Doczytałam, że dałam im za małe doniczki.
A na tym etapie czym je podkarmić? Nawozem do zielonych roślin, a potem przejść na taki dla roślin kwitnących, czy od razu iść w kwiaty?
Agrestowa pisze:Doczytałam, że dałam im za małe doniczki.
A na tym etapie czym je podkarmić? Nawozem do zielonych roślin, a potem przejść na taki dla roślin kwitnących, czy od razu iść w kwiaty?
Nie wiem czy te doniczki są za małe. U nas na ryneczku jeden ogrodnik amator sprzedaje w sezonie piękne sadzoneczki gazani z rozsady rwanej ze zwykłych skrzynek. Roślinki te przyjmują się bez zastrzeżeń i ładnie kwitną. Tak że myślę że doniczki są odpowiednie, zresztą ja też mam w takich gazanię przed posadzeniem na miejsce docelowe. I wszystko jest ok.
Pewnie tak będzie, bardzo ładne
Moje też wreszcie idą w siłę, a z racji braku miejsca na parapetach wylądowały w foliowcu (przykryłam na razie włókniną) i dają sobie radę
Chyba bym się popłakała... Mój syn załatwił mi słonecznik ostatnio, a miałam tylko 9 sadzonek. Moje gazanie niestety nie wyszły poza fazę liścieni, chyba pleśń je zabiła, tak samo werbeny
Witam czytam forum od jakiegoś czasu, pierwszy raz sama wysiewam sobie rośliny.
Mam pytania od kiedy dać gazanie na balkon,czy nawozić trzeba czym?,
W jednym pojemniku w mojej gazanii pojawiły się malusie białe skaczące robaczki, co to?