Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna
Dorciu ja właśnie zaczęłam od ogrodowych i wszystkie mi zgniły ,żadna nie zakwitła 

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- dorcia7
Sobota pogodowo się nie sprawdziła,miało być ciepło i słonecznie a było chłodno i pochmurno-w nocy padał deszcz,do tego chłodny wiatr,ale jak człowiek się ciepło ubrał to można było popracować ,posadziłam zawilce,bodziszki,prymulki,lilię ,natomiast dziasiaj bezchmurne niebo,słońce i ciepło,trawnik miał pierwsze strzyżenie ,obiad na działce,zyć nie umierać 

- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Dorotko piękna wiosna u Ciebie,u mnie jeszcze trochę do takich widoków, już nie mogę się doczekać
. Mam pytanko masz Pęcherznicę kalinolistną, zauważyłam że posadzone ją masz jako solitera,przycinasz ją jakoś specjalnie?

Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
- dorcia7
ZieloneOgrody dziękuję i również pozdrawiam
Karino to takie wrażenie na zdjęciu-pecherznice mam w szeregu-Luteus na przemian z Diabolo -jak się zagęszczą będzie naturalny parawan zasłaniający miejsce rekreacyjno-wypoczynkowe,jako soliter mam posadzoną Diabolo w innej części działki ,przycinam jesienią ale także w trakcie sezonu jeśli za bardzo na szerokość się rozbuja ,te z których jedną na zdjęciu widzisz to sadzonki zeszłoroczne ,zastapiły żywopłot z hibiskusów które wymarzły zimą 2012 ,jesienią zostały przycięte dość sporo na wysokość żeby się ładnie rozkrzewiały

Karino to takie wrażenie na zdjęciu-pecherznice mam w szeregu-Luteus na przemian z Diabolo -jak się zagęszczą będzie naturalny parawan zasłaniający miejsce rekreacyjno-wypoczynkowe,jako soliter mam posadzoną Diabolo w innej części działki ,przycinam jesienią ale także w trakcie sezonu jeśli za bardzo na szerokość się rozbuja ,te z których jedną na zdjęciu widzisz to sadzonki zeszłoroczne ,zastapiły żywopłot z hibiskusów które wymarzły zimą 2012 ,jesienią zostały przycięte dość sporo na wysokość żeby się ładnie rozkrzewiały
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dorotko u Ciebie już tak kolorowo na rabatach
aż się wieżyc nie chce bo to dopiero początek kwietnia. Powojnika na balkonie okrywasz? Dobrze widzę, że ma już pączki?

- dorcia7
Tak ,ma masę pączków-nie okrywałam go i jak widać ma się doskonale
-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Bardzo ładna skrzynia z roślinkami. Też taką chcieliśmy mieć, posadziliśmy hiacynty, które bardzo się spodobały naszemu kotkowi. Skończyło sie to źle dla hiacyntów i rozwiało nasze marzenia o kwitach na balkonie.
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Witaj Dorotko
jak juz kolorowo tyle kwiecia .A różowy hiacent bardzo ładny on jest o pełnych kwiatach,gościły w moim ogrodzie ,ale 2012 r był koszmarny i wygniły cebulowe... większości w naszych ogrodach.

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ślicznie ,kolorowo ,coraz to więcej kwiatków pokazuje swoje oblicze i coraz cieplejsze powietrze tak jak mówisz żyć się chce,popołudnie też dzisiaj spędziłam na działeczce,obiadek i delektowałam się coraz to piękniejszym otoczeniem 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Fajna ta skrzynia na balkonie
Taki ogródek w pigułce