Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

Trawnik zapowiada się wspaniale i będzie chyba wizytówką ogrodu skoro tyle uwagi i pracy mu poświęcisz. ;:138 U mnie trawnikiem zajmuje się eM i jest jaki taki na miarę ROD ... ;:131 Latem trochę bywa przyniszczony po weekendach rodzinnych ale najgorzej nie jest! Ja w tym roku przycięłam prawie wszystkie trawy zimozielone bo mają już po kilka lat mam nadzieje,że ich nie zniszczę... ;:173 Hortensje moje jeszcze nie mają liści a ogrodówki jeszcze w kapturach z agro ...jeszcze przymrozki u mnie i skoro się fatygowałam z okryciem na zimę to chciałabym , żeby zakwitły !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Kawał dobrej roboty, która zaraz pewnie zaowocuje - pięknie ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu zastanawiasz się jakie kwiaty posadzić, żeby kwitły właśnie w tym czasie.... teraz najpiękniejszy okres mają prymulki, sasanki, hiacynty, wczesne odmiany tulipanków - wszelkie botaniczne, gęsiówki, cebulice, kokorycze, ułudki, narcyzy, głodki, zaczynają szachownice, bergenie.... i wiele innych :D
Trawnik wygląda niesamowicie.... ale szybko zszarzał.... preparat ma niezłe działanie ;:oj Ja dziś popryskałam od trawy, która strasznie powłaziła mi w byliny i je zagłusza.... musiałabym je wykopać i wyrzucić, bo usunięcie jej jest po prostu niemożliwe.... już w zeszłym roku wyrzuciłam kilka pięknych rozrośniętych lawend i tawułek.... nie mówiąc już o płożniaczkach.... Zdecydowałam się popryskać.... i teraz się martwię, czy nie zaszkodzi to kwiatom i czy będzie jakiś efekt .... czy coś pomoże..... nigdy wcześniej nie robiłam tego....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już jestem :D Nie dość, że maruda, to jeszcze gapa ;:306
Przyjemnie widzieć, że ogród się zmienia i to na lepsze. Czasem nie wierzę, że to nastąpi-a jednak :D Wydaje mi się, że nic nie chce rosnąć, a to tylko szwankująca pamięć. Dobrze mieć zdjęcia :D
Eden u mnie wcale tak dobrze nie przezimowała. Wycięłam jej większość długich pędów, został tylko jeden taki. Będzie rabatowa-mnie wystarczy :D
Rano -3, więc jest nieźle. Czekam aż się trochę słupek rtęci podniesie i lecę rozkopcować resztę róż :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, widać zmiany i to cieszy. Jak będzie nowy trawnik, to będzie pięknie :D Jest bardzo sucho, będziesz musiała mocno podlewać codziennie, żeby trawa chciała rosnąć. U mnie już wysiane w różnych miejscach, ale wciąż nie wschodzi, bo za sucho, a noce jednak jeszcze chłodne.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Margo pisze:Asia, a ja już się bałam, że mnie po prostu znielubiłaś.
Ale żeś wymyśliła Obrazek.....

Dziwna sprawa z tą kokoryczą. U mnie też pojawiła się nie wiadomo skąd... Nawet nie wiedziałam co to za roślina, dopiero Ilonka pomogła mi ją zidentyfikować. Ni z tego ni z owego wyrosła sobie w tym roku pod świerkiem i właśnie zakwitła na fioletowo-niebiesko :D ....
Widać ten gatunek tak ma ;:306 .
Pozdrowienia :wit !
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Małgosiu, oglądam twój spryskany trawnik i próbuję znaleźć nazwę preparatu, którym pryskałaś, ale chyba ślepa jestem dziś :-), możesz napisać czym spryskałaś trawniczek, że tak ładnie i szybko marnieje?
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Nie chce Cię martwic ale jeju ile jeszcze roboty masz z tym trawnikiem :roll: Podziwiam zacięcie- ja już kilka dni zbieram się żeby kuc darń widłami. Na razie zrobiłam kawałek i tak stanęła robota.
A pączki na gałązkach- to niby nie wiosna? U mnie kwitną teraz prymulki. Z własnego siewu. W końcu się doczekałam :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Helenko, ja bym już chciała mieć to wszystko zrobione. Jestem strasznie necierpliwa. Ale ciesze się, że wreszcie za to się wzięłam. Powoli dotrę do celu :D
Mam nadzieję, że już nie zaniedbam trawnika jak przedtem. Już wiem, że trzeba o niego bardzo dbać

Maryniu, muszę zadbać o trawnik bo to największy fragment ogrodu. Nie chcę tego, ale tak musi na razie być.
Hortensja na zdjęciu to ogrodówka. Już zdjęłam okrycia. Jak na razie ładnie przetrwała te ranne przymrozki.
Ciekawe czy zakwitnie

Aniu, na to owocowanie to ja jeszcze musze poczekać :D
Będe bardzo się cieszyła, kiedy trawni z tyłu domu będzie już cały zrobiony. Zostana boki i przód.

Aga, wszystkie rosliny, które wymieniłaś u mnie jeszcze nie kwitną. Oprócz prymulek. Dlatego muszę w nie zainwestować. Posadzić co jakiś czas, bo strasznie mało kolorów teraz u mnie. Zapomnuała jeszcze o ułudkach i miodunkach. Posadziłam też kilka białych ciemierników. Powinny ładnie za rok zakwitnąc. Bedzie plamka bieli. Mam taki jeden i bardzo rzuca się w oczy z daleka. Jestem bardzo ciekawa, czy nie zniszczyłas roślin. Byłoby szkoda. Ja w takich wypadkach pędzelkowałam. To dale większą szansę na przeżycie roślin

Ewo, ja czesto nie zauważam nowych wątków. Funkcjonuję tylko dzięki powiadomieniom, a wtedy odwiedzam ogrody po kolei.
Zdjęcia naprawe pokazują jak było. Pamięć ludzka jest zawodna. A takie porównanie daje dużo zadowolenia z tego co się już osiągnęło. Eden przezimował pięknie. Ten płot mu służy :D

Monia, włąsnie to podlewanie mnie trochę martwi. Nie stać mnie na system, a z czasem jest krucho, ale damy radę. Najważniejsze, że nie ma jeszcze upałów. Martwię się też ptakami. Czy nie wyjedzą nasionek?

Asia, no czasem mi takie dziwne myśli do głowy przychodzą :roll:
Kokorycz jest bardzo zastanawiająca, bo ja ją posadziłam celowo 3 razy i za każdym, razem padała. Teraz sama się pojawiła Cud

Ewo, pryskałam randapem. To znaczy tata pryskała. Zapytam go czy aby na pewno tak to sie nazywało

Paulinko,
no czeka mnie trochę pracy, ale już się nie mogę doczekać. Ogród wyzwala u mnie pęd do pracy, chociaż w życiu codziennym nie jestem az takim pracusiem :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu piszesz że brak u Ciebie wiosennych kwiatków a tu całkiem śliczne kolorowe pokazałaś ;:oj tylko trochę zwiększ ich ilość i od razu w każdym kątku będzie kolorowo :uszy
Flesz zza taśmy wygląda i jaki grzeczny ;:167 moje psowate to i przez płotki przeskakują jak im się uwija do szczekania pod płot :twisted:
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, schody są rewelacyjne ;:63
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu witam ;:196 Mnie schody też się bardzo podobają ;:333 zresztą jak cały Twój ogród ;:180 Pierwiosnki śliczne ;:333
Wiosna bardzo kolorowa ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ptaki nie powinny wydziobać, jeśli będziesz miała nasiona lekko przykryte ziemią - ja tak zawsze robię - sprawdza się :D Wczoraj zauwazyłam już pierwsze źdźbła trawki - niteczki na 2cm, ale już cieszą :tan
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu te igiełkowe maleństwa masz śliczne, czy one jeszcze urosną?
I prymule piękne i schody również ;:108 Z dnia na dzień robi się u Ciebie coraz piękniej ;:138
Pozdrowienia zostawiam :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Gosiu, melduję, że wrzosy puściły nowe zielone pędy. Jeden jeszcze niepewny, bo jedna strona się zazieleniła, druga cały czas brązowa. Kupiłam też nadmanganian do powojników, dzisiaj powtykam. Śmieszna sytuacja w aptece - bo pani zapytała w jakiej formie ma być, do czego będę go stosować :D Na moją odpowiedź, że do kwiatków szeroko otworzyła oczy ze zdziwienia ;:306
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”