Działka na Kaszubach - amba19
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu - wykupiłaś cały Auchan?
Przecież ja oczu nie mogłam oderwać od tych twoich zakupów - i już czekam na fotki kwitnących
U mnie padało dziś trochę
Wczoraj byłam w Krakowie - tam padało - u mnie nie, ale to kilkadziesiąt kilometrów różnicy
Mam kłopoty z netem i coś mi się "porobiło" z pocztą- czy to ty chciałaś nasionka białej naparstnicy?
To podaj mi adres
Jak zwalczyć krety i nornice - bo już, uwierzcie - sił nie mam
((((((
Przecież ja oczu nie mogłam oderwać od tych twoich zakupów - i już czekam na fotki kwitnących

U mnie padało dziś trochę

Mam kłopoty z netem i coś mi się "porobiło" z pocztą- czy to ty chciałaś nasionka białej naparstnicy?
To podaj mi adres

Jak zwalczyć krety i nornice - bo już, uwierzcie - sił nie mam

- Jadwiga 52
- 100p
- Od: 20 lut 2008, o 17:52
Witaj Marysiu, Tu sąsiadka z Kaszub-Jadwiga. pochodziłam dzisiaj po Twoim ranczo - ale masz super. W życiu nie pokażę swojej działki na forum, bo nie było by takich komentarzy jak przy Twojej /zresztą nie potrafię wklejać zdjęć. Ale mam wymówkę co?/. Jadę jutro na grzybki w moje strony. W zeszłym tygodniu było zatrzęsienie grzybów.
Ale wracając do Twojej działki. Policzyłaś kiedyś ile gatunków kwiatów i krzaczków tam masz?Myślę, że z milion. Wszystkie są piękne. Sama się zastanawiam jak na takiej kiepskiej ziemi może urosnąć taka mnogość cudnych roślinek. Też mam taką glebę.
Będę wracała do Ciebie i podglądała, jakie kwiaty dobrze rosną na leśnej ziemi. Pozdrawiam Cię b. serdecznie. Jadwiga
Ale wracając do Twojej działki. Policzyłaś kiedyś ile gatunków kwiatów i krzaczków tam masz?Myślę, że z milion. Wszystkie są piękne. Sama się zastanawiam jak na takiej kiepskiej ziemi może urosnąć taka mnogość cudnych roślinek. Też mam taką glebę.
Będę wracała do Ciebie i podglądała, jakie kwiaty dobrze rosną na leśnej ziemi. Pozdrawiam Cię b. serdecznie. Jadwiga

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Jadziu! Jeszcze raz dziękuję za Twoje wielkie serce
Aniu - Raczku trochę daleko ode mnie do Starego Pola, nie mam jak dojechać bo mój syn pracuje w tę sobotę do 14-tej a ja nie prowadzę samochodu. Kiedyś bywałam tam na dożynkach służbowo ale to były dawne czasy.
Bernadetko - to jeszze ciekawe co z tego wszystkiego wyrośnie, bo jak napisała tu-ja to zakupy w supermarketach to istna loteria.
Jadwiga 52 - Jadziu no co Ty tutaj wypisujesz! Ja mam TRZY małe rabatki z kwiatami, kiepski trawniki i trochę krzewów ozdobnych. Czwartą rabatkę założyłam w tym roku po ociepleniu domku. Tam planuję posadzić te tulipany, które kupiłam w tym roku.(Miały tam być trawy ozdobne
) To jakbym mogła tam zmieścić milion roślin
A moje roślinki podkarmiam czym się da: mineralnie, kompostem, gnojówkami z roślin i z obornika. Największy problem to podlewanie, zwłaszcza jak nie uda się pojechać w któryś weekend. Wstawię zdjęcia jak będę miała chwilę czasu
Pozdrawiam wszystkich moich miłych gości Maria

Aniu - Raczku trochę daleko ode mnie do Starego Pola, nie mam jak dojechać bo mój syn pracuje w tę sobotę do 14-tej a ja nie prowadzę samochodu. Kiedyś bywałam tam na dożynkach służbowo ale to były dawne czasy.
Bernadetko - to jeszze ciekawe co z tego wszystkiego wyrośnie, bo jak napisała tu-ja to zakupy w supermarketach to istna loteria.
Jadwiga 52 - Jadziu no co Ty tutaj wypisujesz! Ja mam TRZY małe rabatki z kwiatami, kiepski trawniki i trochę krzewów ozdobnych. Czwartą rabatkę założyłam w tym roku po ociepleniu domku. Tam planuję posadzić te tulipany, które kupiłam w tym roku.(Miały tam być trawy ozdobne

A moje roślinki podkarmiam czym się da: mineralnie, kompostem, gnojówkami z roślin i z obornika. Największy problem to podlewanie, zwłaszcza jak nie uda się pojechać w któryś weekend. Wstawię zdjęcia jak będę miała chwilę czasu
Pozdrawiam wszystkich moich miłych gości Maria
- amba19
Specjalnie dla Jadwigi 52
Jadziu to są moje rabatki
To jest największa rabatka wzdłuż wjazdu na działkę
A to rabatka przy południowo-zachodniej ścianie domku(obok niewykończonego tarasu)
Ta z kolei jest w rogu murku oporowego
Ta sama rabatka "z profilu"
A to moja tegoroczna twórczość, tam gdzie widać skopaną ziemię będą rosnąć tulipany.
Tak więc jak widać jest to nic specjalnego - tylko bardzo skromna działeczka, ale to mój azyl i odskocznia od rzeczywistości..
Pozdrawiam serdecznie Jadziu! Maria

Jadziu to są moje rabatki

Tak więc jak widać jest to nic specjalnego - tylko bardzo skromna działeczka, ale to mój azyl i odskocznia od rzeczywistości..
Pozdrawiam serdecznie Jadziu! Maria
Marysiu ta działeczka nie jest taka mała
z resztą to nie ważne ,najważniejsze jest to,że Ty tam odpoczywasz i dobrze się czujesz
Kwiaty masz bardzo ładne ,oj wiosną będzie pięknie jak zakwitną tulipany
U mnie też dziś jest zimno i nie chcę się wychodzić z domu ,ale z pieskami trzeba iść na spacerek ,mąż wyjechał do dzieci więc cały dzień mam dla siebie
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia

U mnie też dziś jest zimno i nie chcę się wychodzić z domu ,ale z pieskami trzeba iść na spacerek ,mąż wyjechał do dzieci więc cały dzień mam dla siebie

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia

- Jadwiga 52
- 100p
- Od: 20 lut 2008, o 17:52
- amba19
Jadziu ja spędziłam bardzo pracowity weekend. Oprócz tego że posadziłam cebulki to jeszcze obcięłam wszystkie żywopłoty, obcięłam przekwitnięte kwiaty budleji, Przesadziłam tawułkę na obrzeże rabaty( musiałam jej tam przygotować zupełnie nowe miejsce usuwając darń, przesadziłam miniaturowy rododendron, bo nie był dobrze wyeksponowany. Za nim wsadziłam skimię, bo też lubi kwaśną glebę Przyniosłam im próchnicę z lasu - mam nadzieję, że ona jest kwaśna. Obok tawułki posadziłam hebe, bo to taki zaciszny zakątek. Mam nadzieję że przetrwa tam zimę.
A ..... i jeszcze dostałam od koleżanki siewki ciemiernika, one też oczywiście też już rosną. W międzyczasie plewiłam, grabiłam, wynosiłam na kompost i od czasu do czasu robiłam zdjęcia. Jutro pewnie ręką ani nogą nie będę mogła ruszać
Hebe
Jesienne kwiaty
Skimia
A ..... i jeszcze dostałam od koleżanki siewki ciemiernika, one też oczywiście też już rosną. W międzyczasie plewiłam, grabiłam, wynosiłam na kompost i od czasu do czasu robiłam zdjęcia. Jutro pewnie ręką ani nogą nie będę mogła ruszać