Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Wszystko masz przecudne, a ja sie cieszę że Dzięki wizycie u Ciebie wiem że toto co daaawno kupiłam w B-ce to właśnie tulipan turkiestański :uszy
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko i pomyśleć, że to po prostu "dzikie" tulipany :) A dziś jeszcze las będzie :)
Dorotko Keetee w lesie to ja tylko komórą robię, bo aparat przeszkadza w bieganiu, a w zasadzie to chyba bieganie przeszkadza aparatowi :) Ja dziś popatrzyłam na gałązki i jako pierwsze zazieleniły się czeremchy i czarny bez. Ale już i brzoza i dąb puszczają z pąków... Tulipanki gdzieś wypatrzył W. i powtykał. I dały ładny efekt. Miodunki śliczne, prawda?
Grażynko bardzo lubię te spacery i choć czasem lenia mam, to Kredce nie ma serca odmówić :D A potem nie żałuję, choć dziś na wstępie przywitała mnie góra porozwalanych na ławkach śmieci, butelek, plastikowych kubków etc, w miejscu do biwakowania nie wyznaczonym... Nie wiem ile czasu musi upłynąć, żeby cywilizacja sprzątania po sobie przyjęła się w naszym narodzie...
Miodunki u mnie mają się świetnie, lubią lekki cień i wilgotna, zasobną ziemię.
Kasiu, na ostatnim zdjęciu wystąpił barwinek :) Temperatury takie w okolicach 10-14 stopni, więc nie ma takiego gwałtownego wybuchu kwitnienia, ale to nawet dobrze, nie wiadomo jaka będzie pogoda, lepiej, żeby zbyt szybo rośliny nie wystrzelały.
Basiu cieszę się, że Cię widzę :) I że Ci się przydałam :lol:

No to teraz jeszcze trochę lasu z dzisiaj. Będzie nieco bagiennie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To jakiś gatunek skrzypu:

Obrazek

Ścieżki leśne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zawilców ogromnie łany, niestety brak słońca, więc płatki stulone.

Obrazek

A pić się chce :)

Obrazek

Emocje zresztą były, bo napotkałyśmy parę ze sznaucerem miniaturką. Sznaucer wyposażony był w kolorową piłeczkę, którą się bawił. Zobaczywszy Kredkę, złapał piłkę w paszczę, podbiegł do nas z miną: laska, no co, gramy ? Kredka jednak w nastroju bardziej refleksyjnym, nie była skłonna do sportów, ale kilku zachęcających podskokach ze strony sznaucerka, zainteresowała się piłką i nawet trąciła ja nosem. W obawie przed zdewastowaniem piłki (Kredka uważa, że przedziurawione są znacznie fajniejsze), zakończyłam spotkanie... Właściciele sznaucerka pękali ze śmiechu :)

Jeszcze kilka zdjęć z ogrodu. Jestem przeszczęśliwa, ponieważ wszystkie zawilce japońskie przezimowały! Wyłazi trójsklepka i kirengeszoma. No i takie różne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze dokumentacja domowa. Oto salon nieco ogarnięty: książki, te najmniej zakopcone ustawione, obrazy ocalałe powieszone, stół zmontowany. Jeszcze masa roboty, ale już zaczyna wyglądać. W. zaszalał z dekoracją ściany obok lustra ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Znalazłam także swój stary zeszyt z rysunkami, chyba z czasów wczesnolicealnych. Pozwalam sobie kilka zamieścić, to oczywiście nie są rysunki z głowy, tylko odwzorowania ze zdjęć w książkach :) Da się rozpoznać ? :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

W salonie bardzo przytulnie. Już w całym domu chyba nie ma śladów po zeszłorocznych wydarzeniach? To teraz trzeba zapomnieć. :roll: Rzeczywiście skrzyżowanie strzelby z tym ostrym narzędziem wygląda lekko szaleńczo. ;:219 A Kredka zachowała się jak dama.
pozdrawiam
Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

zuzanna2418 pisze:

A pić się chce :)

Obrazek

W obawie przed zdewastowaniem piłki (Kredka uważa, że przedziurawione są znacznie fajniejsze)
ech te nasze szpice - wszystkie jednakowe ;:306 ale nasz żadnej piłce nie przepuści , nawet w gęstych krzakach wyniucha i do domu przywlecze zdobycz :;230
patrząc na fotki z domu - jest pięknie :!: bardzo podoba mi się biblioteczka ;:333
oczywiście wszystkie kwiatuszki rozpoznane :D moja córka też miała i ma nadal takie zainteresowania ;:333
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kredka ma się dobrze - solidny spacer, ciapranko w wodzie. Żyć, nie umierać :D A mój po kąpieli właśnie szaleje ;:224
Brunnera w pakach mnie zachwyca. A zazdrosna nie jestem. Wreszcie mam swoje :tan
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Piękne masz to tremo. A piec kaflowy ;:oj uwielbiam. Sama mam namiastkę w domu . Zuziu masz może zdjęcie jak Ci trójsklepka wyłazi? Posadziłam na jesieni i szukam... tylko nie wiem czego mam szukać. Ciekawe czy jej już nie zdziabałam ;:306
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Kasiu, likwiduję pozostałości ale wciąż przy otwarciu szafek w kuchni czy szafy w przedpokoju czuć dym... mimo wielokrotnego szorowania. Trzeba czasu. I meblom i mnie.
No właśnie, Iwonko, te nasze potwory...a mówiłam, że wbijam się w rozmiar 36 ? ;:306

Obrazek

Aniu, brunnery w ogóle o kwitnienie nie posądzałam kiedyś ;:306 Kupowałam je dla liści !

Beatko tomaszkowa jutro postaram się cyknąć fotkę, jak nie zapomnę. Mam nadzieję, ze to naprawdę trójsklepka, przynajmniej to cos wychodzi tam, gdzie w/w powinna rosnąć.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Obśmiałam się jak zobaczyłam Kredkę w rozmiarze 0 . Czy mam rozumieć ,że koteczka
śpi rozciągnięta w drugim posłanku ?
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Poczułam nagłe ukłucie deja vu patrząc na leśne zdjęcia i w końcu sobie przypomniałam dlaczego...identyczny przejazd kolejowy w lesie jest w Obornikach Śląskich pod Wrocławiem :)

A salon świetnie Wam wyszedł...akcenty sarmackie może nie do końca w moim guście, ale jak sądzę, mają też działać odstraszająco na ewentualnych intruzów? :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Świetna Kredka w kocim posłaniu!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Joasiu Kicia rozciągnięta na kanapie :D
Pat Klimaty sarmackie to tak bardziej "do jaj" miały być, komentowaliśmy wspólnie, że kolekcja broni białej (starą wiatrówkę za taką należy uznać, ponieważ wypalić z niej nie da się w żaden sposób) jak u wójta w Wilkowyjach ! Lubię takie leśne przejazdy kolejowe... Ten tor uczęszczany z rzadka, ale regularnie przez pociągi towarowe do Huty Arcelor Mittal (d. Huty Warszawa).
EwoEs a obok leży puste jej własne prywatne posłanie od Joasi Jo
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Bardzo podobają mi się takie podmokłe tereny, kiedyś można było w okolicy znaleźć takie zapomniane kawałki łąk przy rowach melioracyjnych i miedzach pod lasem teraz już od przynajmniej 20 lat coraz większa susza , rowy znikają zaorane, zadrzewień polnych też już prawie nie ma wszystko do bólu i linijki uporządkowane , dzikich zakątków nie ma na lekarstwo. A piękne były
tarniny, głogi dzikie gruszki czy jabłyszka, tereny wielkopolsji jednak stepowieją zbyt nachalnie uprawiane.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

Zuziu, czy coś robiłaś z kosodrzewiną, że Ci rośnie poziomo? Fajnie wygląda :)
Joasia
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Julciu to teren rezerwatu, więc nikt tu jeszcze nic nie psuje, ale te kompleksy leśne w Warszawie to łakomy kąsek dla władz dzielnicy i deweloperów, bo przecież można wyciąć i osiedla postawić :evil: Część tych terenów, jako powojskowe, w tajemniczych okolicznościach zmieniała właścicieli, jakieś nielegalne zabudowy się pojawiały, nikt tego nie kontroluje.
Joasiu atko ta kosodrzewina akurat tak ma, kupiliśmy ją w takiej starej szkółce pod Sochaczewem, kopana z gruntu, właśnie ze względu na kształt prawie kulisty. Nieco jej tylko zawiązki pędów uszczykuję. Druga kosówka na górce, rosła w górę, więc jej gałązki na linkach poprzywiązywaliśmy, żeby "rozpłożyć" ją nieco.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Beatko tomaszkowa oto domniemana trójsklepka :)

Obrazek

Nowy żonkilek rozkwitł

Obrazek

No i wiadomo, co :)

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”