Mój ogród wśród łąk
Re: Mój ogród wśród łąk
Piękne zdjęcia z wycieczki rowerowej. Też mam taką marudkę w domu, co ciągle mówi - daleko jeszcze?
Rojniki mają cudne kolorki, a na cienistą rabatę to żuraweczka? A w ogródeczku kwitnąco 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Poniedziałek, w przeciwieństwie do słonecznego weekendu....jest chmurny i pochmurny, z lekkimi opadami deszczu. Wszyscy wokoło twierdzą, że " nic mi się nie chce"...i coś w tym jest. Sama czuję ospała, zniechęcona...Jak już wspominałam wcześniej...ja działam na baterie słoneczne. Słońca nie ma, więc jakoś muszę ciągnąć te codzienne obowiązki moje.
Grażynko - był taki śliczny ten orlik, że sam się wcisnął do koszyczka...a tym bardziej, że kwitnący
Jadziu - z cenami rzeczywiście przesadzili, ale widocznie opłaty jakie muszą ponieść są wysokie i dlatego muszą na swoje sprzedawcy wyjść.Nasz wybór, kupić nie kupić, targowania nie było
, mój M jako wytrawny handlowiec poniósł porażkę przy próbie negocjacji ceny, nie wiedział biedny, że ogrodnicy to twarde sztuki.
Paulinko - dziękuję, że zaglądasz w moje skromne progi
Marysiu - nie zdążyłam się zagłębić w informacje dotyczące pogromu wierzb, ale w weekend byłam tu i ówdzie w mojej okolicy. I wiesz co, rozglądałam się za wierzbami. Do tej pory ich widok był tak normalny i powszedni, że zdziwiłam się ile tych wierzb jest. Sporo. A najśliczniej wyglądają w otoczeniu stawów, wśród łąk. Tak, jak ja to z okna mam przyjemność codziennie podziwiać.
A rojniki się ....roją, więc jak się wyroją za mocno, to podeślę
Martuś - dziękuję za miłe słowa.
Aniu - Anym nasze tereny są piękne kochana, a najlepiej uroki naszych okolic dostrzeżesz podczas wycieczki rowerowej. O tej porze roku najprzyjemniej mi się podróżuje rowerem, bo latem...wiadomo jak jest. I z reguły autem jeździmy nad kąpielisko, bo gorąco, bo się nie chce itd.
Aniu - Annes 77 - ja też uwielbiam, a zwłaszcza teraz, jak jest pogoda nie męcząca, cisza i spokój. Pozdrawiam.
Beatko -[/b] a ja Ci bliskości gór zazdroszczę, widać tak już musi być, czyli równowaga w przyrodzie
Edi - tak , żurawki sadzę w takich mnie nasłonecznionych miejscach, czyli w takich, gdzie te śliczne roślinki dadzą sobie radę
A dzisiaj dostałam prezencik od znajomej...

Pozdrawiam ciepło

Grażynko - był taki śliczny ten orlik, że sam się wcisnął do koszyczka...a tym bardziej, że kwitnący

Jadziu - z cenami rzeczywiście przesadzili, ale widocznie opłaty jakie muszą ponieść są wysokie i dlatego muszą na swoje sprzedawcy wyjść.Nasz wybór, kupić nie kupić, targowania nie było

Paulinko - dziękuję, że zaglądasz w moje skromne progi

Marysiu - nie zdążyłam się zagłębić w informacje dotyczące pogromu wierzb, ale w weekend byłam tu i ówdzie w mojej okolicy. I wiesz co, rozglądałam się za wierzbami. Do tej pory ich widok był tak normalny i powszedni, że zdziwiłam się ile tych wierzb jest. Sporo. A najśliczniej wyglądają w otoczeniu stawów, wśród łąk. Tak, jak ja to z okna mam przyjemność codziennie podziwiać.

A rojniki się ....roją, więc jak się wyroją za mocno, to podeślę

Martuś - dziękuję za miłe słowa.

Aniu - Anym nasze tereny są piękne kochana, a najlepiej uroki naszych okolic dostrzeżesz podczas wycieczki rowerowej. O tej porze roku najprzyjemniej mi się podróżuje rowerem, bo latem...wiadomo jak jest. I z reguły autem jeździmy nad kąpielisko, bo gorąco, bo się nie chce itd.
Aniu - Annes 77 - ja też uwielbiam, a zwłaszcza teraz, jak jest pogoda nie męcząca, cisza i spokój. Pozdrawiam.
Beatko -[/b] a ja Ci bliskości gór zazdroszczę, widać tak już musi być, czyli równowaga w przyrodzie

Edi - tak , żurawki sadzę w takich mnie nasłonecznionych miejscach, czyli w takich, gdzie te śliczne roślinki dadzą sobie radę

A dzisiaj dostałam prezencik od znajomej...

Pozdrawiam ciepło
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
No tak,rozumiem...często tak mam....przechodzę a tu coś woła: hej ty....no ty....co się tak gapisz,włóż mnie do koszyka,no włóż...nie pożałujesz
albo-jestem taki malutki,samiutki,nikt się nie chce mną zaopiekować....buuu
no i jak tego do domu nie zabrać ?????
A kły dostałaś wspaniałe.....hojna znajoma i z dobrym sercem
albo-jestem taki malutki,samiutki,nikt się nie chce mną zaopiekować....buuu
no i jak tego do domu nie zabrać ?????
A kły dostałaś wspaniałe.....hojna znajoma i z dobrym sercem

To się nazywa prezencik
Jutro sadzenie?

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Grażynko. Edi - kły superaśne, już posadzone.
Mam tylko takie wspaniałe koleżanki 

- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
fajna ta Twoja znajoma 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu
Ja należę do tych co niecierpią się targować .Nie lubie tego
A moja córka mówi "mama jaki wstyd".
Ale każdy jest inny ,więc czasami można próbować .
Śliczny i okazały prezent dostałaś .
Ja swoje hosty też nakazałam przesadzić i poszły w półcień .Myślę ,że będzie im dobrze 

Ja należę do tych co niecierpią się targować .Nie lubie tego

Ale każdy jest inny ,więc czasami można próbować .

Śliczny i okazały prezent dostałaś .

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosieńko życzę dużo słoneczka
oby Twoje bateryjki zawsze były naładowane
Koleżanki masz fajne
hościska jak ta lala 

Koleżanki masz fajne

Ale super prezent - zazdraszczam. A u mnie druga hosta pokazała kły
Cieszę się, bo myślałam, że już nic nie wyrośnie. Dostałam dziś paczkę z allegro - mama zamówiła sobie zestaw host - 14szt - w aukcji nie było napisane jakie, ale ma kobieta dużo cienistego miejsca to zaryzykowała - dostała super przesyłkę - każda hosta pakowana osobno w torebkę z naklejką jak w sklepach ogrodniczych, opisana, ze zdjęciem. Super. Coś czuję, że ja też albo jesienią, albo już na wiosnę będę kupowac hosty.
A u nas też dziś wszyscy spali w pracy - tylko ja po weekendzie jakaś naładowana pozytywną energią.

A u nas też dziś wszyscy spali w pracy - tylko ja po weekendzie jakaś naładowana pozytywną energią.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu w pięknej okolicy mieszkasz zdjęcia fajne i te sarenki ......a prezent superaśny .
moje hosty też pokazują kły tylko czemuś strasznie polubił je kret okropnie w nich rozrabia.
moje hosty też pokazują kły tylko czemuś strasznie polubił je kret okropnie w nich rozrabia.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Małgoś będziesz je sobie dzieliła czy wsadzisz takie okazy?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
O raaany! Pół hektara tym można obsadzić! Super! Potem pokaż, co z tego wyrosło! 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Mieszkasz w pięknej okolicy, zazdroszczę wody w pobliżu. A hosta w jednej odmianie, czy różne? Sporo