Moje roślinki - iwona p

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
iwona p
50p
50p
Od: 9 sie 2008, o 20:32

Post »

myszorek pisze:Ta paproć lubi "ciepłe stopy" i podlewanie miękką, odstałą wodą, temperaturę powyżej 20 st.C., no i cieniste lub półcieniste stanowisko :)
To ona wszystko ma, a podlewam wodą przegotowaną ponieważ u mnie jest straszny kamień - może tu jest błąd. Temperatura zawsze powyżj 20 st.
iwona p
50p
50p

Post »

AnnaK pisze:Reo czasem wypuszcza nowe rea na dole u podstawy. Najlepiej rozmnażać je kiedy się zestarzeje i wydłuży łodygę. Wtedy obcinasz górę i wsadzasz do wody , po kilku dniach masz korzenie i możesz wsadzić do ziemi, pozostałość w doniczce podlewasz i z tego po kilku tygodniach wyrastają nowe reaaaa. :)))
Ale fajnie , dzięki
iwona p
50p
50p

Post »

I jeszcze jedna roślinka taka pospolita. Wylądowła w kuchni na karniszu zamiast firanki, bo nie ma już miejsca. Jak ją kupawałam to była zapakowana i nie wiedziałam, że będzie taka duża

Obrazek
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kolosalny ten cissus!
okaz udał się nad wyraz!
Anka
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

ooo daj nam Boże wszystkim takich pięknych pospolitych :P :P
Renka
50p
50p
Od: 14 mar 2008, o 20:37

Post »

Witaj Iwonko , ja mam biedronkową monsterę , ale moja choć rośnie pięknie nie ma takich pięknych dziur w liściach , czym spędza mi sen z powiek .Kwiatki i kwietniki masz przecudne absolutnie !!
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Piękny ten cissus, ja dostałam z takiego jeden pęd i nadal się nie rozwinął :roll:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
iwona p
50p
50p

Post »

Renka pisze:Witaj Iwonko , ja mam biedronkową monsterę , ale moja choć rośnie pięknie nie ma takich pięknych dziur w liściach , czym spędza mi sen z powiek .Kwiatki i kwietniki masz przecudne absolutnie !!
Witaj Renka dziękuję, że do mnie zajrzałaś. Wiesz, monsterkę dość mocno nawoziłam bo gdzieś przeczytałam, że jest bardzo żarłoczna i stosunkowo dużo ją podlewam
iwona p
50p
50p

Post »

anoli pisze:Piękny ten cissus, ja dostałam z takiego jeden pęd i nadal się nie rozwinął :roll:
Ja go dopiero kupiłam w zeszłym tygodniu to nie wiadomo też czy będzie rósł, zwłaszcza że nie mam dla niego miejsca .Nie wiedziałam, że będzie taki duży, mocno był upchany, poskręcany. Nigdy wcześniej nie chciały u mnie rosnąć cisusy, ale teraz mam nowe mieszkanie to może się coś odmieni.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Mam dużego rombolistnego i rośnie jak na drożdżach - mam nadzieję, że Twój też się będzie dzielnie spisywał. A jak będzie za wielki zawsze można przyciąć :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
iwona p
50p
50p

Post »

anoli pisze:Mam dużego rombolistnego i rośnie jak na drożdżach - mam nadzieję, że Twój też się będzie dzielnie spisywał. A jak będzie za wielki zawsze można przyciąć :D
Miejmy nadzieję, że bedzie rósł.
iwona p
50p
50p

Post »

Czy ktoś może wie dlaczego mój grubosz ( drzewko szczęścia) zrzucił dzisiaj połowę swoich liści. Stoi na południowym oknie, w zeszłym tygodniu był przesadzony bo był w torfie, wczoraj podlany a dzisiaj rano wyłysiał. I co o tym mysleć?
iwona p
50p
50p

Post »

Pomóżcie mojemu gruboszkowi
Awatar użytkownika
dorotkas
50p
50p
Od: 19 lip 2008, o 14:24

Post »