To ona wszystko ma, a podlewam wodą przegotowaną ponieważ u mnie jest straszny kamień - może tu jest błąd. Temperatura zawsze powyżj 20 st.myszorek pisze:Ta paproć lubi "ciepłe stopy" i podlewanie miękką, odstałą wodą, temperaturę powyżej 20 st.C., no i cieniste lub półcieniste stanowisko
Moje roślinki - iwona p
Ale fajnie , dziękiAnnaK pisze:Reo czasem wypuszcza nowe rea na dole u podstawy. Najlepiej rozmnażać je kiedy się zestarzeje i wydłuży łodygę. Wtedy obcinasz górę i wsadzasz do wody , po kilku dniach masz korzenie i możesz wsadzić do ziemi, pozostałość w doniczce podlewasz i z tego po kilku tygodniach wyrastają nowe reaaaa.))
Witaj Renka dziękuję, że do mnie zajrzałaś. Wiesz, monsterkę dość mocno nawoziłam bo gdzieś przeczytałam, że jest bardzo żarłoczna i stosunkowo dużo ją podlewamRenka pisze:Witaj Iwonko , ja mam biedronkową monsterę , ale moja choć rośnie pięknie nie ma takich pięknych dziur w liściach , czym spędza mi sen z powiek .Kwiatki i kwietniki masz przecudne absolutnie !!
Ja go dopiero kupiłam w zeszłym tygodniu to nie wiadomo też czy będzie rósł, zwłaszcza że nie mam dla niego miejsca .Nie wiedziałam, że będzie taki duży, mocno był upchany, poskręcany. Nigdy wcześniej nie chciały u mnie rosnąć cisusy, ale teraz mam nowe mieszkanie to może się coś odmieni.anoli pisze:Piękny ten cissus, ja dostałam z takiego jeden pęd i nadal się nie rozwinął
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam dużego rombolistnego i rośnie jak na drożdżach - mam nadzieję, że Twój też się będzie dzielnie spisywał. A jak będzie za wielki zawsze można przyciąć 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona