Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Aniu, ja tyle pięknych róż na oczy nie widziałam....Wiem co mówię, bo pobuszowałam u Ciebie dość długo dziś wieczorem. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale mnie zastrzeliłas tym Agastache
Musiałam wyguglać i dopiero doszłam że to kłosowiec. Ciekawe, która odmiana. Ma cudne te listki. Ale niestety nie do mnie. Podobno bardzo się rozrasta
Dzbanek

Musiałam wyguglać i dopiero doszłam że to kłosowiec. Ciekawe, która odmiana. Ma cudne te listki. Ale niestety nie do mnie. Podobno bardzo się rozrasta
Dzbanek

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czasem żałuję, że nie posadziłam drugiej New Dawn na bramce, ale pazerność spowodowała, że znalazła się tam Veilchenblau
Nie wygląda to źle, ale dwie ND łączące się nad wejściem wyglądałyby chyba jeszcze lepiej
Uwielbiam tę różę
Rano było -3, jeszcze jest zimno, a i ziemia nieco zmarznięta. Mam zamiar zdjąć kopce z róż, więc wolałabym nie szarpać się z przymarzniętymi grudami

Rano było -3, jeszcze jest zimno, a i ziemia nieco zmarznięta. Mam zamiar zdjąć kopce z róż, więc wolałabym nie szarpać się z przymarzniętymi grudami

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
No niestety od rana dziś brzydka pogoda,a liczyłam dziś na ładną pogodę ...
Za to wczoraj byłam na działce,podsypałam powojnikom nawozu,oglądnęłam różyczki i inne roślinki,które coraz większe rosną...
Najbardziej ucieszył mnie fakt,że korony cesarskie,które już spisałam na straty wreszcie pokazały swe nosy
Oczekuję zatem na 3 korony...
Nie wiem jak Wy,ale ja zastanawiam się,czy nie za słabo przycięłam róże? Zima była łagodna,więc nie musiałam ich nisko ścinać,ale ostatnio oglądnęłam program o różach,w którym jedna pani podkreśliła znacząco twierdzenie,że aby róże pięknie kwitły trzeba je porządnie skrócić,tym samym pobudzamy je do wytworzenia kwiatów...
wystarczy zostawić pędy na 10 cm...a ja niektóre mam duże np Sweet Juliet ma ponad metr i w ogóle nie zmarzła...ot dylematy...
Aneczko New Dawn pokaże kwiat i to niejeden
Krysiu polecam metodę decupage,fajna zabawa,serwetki też zbieram...liliowiec z tego roku:)
Kasiu dziękuję...oj tak właśnie dostałam od mojej babci wiadro,które zamierzam przerobić,a motywem będą albo maki albo czosnki:)
Moni dzbanek to mój królik doświadczalny,nie jest idealny,takie mazidło,ale na pewno wygląda teraz ciekawiej prawda?
Grażynko lubię róże w ciepłych odcieniach
Madziu New Dawn śmieci płatkami,ale to chyba jedyna róża,która bałagani,więc jej wybaczę no i ładny ma zapach...
Bożenko dzbanek mój też trochę popływał,ale obcierałam lakier i liczyłam,że jakiś efekt końcowy osiągnę,traktuję to jako zabawę:)
Nie potrafię jeszcze cieniować,boję się za to zabrać....
Dzisiaj byłam w Bricomarche i rozglądałam się za pierwiosnkiem ząbkowanym w kolorze lawendy,ale nie było.
Stała tez sobie magnolia Stellata gwiaździsta juz kwitnąca za 79 zł...jeden klient szybko ją zlapał i po niej...
Jolu dziękuję...spróbuj tej techniki,materiały,wolne ręce i do roboty:)
Pauli dziekuje za miłe słowa...oj tak Cafe trzymanie kciuków się na pewno przyda,ona należy do kapryśnych...
Pepsi oj miło mi,ale tu wiele ogrodów różanek mamy na forum,można czasem oczy zgubić:)
Gosiu mój Agastache to odmianowiec,muszę poszperać w nazwach...
Ewciu myślę,że Twój pomysł połączenia jest extra,fiolet z bladym różem hmmmm:)
Balkonowa kompozycja nabrała rozpędu

Ładny pąk tulipana Super Parrot

sasanka

kamasja

Piwonia koper

Lilie pokazują nosy czerwone i zielone

Pierwiosnek ząbkowany

Zagubiona korona żyje i ma się ok

Jedna korona ma już pąki kwiatowe

Magnolia Galaxy w tym roku będzie miała 4 kwiaty...

Słoneczko dla Was na jutrzejszy dzień przesyłam...

Pozdrawiam serdecznie:)
Za to wczoraj byłam na działce,podsypałam powojnikom nawozu,oglądnęłam różyczki i inne roślinki,które coraz większe rosną...
Najbardziej ucieszył mnie fakt,że korony cesarskie,które już spisałam na straty wreszcie pokazały swe nosy

Oczekuję zatem na 3 korony...
Nie wiem jak Wy,ale ja zastanawiam się,czy nie za słabo przycięłam róże? Zima była łagodna,więc nie musiałam ich nisko ścinać,ale ostatnio oglądnęłam program o różach,w którym jedna pani podkreśliła znacząco twierdzenie,że aby róże pięknie kwitły trzeba je porządnie skrócić,tym samym pobudzamy je do wytworzenia kwiatów...

Aneczko New Dawn pokaże kwiat i to niejeden

Krysiu polecam metodę decupage,fajna zabawa,serwetki też zbieram...liliowiec z tego roku:)
Kasiu dziękuję...oj tak właśnie dostałam od mojej babci wiadro,które zamierzam przerobić,a motywem będą albo maki albo czosnki:)
Moni dzbanek to mój królik doświadczalny,nie jest idealny,takie mazidło,ale na pewno wygląda teraz ciekawiej prawda?
Grażynko lubię róże w ciepłych odcieniach

Madziu New Dawn śmieci płatkami,ale to chyba jedyna róża,która bałagani,więc jej wybaczę no i ładny ma zapach...
Bożenko dzbanek mój też trochę popływał,ale obcierałam lakier i liczyłam,że jakiś efekt końcowy osiągnę,traktuję to jako zabawę:)
Nie potrafię jeszcze cieniować,boję się za to zabrać....
Dzisiaj byłam w Bricomarche i rozglądałam się za pierwiosnkiem ząbkowanym w kolorze lawendy,ale nie było.
Stała tez sobie magnolia Stellata gwiaździsta juz kwitnąca za 79 zł...jeden klient szybko ją zlapał i po niej...
Jolu dziękuję...spróbuj tej techniki,materiały,wolne ręce i do roboty:)
Pauli dziekuje za miłe słowa...oj tak Cafe trzymanie kciuków się na pewno przyda,ona należy do kapryśnych...
Pepsi oj miło mi,ale tu wiele ogrodów różanek mamy na forum,można czasem oczy zgubić:)
Gosiu mój Agastache to odmianowiec,muszę poszperać w nazwach...
Ewciu myślę,że Twój pomysł połączenia jest extra,fiolet z bladym różem hmmmm:)
Balkonowa kompozycja nabrała rozpędu

Ładny pąk tulipana Super Parrot

sasanka

kamasja

Piwonia koper

Lilie pokazują nosy czerwone i zielone

Pierwiosnek ząbkowany

Zagubiona korona żyje i ma się ok

Jedna korona ma już pąki kwiatowe

Magnolia Galaxy w tym roku będzie miała 4 kwiaty...

Słoneczko dla Was na jutrzejszy dzień przesyłam...

Pozdrawiam serdecznie:)
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj, z tym skracaniem, jeśli nawet mogłabym się przychylić do tak mocnego cięcia wielkokwiatówek i rabatówek, to ciemno to widzę przy pnących/krzewiastych a już zupełnie nie widzę przy historycznych 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu balkonowa kompozycja wygląda cudnie
A i ogrodowa wiosna jest piękna.... taka kolorowa i bujna.... sasanki uwielbiam , u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, pokazały się pierwsze kwiatuszki.... u Ciebie już pełen rozkwit
Prymule też niesamowite.... jakoś one zawsze u mnie słabo rosły..... pozostałe świetnie, a te ząbkowane były marne.... Twoje bogate pompony super 

A i ogrodowa wiosna jest piękna.... taka kolorowa i bujna.... sasanki uwielbiam , u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, pokazały się pierwsze kwiatuszki.... u Ciebie już pełen rozkwit

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wielkokwiaty ucięłam nisko. Rabatowe podobnie, ale krzaczaste zostawiłam do wysokości najwyższego pąka. Prawda z tym niskim cięciem-w zeszłym roku ładnie przezimowała mi rabatowa Scarlet Hit i nie przycięłam jej. Marnie kwitła. Angielek nie mam zamiaru ciąć 

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Aniu, mam takie same dylemat z cięciem róż. Na pewno za wysoko przycięłam Scarlet Moos.
Zdecydowanie gorzej przezimował angielki, te cięłam prawie do kopczyków, ale to młode krzewy, więc powinno im to wyjść na dobre.
Zdecydowanie gorzej przezimował angielki, te cięłam prawie do kopczyków, ale to młode krzewy, więc powinno im to wyjść na dobre.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Moje korony nie mają zamiaru pokazywać kwiatów .,więc z nich zrezygnuję .Chyba nie umiem im wybrać porządnego miejsca
No cóż nie można mieć wszystkiego

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Dylematy z cięciem róż ma chyba każdy
kto ma je u siebie w ogrodzie
wiosnę mamy prawie na takim samym etapie
ale donicowa kompozycja
prima
Miłej niedzieli

wiosnę mamy prawie na takim samym etapie
ale donicowa kompozycja

Miłej niedzieli

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Pięknie! Naładowałam baterie Twoimi zdjęciami i tą informacją o mojej królowej. Mogę więc pakować się na działkę i działać! Dzięki!
Ania
ciekawa odmiana piwonii...wrzuć fotkę jak zakwitnie, chętnie zobaczę. Tulipany Super Parrot posadziłam w tamtym roku...siedzą w koszyku ażurowym...nie wiem czy urosną tak okazałe jak ten na zdjęciu. Zimno jest od trzech dni, wzrost jest znowu zahamowany.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu śliczna kompozycja doniczkowa umila Ci widok na balkonie
Cięcie róż w tym roku to wielkie dylematy: ciąć spore już młode pędy czy zostawić w spokoju, bo większość róż nie ucierpiała.
Wybrałam po środku czyli krzaczaste cięłam pół na pół - część pędów przycięta nisko zwłaszcza nowe a stare zostawione do pierwszego kwitnienia kiedy to będą wycięte. Liczę że tym sposobem pierwsze kwitnienie się wydłuży

Cięcie róż w tym roku to wielkie dylematy: ciąć spore już młode pędy czy zostawić w spokoju, bo większość róż nie ucierpiała.
Wybrałam po środku czyli krzaczaste cięłam pół na pół - część pędów przycięta nisko zwłaszcza nowe a stare zostawione do pierwszego kwitnienia kiedy to będą wycięte. Liczę że tym sposobem pierwsze kwitnienie się wydłuży

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu zachwyciłam się Twoim dzbankiem. Jak to fajnie można zrobić coś z niczego. Mi się bardzo podobają kredensy odnowione tą techniką. No, ale to większa i droższa robota
A jeszcze bardziej podoba mi się Twoja balkonowa kompozycja. Cudowna. I te hiacynty, pewnie masz boski zapach w ogrodzie 

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Wszystko pięknie rośnie, wiosennie i kolorowo. Te piwoniowe łebki rozkoszne