Tajeczko Twój ogród jest piękny i dojrzały, ma wiele ciekawych zakamarków i wcale nie potrzebuje jakichś wyszukanych roślin, choć i tak masz wiele ciekawych roślin których u mnie jeszcze nie ma.
Aga tak to jest kokorycz mi też się bardzo podoba dlatego ją sobie sprawiłam, mam nadzieję że w gruncie będzie mi równie ładnie rosła i kwitła co teraz w doniczce. Bielutkich krokusików to nie mam więc chętnie przyjmę. Planów to zbyt wielkich nie mam raczej nic nowego nie powstanie, muszę pokończyć to co zaczęłam w ubiegłym roku i mam zamiar przerobic rabatę pod płotem tą wysypaną kamykami (kamyki i włóknina znikną, dosadzę troszkę roślin i wysypię korą) Mam nadzieję że mi się to uda.
Ewa 
irysy są śliczne szkoda że tak krótko kwitły...
Kasiu witam u mnie po raz pierwszy, mam nadzieję że i nie ostatni. Masz rację kokorycz jest piękna, to mój tegoroczny nabytek i nie mam pojęcia czy ona się rozsiewa.
Kasiu kolorowo to tylko na zdjęciach i to z bliska bo tak to jeszcze bardzo szaro. Mój ogródek się zmienia ale bardzo powoli w bardzo szybkim tempie to zmienia się wszystko u Ciebie, i zapewne już bym nie poznała Twojego ogrodu. Roślin za wiele nie zamierzam kupować ale jak będzie to zobaczymy, mam baaardzo dużo doniczek w tunelu do wysadzenia i najpierw muszę się nimi zająć.
Wczoraj był piękny i ciepły dzień, udało mi się trochę popracować w ogródku, wycięłam resztę suchych roślin, i wyplewiłam rabatkę wzdłuż chodnika, podsypałam roślinki nawozem który potem ładnie rozpuścił deszcz. Dziś wolne, a jutro liczę znów na pogodę bo pracy mam jeszcze ogrom.
Wiosny ciąg dalszy:
dwie miodunki już kwitną

cebulica

krokusiki

śnieżnik

I siewki sasanek z nasion od Agness