Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Witaj Gosiu, jak zdrówko, mam nadzieję że lepiej ,
ciurkadełko super, prezent od mężusia uroczy

miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu pozdrawiam cieplutko i ;:3 życzę
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Weroniko - Dekoracja taka próbna , bo ja raczej zdolności manualnych to raczej nie mam ale jakoś nawet wyszło.
Ale pierwszy raz jest zawsze trudny mam nadzieje , że aranżacja wielkanocna wyjdzie jeszcze ładniej. Ale to tylko moje pokorne życzenie :D
Tulipanki wczesne już kwitną i to nawet dość obficie , większość z nich się rozmnożyła i są rośliny przybyszowe. Co prawda nieco mniejsze niż właściwe ale już w przyszłym roku będą znacznie większe lub nie ;:173

Sylwio -
Tak tak już jest znacznie lepiej , ale wiele teraz mam do nadrobienia. Tym bardziej że to czas porządków wiosennych i nie chodzi tu tylko o porządki na działce , z tym pomalutku się już uporałam. Wiadomo że zawsze jest coś do zrobienia ale rośliny już posadzone , więc już teraz ze spokojem.
Ale w domu też trzeba zrobić a i dzisiaj wzięłam się za porządki strychowe. Zawsze uważałam że nie można sprzątać tylko rynku , boczne ulice też ;:306
A to pochłania wiele czasu , ani się obejrzę i już ta godzina ;:202
Co do pytania o te kwitnące tulipany to tulipany kaufmanna , są najniższe ale za to najwcześniejsze. Kępy krokusowe , też mnie pozytywnie zaskoczyły ;:oj
Ta pierwsza kępa z pierwszego zdjęcia to jedyne 10 cebulek 5 białych i 5 fioletowych rosną na tym samym miejscu już kilka lat i o to jak cudownie się rozrosły ;:138 . Również życzę słoneczka ;:3

Małgosiu - Witaj już wcześniej pisałam , więc się powtórzę już jest znacznie lepiej. Teraz przechodzę okres rekonwalescencji ;:306
Ale na poważnie już nie pamiętam kiedy mnie tak rozłożyło i w dodatku bardzo długo trzymało. Nawet teraz mój organizm nie jest jeszcze w pełnej formie , po prostu to czuję ;:173 Super że ciurkadełko ci się podoba , to było moje marzenie. Może to nie pełna profeska ale dla mnie , to mój pomysł i bardzo mi się podoba :heja

Weekend miął pracowicie , może nie zupełnie tak jak chciałam ale chociaż pracowicie :roll:
W zasadzie upłyną pod znakiem malowania , i gdyby nie to że zabrakło farby już by było ok a tak trzeba będzie jeszcze do malowania wrócić.
Ale efekt jest satysfakcjonujący ;:333 Dostałam od dzieci wspaniały , wymarzony prezent clematisa rooguchi co prawda może same by na to nie wpadły ale z pomocą babci która doskonale wie co jest na mojej liście chciejstw było znacznie łatwiej.
Tak teraz przeglądam zdjęcia i całego chyba nie sfotografowałam , ale dzisiaj już go wsadziłam może jutro będą zdjęcia.
A zapomniałam że miałam w planach zmierzyć zielony zakątek i w nawiązaniu do rozmowy z Madzią - zielony zakątek ma 50 m2 +- 1-2 m2
A tym czasem zdjęcia z wczoraj ......

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koszyczek też potraktowany pędzlem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A o to powojnik jeden z wielu jednak najwcześniejszy już zawiązał pąki jeszcze troszkę i zakwitnie w ubiegłym roku nie kwitł bo zima była długa , ale teraz :heja

Obrazek
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu wiosna u Ciebie przecudna, kocham tę porę roku ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Wiosna rozgościła się na całego, cebulowe zachwycają a ty działasz na najwyższych obrotach.
Słońce potrafi zdziałać cuda ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu piękna wiosenka u Ciebie,hiacynty wokół drzewka śliczny efekt ;:333
Roogouchi to wspaniały prezent ;:215 Masz już dla niego pergolę?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Odwaliłysmy podobną robotę,bo ja większość koszyków wiklinowych też pomalowałam na biało.Jaką farbą malowałas?
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Aniu - Wiosna w tym roku faktycznie na 5+ , oby tak dalej ;:333
Ja też lubię tę porę roku , zaczyna się robić kolorowo no i nie trzeba nosić tych ciężkich płaszczy ani kurtek ;:215

Aguś och wiosna i słoneczko faktycznie potrafią zdziałać cuda , to tak słoneczna terapia chyba najbardziej skuteczna ;:3
Wkładamy różowe okulary i wszystko jest ;:215
Cebulowe królują a ja wyglądam każdego nowego kwitnienia. Zaglądam , podglądam cofam się i upewniam czy na ;:306 pewno a może jeszcze jednak nie. Wspaniałe uczucie , czyż nie wszystkie z nas to mają ?!?!?!

O to obiecana gąska , w okresie przedświątecznym będzie w doku a potem do ogrodu. Zajmie honorowe miejsce przy ciurkadełku - chyba :D O to sesja zdjęciowa gąski ;:306

Obrazek ..... Obrazek

Obrazek ............ Obrazek

Aniu - Hiacynty tym razem wszystkie wsadziłam w jednym miejscu i myślę że to najlepszy pomysł. Na lato wykopałam wszystkie i czekały do jesieni.
To im zdecydowanie służyło i tego roku postąpię identycznie.
Niestety jeszcze żadnej pergoli nie mam póki co będzie puszczony po płotku a z czasem się zobaczy ???

Małgosiu - Biały u mnie w domu gości już od dawna , teraz choć odrobinę przenoszę go do ogrodu i to fajne połączenie z naturalną zielenią .
Wszystko obecnie maluję białą farbą olejną śnieżki , kiedyś kupowałam specjalną farbę w spreju ale za puszkę płaciłam 23 zł i starczało od 12 do południa , więc teraz się wycwaniłam i po co mam przepłacać różnicę wydam na kwiatuchy ;:306

A teraz Kobea , jedyna sadzonka z wysianych 6 nasionek ale i tak się cieszę bo w ubiegłym roku wysiałam 2 opakowania i ani jednej ;:145

Obrazek

I bluszczyk jak myślicie czy mogę go już wziąć do ogrodu , nie przemarznie bo to jakaś inna chyba odmiana ma takie lekko pokarbowane listki ???

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Gęś świetna ;:138
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Prawda !!! Moja córcia mówi brzydkie kaczątko , a ona jest taka śliczna.
W sklepie nie mogłam się jej oprzeć i takim to sposobem teraz gości u mnie :D
Dora1964
500p
500p
Od: 21 sty 2010, o 13:55

Post »

Same śliczności ,uwielbiam ;:167
Ciekawa jestem jak działa to tajemnicze ciurkadełko?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Gosiu gęś rewelacyjna! Fajne masz te kule w ogrodzie. Podoba mi się jak hiacynty zarosły drzewko. Powojnik wystartował bardzo szybko. Jaki kolor kwiatu będzie miał? Koszyczek w bieli wygląda bardzo pozytywnie ;:333
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, masz piękne hiacynty ;:333 Iwonka mi pisała, że wykopujesz je po przekwitnięciu. Może to właśnie sposób na lepsze kwitnienie ;:131
Ja mam 4 sadzonki kobei fioletowej, a wysiałam dwa opakowania fioletową i białą. Z białej nic nie wykiełkowało, a właśnie na niej najbardziej mi zależało :wink: W dzień wystawiam je na dwór i hartuję, widzę, że pną się szybko do góry. Gąska ;:167
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Życzę by tulipanki podrosły i było ich jak najwięcej. Bardzo urokliwe miejsca masz. Gęś wspaniale się prezentuje:) Wszystko w bieli-taka lekkość zapanowała.
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiaczku :wit
Piękna gąska ;:108