Oto moje Storczyki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dawidzie jestem po lekturze twojego wątku,masz wspaniałe kwiaty,a już na kolana powalił mnie ten,,budyń malinowo-waniliowy,,. Jest przecudny. Kurcze szkoda,że mój mąż nie podziela mojej storczykowej pasji :( .Pewnie kolekcja szybciej by się powiększała, no bo jak oglądam wasze kwiaty, to bym chciała więcej i wiecej :lol: . Atak to trzeba przekradać się z każdą nową zdobyczą :lol: :lol: :lol:
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze: bo jak oglądam wasze kwiaty, to bym chciała więcej i wiecej :lol: . Atak to trzeba przekradać się z każdą nową zdobyczą :lol: :lol: :lol:
Agness skąd ja to znam? ;:80 Ja swoje storczyki porozstawiałam po całym domu, wtedy wydaje się, że jest ich mniej i można dostawiac raz tu , raz tam. A w ostatni weekend wygadałam się, że mamy już ponad trzydzieści storczyków a mój mąż na to: Przecież niedawno było 14? ;:182
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

AGNESS pisze:Dawidzie jestem po lekturze twojego wątku,masz wspaniałe kwiaty,a już na kolana powalił mnie ten,,budyń malinowo-waniliowy,,. Jest przecudny. Kurcze szkoda,że mój mąż nie podziela mojej storczykowej pasji :( .Pewnie kolekcja szybciej by się powiększała, no bo jak oglądam wasze kwiaty, to bym chciała więcej i wiecej :lol: . Atak to trzeba przekradać się z każdą nową zdobyczą :lol: :lol: :lol:
Szkoda że moi rodzice nie podzielają mojej pasji zbyt mocno, choć storczyki im się podobają, czekam aż jakiś doprowadzę do kwitnienia z tych co kupiłem i wtedy może zmieni się ich nastawienie :lol: A Twój mąż z czasem może zmieni zdanie :)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Bebeszek pisze:Ale ładniutkie te storczyki, szczególnie te 1 :D
Dziękuję za słowa pochwały, niektóre już nie kwitną, ale liczę na ponowne kwitnienia :D
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

orion pisze:
AGNESS pisze: bo jak oglądam wasze kwiaty, to bym chciała więcej i wiecej :lol: . Atak to trzeba przekradać się z każdą nową zdobyczą :lol: :lol: :lol:
Agness skąd ja to znam? ;:80 Ja swoje storczyki porozstawiałam po całym domu, wtedy wydaje się, że jest ich mniej i można dostawiac raz tu , raz tam. A w ostatni weekend wygadałam się, że mamy już ponad trzydzieści storczyków a mój mąż na to: Przecież niedawno było 14? ;:182
Ja ostatnio jak kupiłem tego budyniowo waniliowo malinowego to powiedziałem rodzicom że to 18 to spytali czy nie mam ich juz za dużo, ja powiedziałem że to dopiero początek :)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

A Storczykowej życzę udanych połowów storczyków na wystawie :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

wątpię bym sobie kupiła któregoś wymarzonego. ja zawsze jestem źle nastawiona. a i tak wystawa jest w bardzo złym terminie. czemu nie mogą zrobić tydzień wcześniej? oby T. dostał wolne... bardzo mi zalezy być w pierwszy dzień, bo w drugi to już nawet nie ma po co jechać...
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

W dugi dzień to juz wszystko wykupione :( trzymam kciuki za wolne taty :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Orchideomaniak pisze:W dugi dzień to już wszystko wykupione :( trzymam kciuki za wolne taty :)
jak mu się nie uda wolnego mieć to muszę pojechać w czwartek i zarezerwować sobie storczyki. bo w sobotę to już nie będzie żadnej Vandy. nawet w piątek ciężko dostać, bo schodzą bardzo szybko. ale całe szczęście rok temu moja rózowa była w mało widocznym miejscu i dlatego nikt jej przede mną nie kupił. ona była tylko jedna i nie była strasznie droga. ja się nie zastanawiałam ani chwilę. musiała być moja. a teraz chce niebieską. znaczy się zawsze chciałam niebieską, ale nie umiałam spotkać. czasem były Ascocendy, ale one nie są tak piękne jak Vandy. oby mi się udalo z tą wystawą... bo niby T. pracuje. sprawdzałam w jego kalendarzyku. on pracuje co 3. dzień i mu wypadło w wystawę...
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Dziś zauwazyłem kolejny nowy korzonek u mojego białego niekwitnącego Phalaenopsisa, a u innego białego zauwazyłem pojawiajacy się nowy listek, cieszę się z nich, choć to nie nowe pędy :)
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p
Od: 28 lip 2008, o 12:45

Post »

Ale po listkach i korzonkach przyjdzie pora i na pędy Dawidzie ;) A skoro roślinka wzięła się za wzmocnienia,

więc wszystko u niej w porządku ;)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Dlatego się cieszę :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No na szczęście mocno nie gdera :lol: , ale prawdą jest, że nie afiszuję się z nowo kupionymi, cichutko stawiam na parapetach i udaję, że tak było cały czas :lol: :lol: :lol: . Ostatnio się zorientował, że coś jest jakby więcej i pyta,,ty to chyba sobie chyba dokupujesz kwiatki,, a ja na to z wielkim zdziwieniem, jako rzecz oczywistą,,niby zdziwiona, że On nic nie wie,, no oczywiście przecież mam dopiero 24, a wiesz jak ludzie dużo mają :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:No na szczęście mocno nie gdera :lol: , ale prawdą jest, że nie afiszuję się z nowo kupionymi, cichutko stawiam na parapetach i udaję, że tak było cały czas :lol: :lol: :lol: . Ostatnio się zorientował, że coś jest jakby więcej i pyta,,ty to chyba sobie chyba dokupujesz kwiatki,, a ja na to z wielkim zdziwieniem, jako rzecz oczywistą,,niby zdziwiona, że On nic nie wie,, no oczywiście przecież mam dopiero 24, a wiesz jak ludzie dużo mają :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:
moim R. raczej nie przeszkadza, że zbieram storczyki, tylko uważają, że mam mało miejsca na nie. ale jak kupuję to muszę je wnosić tak, żeby B. nie zauważyła, bo ona nie lubi storczyków.
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p
Od: 28 lip 2008, o 12:45

Post »

Ha ha Agnieszko - używam tych samych argumentów, przemycam, pokazuję zawalone wręcz

parapety u innych, mówiąc "Kochanie, u nas tak nie będzie", "Panuję nad sytuacją" itd :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”