Prawie Wiosna w Familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Prawie Wiosna w Familokowym

Post »

Jadziu wiosennych kwiatuchów masz już co niemiara ;:215
Ale mój wzrok zatrzymał się na Angeli. Boszszsz jaka ona zazieleniona.
Ja mam cichutką nadzieję, że z mojej podeptanej bidulki coś będzie ;:174
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu!
pozapominałem nazwy kwiatów jakie przywiozłem od Ciebie i Tosi :(
teraz jak rozwinęły się liście to .... przeszukuję internet by porównać ...
mam lepszy pomysł - u Irenki zauważyłem, że wybieracie do Cieszyna - proponuję odpoczynek w połowie drogi :D wtedy mi powiesz jakie to rośliny
aha - clemek od Ciebie jeszcze nie pokazuje listków :( nie mogę się doczekać - wyczytałem, że on późno startuje, w połowie kwietnia, ale wszystko w tym roku przyśpieszone i .... chciałbym już :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANDRZEJU jak pokażesz kwitnące rośliny to rozpoznamy SPOKO .Jeśli pojedziemy do Cieszyna to busem nie samochodem .Obie jesteśmy niezmotoryzowane :;230 pozostały nam tylko Państwowe środki komunikacji i autonogi :;230
ILONKO Angela jest bardzo żywotną różą w każdym razie u mnie .Rośnie na osłoniętym terenie przy murze ,który ją dogrzewa i osłania, więc ma warunki cieplarniane :wink: .Druga tak ulistniona to Dr Jamain również ma podobne warunki
GRAŻYNKO wawrzynek wilczełyko również zakwitł po 3 latach białymi kwiatami, ;:167 , a teraz będzie kwitł wawrzynek główkowy .Oba te egzemplarze rosną obok siebie
HELU te tulipanki to botaniczne niziutkie i zawsze kwitną pierwsze .Za chwilkę zakwitną następne botaniczne Pinocchio .Miały już na wpół rozchylone kwiaty .Prymul ci u mnie dostatek .Uwielbiam te kępy i wciąż je sadzę byle gdzie jako wykończenie rabat ;:180
MARYSIU ;:196 ;:196 ja jak Tosia zaraz muszę posadzić swoje zdobycze,chociaż Miłki dalej stoją w donicach .Oczywiście zapomniałam część nazw roślinek od Ciebie w każdym razie na pewno nie wiem co było w doniczulce takie wychodzące bordowe bździnki :;230
EWCIU masz rację ,ze trochę przypomina koperkową .Kolorków jest już mnóstwo i już zaczyna się robić buszowato :wink: ,ale jak znikną listki hiacyntów ,krokusów i śnieżników to znów będzie pustawo ,ale na w ich miejsce zakwitną inne roślinki :;230

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

a to moje ostatnie wypociny :wink:

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Cudnie Jadzieńko ;:180 ...będą ślicznie wyglądały w koszyczku ze święconką ;:196 ...a ja ...nic nie robię ...tylko materiały zwożę z wojaży po ...szpitalach ...przelatując jak torpeda przez sklepy po drodze ...Teraz kupiłam cztery bajeranckie dziurkacze ; dwa narożne i dwa miejscowe ...cuda - mocne , bo niemieckie i dostałam czesankę merynosowa i grysik wełniany , silk laps i tussach ...kiedy zacznę co robić ...nie mam pojęcia ;:185 .
Serdeczności wieczorowa porą ;:196
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58

Post »

Witaj Jagoda :wit zawitałam do Ciebie bo chciałam zobaczyć jak już wygląda wiosna na Sląsku w porównaniu do naszego zimnego regionu :( . Rzeczywiście różnica ogromna tak jak u Ciebie wyglądała na początku marca u mnie dopiero teraz tak wygląda. Ale najbardziej zachwyciły mnie Twoje portrety kwiatów- przepięknie je fotografujesz ;:138 . A pisanki "dech mi zaparły" ;:oj to są dzieła artystyczne ;:108
pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO witam serdecznie w moim śląskim ogródku .Wiosna rzeczywiście w tym roku przyszła nadspodziewanie szybko i jak dotychczas pozostaje z czego się wszyscy cieszymy :heja ;:180 ,ale moje jajka nie są żadnymi dziełami sztuki .To takie początki i mam nadzieję porządnie sie wprawić w Decoupagu
JAGÓDKO ;:196 materiałów nazbierałaś już mnóstwo i w jesienne wieczory ,będziesz mieć co robić, a może nawet w deszczowe dni .Teraz trochę przystopowałam z frywolitkami na rzecz innej metody .Muszę poznać wszystkie tajniki wiedzy tajemnej :wink:
Dzisiaj pogoda znów była cudna wiec calutkie popołudnie spędziłam w ogródku .Rano roboty domowe, a po południu LABA na łonie natury .Jak pięknie się rozkrzewiła św. Elżbietka to cud natury ;:167 Może za 10 lat wejdzie na pergolę ,którą dla niej i Doktorka naszykowałam :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu witam ;:196
Jakie piękne zdjęcia ;:180 ;:180 Super masz działeczkę ;:215
Różyczki już takie duże ;:oj ;:oj Wawrzynek główkowy śliczny ;:333
Bardzo gorąco pozdrawiam
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu u mnie jedna lewizja lada dzień zakwitnie ma już ładne pączki kwiatowe, co do drugiej jeszcze nie ma pączków. Ja chciałabym jeszcze białą lewizję bo kiedyś miałam ale mi padła.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Jadziu czy ten wawrzynek główkowy to jest niska krzewinka czy jeszcze urośnie/, ciekawi mnie jego zapach. Miałam kiedyś Wawrzynka ale go uśmierciłam bo nie kwitł.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO to raczej malutka krzewinka mam ją już 3 sezon .Ma może jakieś 30 cm wys.
DANUSIU teraz kupiłam drugą różową Lewisję i też ma pąki kwiatowe .Na razie jeszcze daleko do rozkwitu moich chociaż pąków jest dużo .Nie widziałam jeszcze białych Lewisji
TERENIU jaka tam super działeczka taka sobie, chociaż siedzieć mogłabym tam calutki dzień :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

śliczne pisanki zrobiłaś Jadziu ;:138
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jadziu widzę, że chodnik tak odchudzony, że juz tylko na jedną stópkę ;:224 pomniejszałas go pod kwiatuszki :D
U mnie już wszystkie drzewa kwitna i boję się, że jak zmrozi to nic z owoców nie będzie.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Oooo ;:oj ...kwitnie Ci już x pubescens , a moje dopiero w pakach ...masz primule Rosea ? ,,,cud , malina - żarówiasta , że z daleka ją widać . Masz wyglancowane , aż miło ...czekam na rozwój kłów host , to się wypelni rabata , bo teraz pusto na niej ...bodziszki dopiero się zaczynają rozrastać .
Jadzieńko Kochana ...pokażesz zakupy posadzone z B.Raju ? ciekawi mnie miłek pełny .
Serdeczności ;:196 ...Św. Elżbieta jest pnącą różą ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości w ten chłodny sobotni dzionek .Dobrze dla roślin, bo trochę przystopują ,ale miałam ochotę na kiełbaski z grila i niestety musiałam zrezygnować . ;:196 Szkoda zdrowia
JAGÓDKO ;:196 na 14 stronce są zakupy z B.R.także Miłki Na razie dalej stoją w donicach i wciąż je podziwiam .Niestety nie mam Rosei ;:174 Elżbietka miała być pnąca ,ale jak na razie ma dopiero jakiś 120 cm i zachowuje sie jak parkowa krzaczasta.Jak sprawuje sie Jadwisia
EWCIU ten chodnik już parę lat jest odchudzony .Można po nim chodzić normalnie tylko na fotce wygląda na chudego :;230 U nas też wszystkie drzewa kwitną i mam nadzieję ,ze żadnego psikusa nie będzie
ANDRZEJU to dopiero próby nie to co Twoje piękne dzieła ,które kiedyś pokazywałeś Pamiętam ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu ależ masz wspaniałe łany hiacyntów ;:oj cudnie to wygląda i zapach musi się roznosić niesamowity :D Koniecznie muszę posadzić więcej tych kwiatów, bo mam ich naprawdę niewiele...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”