Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś...kazali mi włożyć te nasionka do lodówki...myślisz, że może być porażka??Spróbuję, a co tam. A jak jesteś taka kochana...to bardzo się już cieszę, i ewentualna porażka mniej straszna ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś zawsze warto spróbować.... sasanki kiełkują w tym samym sezonie, w którym zostały posiane, nie po zimie, więc nie wiem po co kazali włożyć do lodówki..... ale spróbuj, jak coś, to nasionka masz u mnie :D
Dziś czyściłam skalniaczek i widziałam, że moje sieweczki zaczynają kwitnąć :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko widzę że kwitną Ci te ciemne fioletowe sasanki , też kupiłam jak byłam 2 lata temu na Lubelszczyźnie , bardzo mi się podoba , u nas ich do tej pory nie widziałam ,żałuję że nie kupiłam ich więcej .
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Pierwiosnki-dekoracja domowa- przenosiłam kiedyś do ogrodu, bez powodzenia. Wiosną nie było po nich śladu.
Czytam, że jesteś w trakcie następnego etapu cięższych prac-skalniaczek. Niektórych roślin wymienionych przez Ciebie (z Twojego skalniaka) nawet nie znam.
Kwitną już stokrotki, u moich jeszcze nie widać pączków kwiatowych.
U mnie pada i dobrze, bo roślinom chce się pić.
Pozdrawiam cieplutko!
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Agusia :wit Czasu na bywanie na forum coraz mniej.Pogoda sprzyja pracy w ogrodzie,więc trzeba korzystać.A ja dzisiaj połamałam grabie jak przygotowywałam warzywnik ;:223 I jestem tutaj.Podziwiam twoje roślinki.Moje fioletowe sasanki jeszcze śpią.Chyba nie mam do nich ręki.Albo rosną w złym miejscu.Przeczytałam,że dorosłe okazy zle znoszą przesadzanie,ąle jak w tym roku będą słabe to zaryzykuję i zmienię im miejsce.Życzę ci udanego tygodnia i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne te białe prymulki.
Czy to sklepowe czy babcine ?
Bo o sasankach to już przede mną wszyscy powiedzieli co ja chciałam. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

U mnie też się sasanki obficie rozsiewają. Wykombinowałam sobie, żeby dokupić inne kolory, to może się będą krzyżować między sobą i pojawią się jakieś nowe, ciekawe kolorki :roll: Ty masz jeden kolor, czy mieszankę?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Aguś dziękuje za nazwy roślinek na skalniak ;:196 Wszystko zapisałam. Zrobię co mam zrobić na bieżąco i zabiorę się za tworzenie skalniaka.W tym roku chciałabym przygotować miejsce i jesienią posadzić część roślin.Po raz kolejny zaryzykuję z lewizją.Nie lubią mnie :(
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

I znów bogactwo kolorów, tylko podziwiać :).
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aga, ;:138 Ty masz chyba podgrzewany ogródek, ;:oj u nas jeszcze daleko w polu :roll:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Sasanki to także i moje ulubione kwiaty. Cudne są. Jednak niestety moje się wcale nie rozsiewają. Zostawiam celowo puchacze jak przekwitną i nic. Pięknie rozsiewają się za to ranniki i przylaszczki.

Widzę, że krokusy jeszcze namierzyłaś, moim już tylko liście zostały ...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I tak masz sporo pierwiosnków. Ja muszę koniecznie dokupić.
Czytałaś u Kasi, że sasanki po 4 latach zanikają?
U mojej sąsiadki się sieją. Ja jeszcze nigdy nie znalazłam siewki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko ładną wiosnę pokazujesz :D wszystko wcześniej Ci kwitnie i nawet szachownica ;:204 muszę sprawdzić co u moich słychać?
Na sasanki sobie popatrzę, bo mnie jakoś nie kochają ;:185
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu pamiętam Twoje sasankowe zakupy :D Czy sasanki wysiewają Ci się??? jeśli tak mogą się trafić fajne kolorki, takie ciemne też :D Albo zbierz nasionka i wysiej :D

Edytko, ciekawe czemu tak nie udawało się z prymulami, u mnie jakoś tak ładnie się przyjmują w ogródku ...
Dziś faktycznie zaczęłam prace na skalniaku.... na razie robię lekkie prace, ponieważ zaczęłam go czyścić od górnych partii, najgorsze, dolny pas dużych kamieni i usuwanie murawy spod nich zostawiam na koniec...
Skalnych roślinek jest ogromna ilość, ja wymieniłam tylko małą cząstkę, te, które rosną u mnie :lol:
Zazdroszczę, że u Ciebie pada.... u mnie niby wczoraj troszkę popadało, ale tak, że nawet górnej warstwy gleby nie zmoczyło....ziemia popiół :roll:
Ja również bardzo pozdrawiam ;:196

Aguś faktycznie teraz ogródek i prace na powietrzu zajmują mnóstwo czasu, niewiele go zostaje na internet....
U Ciebie widzę przymusowy odpoczynek, wymuszony połamanymi grabiami :wink:
To prawda, że sasanki nie bardzo lubią przesadzanie.... to wszystko przez palowy korzeń, który prawie zawsze zostaje uszkodzony przy wykopywaniu. Jednak ja bardzo często dzieliłam sasanki.... to przedłużało im życie, bo te piękne kwiaty nie należą do zbyt długowiecznych. One zawsze w kolejnym roku były dosyć marne, musiały się zregenerować , wzmocnić, ale później rosły i kwitły pięknie. Więc może faktycznie, jeśli miejsce jest złe, to warto pomyśleć o przenosinach... Sasanki lubią dobrze przepuszczalną, ubogą glebę i słoneczko :D
Buziaki :wit

Grażynko te prymulki to moje sieweczka, taka fajna jaśniutka wyszła :D Czasami wychodzą bardzo fajne kolorki , zupełnie inne niż te, które już mamy w ogródku :D

Dorotko u mnie jest kilka kolorów.... 8 czy 9..... niektóre różnią się między sobą dosłownie kilka tonów. Większość moich krzaczków, to właśnie moje sieweczki..... czasami pojawiają się naprawdę fajne kolorki :D Teraz czekam na rozkwit kilku nowych siewek.... bardzo jestem ich ciekawa 8-)
Ja również bardzo pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Piękna wiosna - kolorowa i radosna - o nie czuję, że rymuję - ;:215 Słonka życzę.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”