Moja działka 5
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 5
Witaj Hanno. Zapraszam do dalszych odwiedzin.
Zapraszam na krótki spacer.
Na początek powojniki
'White Swan'
'Stolwijk Gold'
Pierwiosnki
'Lilacina Plena'
nn
Fiołki
motylkowy 'Rosea'
koreański nn
złotlin japoński 'Flore Pleno'
zawilec powabny
narcyz 'Rip van Vinkle'
brunera szerokolistna
lak ogrodowy
Zapraszam na krótki spacer.
Na początek powojniki

Pierwiosnki

Fiołki

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu złotlin i powojniki
o takiej porze, chyba przygarnę jakiegoś kota aby mi podgrzewał co nieco jak u Ciebie 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie, no takich pierwiosnków nie widziałam dotąd. 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Lilacina Plena jest po prostu
No i lak mnie zainteresował 

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy to taki lak siany,dwuletni ?
Właśnie mam sporo sadzonej, ale tegorocznych. Wysiałam w lutym. Jeśli to taki, to już się cieszę.
Właśnie mam sporo sadzonej, ale tegorocznych. Wysiałam w lutym. Jeśli to taki, to już się cieszę.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
O to samo chciałam zapytać , tzn.o lak
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Lidko ciemierniki kwitną na ciemny bardzo ładny kolor. Niestety dokładnie się nie przyjrzałam, bo byłam chora i okropnie wiało. Mam nadzieję, że będę miała jeszcze okazję obejrzeć je porządnie. Może w tym tygodniu uda mi się na chwilkę pojechać.
Lilacina plena prześliczny. Ach nie wiadomo czym bardziej się zachwycać.
Dużo zdrowia życzę i jak najmniej wizyt w przychodniach i szpitalach
Lilacina plena prześliczny. Ach nie wiadomo czym bardziej się zachwycać.
Dużo zdrowia życzę i jak najmniej wizyt w przychodniach i szpitalach
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Nadrabiam zaległości w oglądaniu Twoich piękności. Pierwiosnek 'Lilacina Plena', zwalił mnie z nóg swoim urokiem.
Lidziu, zdrówka, zdrówka , zdrówka życzę.
Lidziu, zdrówka, zdrówka , zdrówka życzę.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu na początek życzę dużo zdrowia w pokonywaniu przychodni. Twoje roślinki ogląda się z zapartym tchem jakby się oglądało album 1001 roślin .....śliczności 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Lidziu! Nareszcie ochłonąłem po powrocie i nadrobiłem różne zaległości więc mogę trochę pobyć na Forum.
Bardzo Ci dziękuję, że mogłem zobaczyć Twój ogródek. Jest skarbnicą różnych roślin. Pokazane pierwiosnki w realu wyglądają jeszcze piękniej! Tak samo łany ciemierników - na długo zostaną w mojej pamięci!
Bardzo się cieszę, że dzięki Tobie laki wróciły do mojego ogrodu
Bardzo Ci dziękuję, że mogłem zobaczyć Twój ogródek. Jest skarbnicą różnych roślin. Pokazane pierwiosnki w realu wyglądają jeszcze piękniej! Tak samo łany ciemierników - na długo zostaną w mojej pamięci!
Bardzo się cieszę, że dzięki Tobie laki wróciły do mojego ogrodu

- slila1
Marysiu mar złotliny kwitną już w wielu miejscach, a powojniki rzeczywiście pośpieszyły się w tym roku.
Aniu sweety Lilacina Plena, jest rzeczywiście delikatna i piękna. W zeszłym roku przybyło mi kilka nietuzinkowych pierwiosnków, a więc będę się chwalić ich zdjęciami.
Lak wysiewa się u mnie sam i zachowuje jak krótkotrwała bylina, wytrzymuje zwykle dwa lub trzy sezony.
Aniu akl62 o laku napisałam w poście powyżej.
Dorotko o moim laku napisałam powyżej w poście do Ani sweety.
Zosiu dziękuję za pochwały roślin i za życzenia. U mnie wiosna zwykle wiąże się z wizytami w poradniach i wykonywaniu zleconych badań.
Marysiu delospermo dziękuję i cieszę się, że jesteś. Ja też nadrabiam zaległości, bo ostatnio mało zaglądałam na Forum.
Marysiu Masko witam Cię kochana kuracjuszko i dziękuję za życzenia i pochwały roślinek.
Jacku witaj. Ja też nadrabiam zaległości na Forum, bo ciągle czasu mi brakuje.
Cieszę się, że mogłam Cię gościć i dziękuję za tak miłą ocenę mojego ogródka. Dziękuję również za dostarczenie mi zamówionych roślin.
Laki zabrałeś, a oboje zapomnieliśmy o przygotowanych wcześniej kokoryczy białej i złoci. Są w doniczkach i odbierzesz je przy następnym spotkaniu razem z miłkiem.
Aniu sweety Lilacina Plena, jest rzeczywiście delikatna i piękna. W zeszłym roku przybyło mi kilka nietuzinkowych pierwiosnków, a więc będę się chwalić ich zdjęciami.
Lak wysiewa się u mnie sam i zachowuje jak krótkotrwała bylina, wytrzymuje zwykle dwa lub trzy sezony.
Aniu akl62 o laku napisałam w poście powyżej.
Dorotko o moim laku napisałam powyżej w poście do Ani sweety.
Zosiu dziękuję za pochwały roślin i za życzenia. U mnie wiosna zwykle wiąże się z wizytami w poradniach i wykonywaniu zleconych badań.
Marysiu delospermo dziękuję i cieszę się, że jesteś. Ja też nadrabiam zaległości, bo ostatnio mało zaglądałam na Forum.
Marysiu Masko witam Cię kochana kuracjuszko i dziękuję za życzenia i pochwały roślinek.
Jacku witaj. Ja też nadrabiam zaległości na Forum, bo ciągle czasu mi brakuje.
Cieszę się, że mogłam Cię gościć i dziękuję za tak miłą ocenę mojego ogródka. Dziękuję również za dostarczenie mi zamówionych roślin.
Laki zabrałeś, a oboje zapomnieliśmy o przygotowanych wcześniej kokoryczy białej i złoci. Są w doniczkach i odbierzesz je przy następnym spotkaniu razem z miłkiem.
- Maska
- Kontakt:
Lidziu czy już skończyłaś wizytować przychodnie?
Piszesz o miłku , jaka ja jestem szczęśliwa bo myślałam, że mój się obraził i odszedł a tu widzę trzy pędzelki wystają...jest i żyje!
Wszystkie roślinki z jesiennej przesyłki ładnie przetrwały a najważniejsze moja cykoria ma ogromną rozetę i teraz widzę że jak mi posyłałaś nasiona to ja ją mogłam wyplewić
Po świętach będę pracować nad moim M żeby mnie zawiózł do Cieszyna, najlepiej byłoby jakby się dało namówić Marysię
zobaczymy 
Piszesz o miłku , jaka ja jestem szczęśliwa bo myślałam, że mój się obraził i odszedł a tu widzę trzy pędzelki wystają...jest i żyje!
Wszystkie roślinki z jesiennej przesyłki ładnie przetrwały a najważniejsze moja cykoria ma ogromną rozetę i teraz widzę że jak mi posyłałaś nasiona to ja ją mogłam wyplewić

- slila1
- Maska
- Kontakt:
OOO widzę działalność podgrzewacza grządkowego
W jesieni posadziłam szachownice kostkowatą i nie widzę jej czyżby
, a korona cesarska w tym roku ani jednego kwiatu nie ma
Czy wiesz Lidziu, że ta malutka forsycja od Ciebie jest obsypana kwieciem
Czy ja widzę len? właśnie dzisiaj Zuzia mnie pytała czy ja go tnę? czy tak trzeba?
A poza tym co u Ciebie w pełni rozkwitu u mnie jest w pączkach ....nie mam takiego kota
W jesieni posadziłam szachownice kostkowatą i nie widzę jej czyżby

Czy wiesz Lidziu, że ta malutka forsycja od Ciebie jest obsypana kwieciem

Czy ja widzę len? właśnie dzisiaj Zuzia mnie pytała czy ja go tnę? czy tak trzeba?
A poza tym co u Ciebie w pełni rozkwitu u mnie jest w pączkach ....nie mam takiego kota