Ogródek AGNESS
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aguś...kazali mi włożyć te nasionka do lodówki...myślisz, że może być porażka??Spróbuję, a co tam. A jak jesteś taka kochana...to bardzo się już cieszę, i ewentualna porażka mniej straszna 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś zawsze warto spróbować.... sasanki kiełkują w tym samym sezonie, w którym zostały posiane, nie po zimie, więc nie wiem po co kazali włożyć do lodówki..... ale spróbuj, jak coś, to nasionka masz u mnie
Dziś czyściłam skalniaczek i widziałam, że moje sieweczki zaczynają kwitnąć

Dziś czyściłam skalniaczek i widziałam, że moje sieweczki zaczynają kwitnąć

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko widzę że kwitną Ci te ciemne fioletowe sasanki , też kupiłam jak byłam 2 lata temu na Lubelszczyźnie , bardzo mi się podoba , u nas ich do tej pory nie widziałam ,żałuję że nie kupiłam ich więcej .
Pierwiosnki-dekoracja domowa- przenosiłam kiedyś do ogrodu, bez powodzenia. Wiosną nie było po nich śladu.
Czytam, że jesteś w trakcie następnego etapu cięższych prac-skalniaczek. Niektórych roślin wymienionych przez Ciebie (z Twojego skalniaka) nawet nie znam.
Kwitną już stokrotki, u moich jeszcze nie widać pączków kwiatowych.
U mnie pada i dobrze, bo roślinom chce się pić.
Pozdrawiam cieplutko!
Czytam, że jesteś w trakcie następnego etapu cięższych prac-skalniaczek. Niektórych roślin wymienionych przez Ciebie (z Twojego skalniaka) nawet nie znam.
Kwitną już stokrotki, u moich jeszcze nie widać pączków kwiatowych.
U mnie pada i dobrze, bo roślinom chce się pić.
Pozdrawiam cieplutko!
Cześć Agusia
Czasu na bywanie na forum coraz mniej.Pogoda sprzyja pracy w ogrodzie,więc trzeba korzystać.A ja dzisiaj połamałam grabie jak przygotowywałam warzywnik
I jestem tutaj.Podziwiam twoje roślinki.Moje fioletowe sasanki jeszcze śpią.Chyba nie mam do nich ręki.Albo rosną w złym miejscu.Przeczytałam,że dorosłe okazy zle znoszą przesadzanie,ąle jak w tym roku będą słabe to zaryzykuję i zmienię im miejsce.Życzę ci udanego tygodnia i pozdrawiam.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne te białe prymulki.
Czy to sklepowe czy babcine ?
Bo o sasankach to już przede mną wszyscy powiedzieli co ja chciałam.
Czy to sklepowe czy babcine ?
Bo o sasankach to już przede mną wszyscy powiedzieli co ja chciałam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
U mnie też się sasanki obficie rozsiewają. Wykombinowałam sobie, żeby dokupić inne kolory, to może się będą krzyżować między sobą i pojawią się jakieś nowe, ciekawe kolorki
Ty masz jeden kolor, czy mieszankę?
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Aguś dziękuje za nazwy roślinek na skalniak
Wszystko zapisałam. Zrobię co mam zrobić na bieżąco i zabiorę się za tworzenie skalniaka.W tym roku chciałabym przygotować miejsce i jesienią posadzić część roślin.Po raz kolejny zaryzykuję z lewizją.Nie lubią mnie 
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Sasanki to także i moje ulubione kwiaty. Cudne są. Jednak niestety moje się wcale nie rozsiewają. Zostawiam celowo puchacze jak przekwitną i nic. Pięknie rozsiewają się za to ranniki i przylaszczki.
Widzę, że krokusy jeszcze namierzyłaś, moim już tylko liście zostały ...
Widzę, że krokusy jeszcze namierzyłaś, moim już tylko liście zostały ...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
I tak masz sporo pierwiosnków. Ja muszę koniecznie dokupić.
Czytałaś u Kasi, że sasanki po 4 latach zanikają?
U mojej sąsiadki się sieją. Ja jeszcze nigdy nie znalazłam siewki
Czytałaś u Kasi, że sasanki po 4 latach zanikają?
U mojej sąsiadki się sieją. Ja jeszcze nigdy nie znalazłam siewki
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko ładną wiosnę pokazujesz
wszystko wcześniej Ci kwitnie i nawet szachownica
muszę sprawdzić co u moich słychać?
Na sasanki sobie popatrzę, bo mnie jakoś nie kochają
Na sasanki sobie popatrzę, bo mnie jakoś nie kochają
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu pamiętam Twoje sasankowe zakupy
Czy sasanki wysiewają Ci się??? jeśli tak mogą się trafić fajne kolorki, takie ciemne też
Albo zbierz nasionka i wysiej
Edytko, ciekawe czemu tak nie udawało się z prymulami, u mnie jakoś tak ładnie się przyjmują w ogródku ...
Dziś faktycznie zaczęłam prace na skalniaku.... na razie robię lekkie prace, ponieważ zaczęłam go czyścić od górnych partii, najgorsze, dolny pas dużych kamieni i usuwanie murawy spod nich zostawiam na koniec...
Skalnych roślinek jest ogromna ilość, ja wymieniłam tylko małą cząstkę, te, które rosną u mnie
Zazdroszczę, że u Ciebie pada.... u mnie niby wczoraj troszkę popadało, ale tak, że nawet górnej warstwy gleby nie zmoczyło....ziemia popiół
Ja również bardzo pozdrawiam
Aguś faktycznie teraz ogródek i prace na powietrzu zajmują mnóstwo czasu, niewiele go zostaje na internet....
U Ciebie widzę przymusowy odpoczynek, wymuszony połamanymi grabiami
To prawda, że sasanki nie bardzo lubią przesadzanie.... to wszystko przez palowy korzeń, który prawie zawsze zostaje uszkodzony przy wykopywaniu. Jednak ja bardzo często dzieliłam sasanki.... to przedłużało im życie, bo te piękne kwiaty nie należą do zbyt długowiecznych. One zawsze w kolejnym roku były dosyć marne, musiały się zregenerować , wzmocnić, ale później rosły i kwitły pięknie. Więc może faktycznie, jeśli miejsce jest złe, to warto pomyśleć o przenosinach... Sasanki lubią dobrze przepuszczalną, ubogą glebę i słoneczko
Buziaki
Grażynko te prymulki to moje sieweczka, taka fajna jaśniutka wyszła
Czasami wychodzą bardzo fajne kolorki , zupełnie inne niż te, które już mamy w ogródku
Dorotko u mnie jest kilka kolorów.... 8 czy 9..... niektóre różnią się między sobą dosłownie kilka tonów. Większość moich krzaczków, to właśnie moje sieweczki..... czasami pojawiają się naprawdę fajne kolorki
Teraz czekam na rozkwit kilku nowych siewek.... bardzo jestem ich ciekawa
Edytko, ciekawe czemu tak nie udawało się z prymulami, u mnie jakoś tak ładnie się przyjmują w ogródku ...
Dziś faktycznie zaczęłam prace na skalniaku.... na razie robię lekkie prace, ponieważ zaczęłam go czyścić od górnych partii, najgorsze, dolny pas dużych kamieni i usuwanie murawy spod nich zostawiam na koniec...
Skalnych roślinek jest ogromna ilość, ja wymieniłam tylko małą cząstkę, te, które rosną u mnie
Zazdroszczę, że u Ciebie pada.... u mnie niby wczoraj troszkę popadało, ale tak, że nawet górnej warstwy gleby nie zmoczyło....ziemia popiół
Aguś faktycznie teraz ogródek i prace na powietrzu zajmują mnóstwo czasu, niewiele go zostaje na internet....
U Ciebie widzę przymusowy odpoczynek, wymuszony połamanymi grabiami
To prawda, że sasanki nie bardzo lubią przesadzanie.... to wszystko przez palowy korzeń, który prawie zawsze zostaje uszkodzony przy wykopywaniu. Jednak ja bardzo często dzieliłam sasanki.... to przedłużało im życie, bo te piękne kwiaty nie należą do zbyt długowiecznych. One zawsze w kolejnym roku były dosyć marne, musiały się zregenerować , wzmocnić, ale później rosły i kwitły pięknie. Więc może faktycznie, jeśli miejsce jest złe, to warto pomyśleć o przenosinach... Sasanki lubią dobrze przepuszczalną, ubogą glebę i słoneczko
Buziaki
Grażynko te prymulki to moje sieweczka, taka fajna jaśniutka wyszła
Dorotko u mnie jest kilka kolorów.... 8 czy 9..... niektóre różnią się między sobą dosłownie kilka tonów. Większość moich krzaczków, to właśnie moje sieweczki..... czasami pojawiają się naprawdę fajne kolorki
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Piękna wiosna - kolorowa i radosna - o nie czuję, że rymuję -
Słonka życzę.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka