Mój ogród - eleka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Witam wszystkich.
Haniu, Izo, ten liliowiec jest naprawdę obłędnym zaskoczeniem, cały dzień go podziwiam.Oby tylko mu nie zaszkodziło.
Grześ, oczywiście gratuluję obrony.Cały czas śledzę Twój rozrastający i piękniejący z dnia na dzień ogród.U Ciebie idzie wszystko z rozmachem, czego szczerze zazdroszczę.
Na ostatnim zdjęciu, oprócz pszczół, które oczywiście poznałeś, jest trojeść bulwiasta.Kolorek ma niczego sobie, widać ją z daleka.
Ja tę tawułkę zwę - miniaturową.Nie wiem jak na prawdę się nazywa i nawet nie wiem jak kwitnie, dostałam małe sadzonki wiosną, a tu niespodzianka, będzie kwitła.
Azalkę też kupiłam wiosną i mam ją pierwszy rok.Faktycznie jest bardzo przyziemna, ale kwitła prawie do końca czerwca, kolor taki sobie, ale może być.

Grażynko.Jak pisałam powyżej,liliowiec jest super zaskoczeniem.Próbowałam znaleźć go w necie, ale na razie bez sukcesu.Mam listę tych, które zamawiałam, ale żaden z nich nie pasuje do tego. Może trafił mi się taki diamencik?
A rudbekia rośnie na pełnym słońcu i ma raczej sucho.Myślę, że podobne ma wymagania jak pozostałe rudbekie.Tylko w zeszłym roku była bardziej pełna.Zdjęcie na dowód:
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Umnie raczej trudno o suche miejsce, bo przy takim buszu to wilgoć słabo paruje, ale coś wymyślę, żeby mogła rosnąć. Może pod domem, gdzie słonko mocno grzeje ? ;:24
A liliowca pilnuj jak oczka w głowie, bo to może być rzeczywiście albo perełka, albo samosiejka o niezwykłych walorach. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Re

Post »

normalnie po tych dzisiejszych "wojażach" po tylu slicznych ogródkach...będę musiała do dentysty iść...lilijki PRZECUDNE!!!!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elu jak tam u Ciebie z pogodą, czy wszystko w porządku ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elżuniu, strasznie dawno u Ciebie nie byłam, ale widzę, że Ciebie też nie ma... :lol: Nic dziwnego... Latem lepiej siedzieć w ogrodzie niż przed komputerem... ;:27 Nadrobimy to sobie zimą ...
Miałam okazję zobaczyć w naturze kwitnące kielichowce. Zgadzam się z Twoją opinią. Ciekawe i niebrzydkie, ale nie jakaś tam wielka rewelacja. Mój trochę podrósł. Można by nawet powiedzieć, że sporo. Jak go sadziłam jesienią, miał jakieś 10 cm. , teraz ma pewnie ze 20 a może nawet 25... :lol: :lol: :lol:

Ciekawe jak tam Twój Hibiskus. Pewnie już dużo podrósł a może nawet kwitnie. Mój (taki jak Twój) ma już wielkie paki i myślę, że zakwitłby już wcześniej, ale lato mamy w tym roku mało słoneczne, więc rośliny są wszystkie nieco spóźnione...

Liliowce i powojniki masz przepiękne! śliczna jest też Twoja fuksja. Bardzo lubię fuksje. :D

Buziaki, ;:196
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Miło że ktoś do mnie wpadł, mimo że nie jestem ostatnio dobrą gospodynią.
Jestem teraz rzadkim gościem na forum, to z braku czasu, lub nieumiejętnego planowania.
Może powinnam zamknąć temat i zaglądać do Was tylko w wolnych chwilach? Bo nie zaglądać wcale to bym nie mogła.
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Jak to zamknąć??? :cry:
No coś Ty? :cry:
Przecież czasem znajdziesz chwiluńkę by sie pokazać ...tak jak teraz właśnie.
Nie musisz zasypywać nas wiadomościami i zdjęciami teraz właśnie jak nie masz czasu ,
nadrobisz zimą ...ale pokazać sie czasem trzeba ,choćby po to byśmy wiedzieli,że nie zapomniałaś o nas,że tęsknisz troszkę za nami i że nas lubisz... tak jak my lubimy Ciebie Elu... ;:109 ;:79
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Oj Elu chyba większosc z nas cierpi na brak czasu :? No cóz lato i wakacje robią swoje ,ale zimą będzie czas na odrobienie zaległosci.Bardzo byłam ciekawa Twoich liliowców.Są wspaniałe.Bardzo ładnie zakwitły a ten diamencik też jest uroczy.Wyslij do nich zdjęcie to powiedzą co to za odmiana.I nie myśl o głupotach- :evil: i tak duzo osób nas opusciło :cry:
Ja znowu zamówiłam kolejne liliowce :? Czy Ty jeszcze chcesz? :roll:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Tylko nic mi tu proszę nie zamykać!!! ;:78 ;:78 ;:78
Jak będziesz miała więcej czasu, będziesz tu częściej zaglądać ;:101 , a jak nie, to na ile Ci czas pozwoli, ale nie opuszczaj przyjaciół! Tęsknimy tu za Tobą!

Buziaczki! ;:196 ;:100
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Ja też myślę że zimą się wszystko nadrobi i Eluniu nie rób ani nawet nie myśl o takim rozwiązaniu sprawy :x
Zdjęcia to pestka a najważniejsze żebyś ty była z nami :P

Pozdrawiam cieplutko i serdecznie :wit
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A ja nie wierzę, że zamkniesz temat. ;:78
Każdy ma wolną chwilkę i lubi się podzielić z innymi swoimi ogrodowymi osiągnięciami.Wystarczy jak zrobisz kilka wejść na kwartał i kilka zdjęć wkleisz.
Bez twojego ogródka forum będzie już nie to samo. Każdy ogród jest ważny i każdy ma swój urok. Niezależnie od bogactwa roślin.A twój jest jednym z pierwszych .........i Ty chcesz go zamknąć? :shock:
Nie wierzę Elu. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Po tych miłych słowach, to mi chyba nie wypada zamknąć tematu.
Brakuje mi rozmów z Wami wszystkimi.Zachwytów nad najmniejszym źdźbłem zielonego, podnoszenia na duchu, gdy jakaś zaraza spada na nasze ogrody i uczenia się tego, co jeszcze przed nami ukryte.Życzliwość osób użytkujących to forum jest ogromna.Dobrze czujemy się ze sobą (mówię chyba za każdego) i jest tu miło i sympatycznie.Więc jeśli wybaczycie mi ukradkowe wejścia to chętnie tu pozostanę.
KaRo, miłe słowa.Dziękuję i pamiętam o ciemierniku dla Ciebie i Joli.
Anulko, fakt liliowiec cudny, ale nie pamiętam czy to ze Słowacji, czy od Ciebie.Na razie przystopowałam i z forum, i z kupowaniem zielonego, ale duuużo samozaparcia mnie to kosztuje.
Alu, w Twoim ogrodzie zapewne jak zwykle mnóstwo gości.Muszę się tam pojawić i obejrzeć Twoje róże, i nie tylko.
Jolu. Jeśli Ciebie nie zniechęcił wandalizm, jaki miał miejsce na Twojej działce, to może i ja się podniosę po wyczynach Astona i wstrętnego, obrzydliwego, panoszącego się wszędzie k r e t a .Jak ja nie cierpię kretów!!!
Kogra, jak miło że jesteś.Pewnie chodzisz na grzybki i rozkoszujesz się swoim buszem przed nadejściem jesieni.Ja nie mam kiedy wybrać się na porządny spacer po lesie, ale może jeszcze przyjdzie i czas dla mnie na grzyby?(Podobno pojawiły się u nas podgrzybki.)

Następnym razem wpadnę do Was i pooglądam co nowego piszczy w trawie.

Pozdrowionka dla wszystkich, dobranoc.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie tylko łażę po górach i za grzybami, ale zaglądam tu często.
Nie wpisuję się jednak, bo gospodyni nie ma i z kim tu pogadać o ogrodowych kłopotach.......
Nie ma z kim, no nie ma.... :wink: :lol:
Wierzę Elu, że zostaniesz z nami. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Elu ja tu jestem i czekam na ciebie i wierzę że ty też tu będziesz ;:79
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Elu, jak dobrze, że nie zamykasz :)
Ach ten czas, tak nam ucieka szybko. Zobacz ja też nie mam czasu pisać ale zawsze zaglądam i czytam, czytam.... u Ciebie też czytam, no ale dziś musiałam napisać
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”