97
Aniu - Raczku trochę daleko ode mnie do Starego Pola, nie mam jak dojechać bo mój syn pracuje w tę sobotę do 14-tej a ja nie prowadzę samochodu. Kiedyś bywałam tam na dożynkach służbowo ale to były dawne czasy.
Bernadetko - to jeszze ciekawe co z tego wszystkiego wyrośnie, bo jak napisała tu-ja to zakupy w supermarketach to istna loteria.
Jadwiga 52 - Jadziu no co Ty tutaj wypisujesz! Ja mam TRZY małe rabatki z kwiatami, kiepski trawniki i trochę krzewów ozdobnych. Czwartą rabatkę założyłam w tym roku po ociepleniu domku. Tam planuję posadzić te tulipany, które kupiłam w tym roku.(Miały tam być trawy ozdobne ;:112 ) To jakbym mogła tam zmieścić milion roślin ;:1
A moje roślinki podkarmiam czym się da: mineralnie, kompostem, gnojówkami z roślin i z obornika. Największy problem to podlewanie, zwłaszcza jak nie uda się pojechać w któryś weekend. Wstawię zdjęcia jak będę miała chwilę czasu
Pozdrawiam wszystkich moich miłych gości Maria
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Specjalnie dla Jadwigi 52 :!:
Jadziu to są moje rabatki ObrazekTo jest największa rabatka wzdłuż wjazdu na działkę ObrazekA to rabatka przy południowo-zachodniej ścianie domku(obok niewykończonego tarasu) ObrazekTa z kolei jest w rogu murku oporowego ObrazekTa sama rabatka "z profilu" ObrazekA to moja tegoroczna twórczość, tam gdzie widać skopaną ziemię będą rosnąć tulipany.
Tak więc jak widać jest to nic specjalnego - tylko bardzo skromna działeczka, ale to mój azyl i odskocznia od rzeczywistości..
Pozdrawiam serdecznie Jadziu! Maria
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Marysiu ta działeczka nie jest taka mała :shock: z resztą to nie ważne ,najważniejsze jest to,że Ty tam odpoczywasz i dobrze się czujesz :lol: Kwiaty masz bardzo ładne ,oj wiosną będzie pięknie jak zakwitną tulipany :)
U mnie też dziś jest zimno i nie chcę się wychodzić z domu ,ale z pieskami trzeba iść na spacerek ,mąż wyjechał do dzieci więc cały dzień mam dla siebie :lol:
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dniaObrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja już marzę o tej wiośnie w tulipanach ;:1
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

amba19 pisze:Jadziu ja już marzę o tej wiośnie w tulipanach ;:1
Ja też Ambuniu marzę o wiośnie bo miałam nic już nie kupować a dokupiłam cebulek jak głupia :oops:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolciu ja wczoraj i dzisiaj wsadzałam moje cebulkowe zakupy. Teraz zastanawiam się co z tego zakwitnie a ile pożrą nornice Obrazek Obrazek
Tak posadziłam moje cebulki: tulipany na rabacie a mieszankę drobnych cebulek wczesnowiosennych dookoła śliwki Obrazek Kropelka wody na wrzosach
Awatar użytkownika
Jadwiga 52
100p
100p
Od: 20 lut 2008, o 17:52

Post »

Marysiu milion to może nie ma, ale b. efektownie wyglądają te Twoje fotki z kwiatami.
Ja tak jak Ty bardzo lubię jeździć na moją działkę. Tam naprawdę odpoczywam, chociaż się narobię,szczególnie wiosną. Życzę Ci samych radości i odpoczynku na włościach.Pa. ;:100
Grzegorz B

Post »

Marysiu, wspaniałości zakupiłaś, już widzę te barwne akcenty w Twym ogrodzie, będzie rajsko na wiosnę. Gratuluję rojnikowej kolekcji, wspaniałe okazy ;:333. A mieczyk 'Priscilla', fantastyczny :shock: :shock: :shock: Zbójów od wierzby ;:5 a Kargul, mnie ubawił na całego :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja spędziłam bardzo pracowity weekend. Oprócz tego że posadziłam cebulki to jeszcze obcięłam wszystkie żywopłoty, obcięłam przekwitnięte kwiaty budleji, Przesadziłam tawułkę na obrzeże rabaty( musiałam jej tam przygotować zupełnie nowe miejsce usuwając darń, przesadziłam miniaturowy rododendron, bo nie był dobrze wyeksponowany. Za nim wsadziłam skimię, bo też lubi kwaśną glebę Przyniosłam im próchnicę z lasu - mam nadzieję, że ona jest kwaśna. Obok tawułki posadziłam hebe, bo to taki zaciszny zakątek. Mam nadzieję że przetrwa tam zimę.
A ..... i jeszcze dostałam od koleżanki siewki ciemiernika, one też oczywiście też już rosną. W międzyczasie plewiłam, grabiłam, wynosiłam na kompost i od czasu do czasu robiłam zdjęcia. Jutro pewnie ręką ani nogą nie będę mogła ruszać ;:112 Obrazek Hebe Obrazek Obrazek Jesienne kwiaty Obrazek Skimia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzegorzu dzięki za wizytę i pochwały ;:32
A Kargul tak naprawdę jest przesympatyczny i jest najlepszym sąsiadem pod słońcem i ma pozwoleństwo na podjadanie wszystkiego , ale to zdjęcie tak śmiesznie wyszło...........
Pozdrawiam Maria :wit
Grzegorz B

Post »

Mario, ani przez chwilę w to nie wątpiłem :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”