Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Gosiu, ja nie czekam ,aż korzenie wyjdą długie ,tylko,jak na patyczku pojawią się takie małe wypukłe zawiązki korzonków to już sadzę do doniczki i one sobie wypuszczą korzonki do ziemi,jeżeli już masz korzonki to w doniczce z ziemią zrób ołówkiem dziurkę ,włóż delikatnie patyczki i bardzo delikatnie obciśnij paluszkiem ,żeby nie ukruszyć delikatnego korzonka i one sobie już poradzą ,ale ja dlatego wkładam do ziemi wcześniej ,żeby tych bardzo delikatnych korzonków nie złamać,pozdrawiam ,wszystkim odpiszę wieczorem :wit ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z całego ;:167 Dziękuję.Wiedziałam że na Ciebie mogę liczyć ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marta,piękne te zawilce,czy wykopujesz je na zimę?
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marto :wit
Piękna ta nasza wiosna i pracowita.Nie tylko my pracujemy ,ale te małe stworzonka też już zdrowo zasuwają:)Oby ta pogoda już się w końcu wyklarowała to było by jeszcze fajniej,miłego dnia ;:3
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Te jaskry potem można jakoś przechować?? Czy to jednoroczna roślinka? Ładna jest.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Marto, piękna wiosna u Ciebie. Ja dzisiaj przejechałam się z eMem i po drodze widziałam już kwitnące drzewka owocowe. Trochę się zdziwiłam że to już i u nas taka cudowna wiosna ;:138 Martuś podpowiedz mi, bo ja kupiłam cebulki jaskrów azjatyckich, ale myślałam że wysadza się je tak jak dalie czy mieczyki czyli w połowie maja, bo boją się przymrozków. A Ty już wysadziłaś kwitnące ;:oj To może i ja już powinnam je wsadzić w ziemię? To może i na mieczyki już czas? Mam też już dużą własnoręcznie wysianą (ale jestem dumna :D) rozsadę ostróżek (Twoje też już w ziemi ;:oj szałwii omszonej, kocimiętki, sadźca, ostrogowca, łubinów i poziomek. To może i je powinnam w dzień hartować i np. za tydzień wysadzić? Bo ja tak zwlekam do połowy maja, ale może niepotrzebnie? :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jaskry śliczne pięknie wyglądają na rabacie ale ta wiśnia zygzakowata po prostu powala kwitnieniem, cudowna. ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mając na myśli planowane zakupy, "puściłam" totka, żeby mieć na te wydatki ;:306 W razie wygranej zakupię wiele piwonii oraz zatrudnię ogrodnika, bo nie nadążam ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Martuś...
Dobrych dni w ogrodzie...
Sama mam tyle roboty, ale jakoś nie mogę się ogarnąć... Dziś nic nie zrobiłam...
Buziaki... ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu,witaj ,miło,że jesteś wiosna nas rozpieszcza kolorami,pozdrawiam,i miłej nocki życzę ;:19 :wit ;:168

Aniu,te wisienki ma 2 bo już rozmnożyłam i 2 pełne kwiatów i pszczół, rabaty powiększam i robię nowe ,żeby zmieścić nowe kwiatuszki :roll: ,pozdrawiam :wit

Gosiu,ja je zostawię w gruncie ,obrzeża robię trochę podwyższone,bo moje gliny przy wielkich ulewach nie przepuszczają tak dobrze wody,pozdrawiam :wit ;:168 i buziaczki

Ulciu,narcyzy już stare,mają parę lat ,kupiłam taki worek 4 kg i od tej pory są i są,zobaczymy co wyjdzie z tej rabaty,,bo rośliny muszą się rozrosnąć,buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit ;:19

Justynko,masz rację jest piękna .tylko dużo jest i pracy ,pozdrawiam :wit

Iwonko,tak się rozpycham z tym ogrodem ,że dzieci nie będą miały gdzie grać w piłkę ,bo ja im po troszkę zabieram ,buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

Aniu,anym na wiosnę wszystko nam się podoba ,bo tacy jesteśmy spragnieni,cudownych snów i pięknego dzionka ,życzę ;:19 :wit
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Martuniu, wiosna piękna, kolorowa - ten czerwony jaskier powalający, a nowa rabatka ;:138 Lubię takie podwyższone rabaty, mają swój urok i są bardzo praktyczne.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, zawsze pomogę , ;:196

Małgosiu,nie wykopuję ,najwyżej padną,miłej nocki życzę ;:19 ;:168

Beatko,nawet nie mamy czasu jej sie dokładnie przyjrzeć tak jest teraz pracy ,dobrze ,że robi się zdjęcia ,to wtedy człowiek się na chwilę zatrzyma,u mnie dzisiaj było pięknie,miłej nocki życzę ;:19 :wit ;:168

Małgosiu,ma przezimować .a co będzie to nie wiem ,bo teraz kupiłam :uszy pięknych snów życzę ;:19

Aniu,mieczyków nie wsadzaj jeszcze,ale te wszystkie Twoje wysiane zahartuj i wysadź ,u mnie wszystkie są w gruncie ;:108 ,pozdrawiam :wit ;:168

Kasiu,wiśnia wypuściła obok pęd ,ja go odcięłam i mam 2 takie same wiśnie i obie pięknie kwitną,jaskry tez bardzo lubię,buziaczki dla Ciebie ;:196

Ewciu,ja myślałam ,że jestem najbardziej do tyłu z nadążaniem ;:306 ,ale trochę mi lepiej że nie jestem sama,też przydał by mi się pomocnik,też nie nadążam ;:223

Dorotko,ja też fruwam ,mam przesyłki i nic w ogrodzie nie robię oprócz soboty ,bo wtedy nie pakuję,cudownych snów i pięknych dni ;:19 ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,te rabaty podwyższone zabezpieczają rośliny w czasie dużych opadów ,bo moje gliny nie przepuszczają tak szybko wody i rośliny rosną jak w stawie i jak to długo trwa to giną ,po drugie trawa tak mi nie wchodzi do rabat ,jak tego nie ma to trzeba ciągle ją pilnować bo się pcha do rabat,pozdrawiam :wit ;:168
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Marto[/b tyle Małgoś cię odwiedza że można się pogubić :;230 ]Kupiłam wczoraj w Tesco piwonię skusiła mnie bo ładnie się zapowiada.Niestety jak to w większości tego typu sklepów oprócz nazwy peonia ogrodowa nie ma więcej informacji.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,tak się kupuje w marketach ,chociaż w niektóry są nazwy,a Małgoś rzeczywiście dużo ,ale ogólnie dużo imion się powtarza,buziaczki dla Ciebie ;:196 ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”