Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Agnieszko- leśna rabata coraz bogatsza:) O ile pamiętam, to rok temu w trakcie urlopu straciłaś jeden z rodo na tej właśnie rabacie.. Super, że strata została zastąpiona- i to nie dość, że z zapasem, to jeszcze forumowo serdecznym :D
Odnośnie drewna na ogrzewaniu=- podobno ma działać, zobaczymy :wink: Specjalnie wybraliśmy egzotyk, aby wszystko ze sobą współpracowało. Ogromne wrażenie zrobiła na mnie wzmianka o drewnie w łazience- dla mnie to wyższa półka w estetyce łazienkowej ;:oj
Czy ja dobrze pamiętam, że ten weekend masz niezwykle długi na uczelni- aż 4rodniowy zjazd..? Fajnie, że teraz pogoda w miare dopisuje- naładować możesz akumulatory. Świeci piękne słońce, jednak jest- jak dla mnie- nieco chłodno.. Wyszłam w pracy na krótki spacer- miałam niecałą godz przerwy, a że na osiedlu jest małe jeziorko z kaczkami to lubie tam spacerować- zmarzłam..
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Ogródek, po prostu marzenie ...
A gargulec, to taki mały miły stworek :D

Obrazek
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To miejsce jakby czekało na te różaneczniki ;:333 Miałaś je w planach? Justi chyba wiedziała, co sprezentować :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, fajne prezenty! Catherine van Tol mam u siebie, kwitła bajecznie :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Te twoje brzozy to nawet bez liści pięknie się prezentują, a różaneczniki rzeczywiście bardzo dorodne idealnie się wpasowały.
Zobaczysz im więcej będziesz rysować i ćwiczyć to twoje pracę będą coraz lepsze, to wcale nie jest tak, że od razu ktoś rysuje perfekcyjnie chociaż zdarzają się przypadki takich talentów, ale to niezmiernie rzadko a większość osób które zajmuje się rysunkiem dużo nad tym pracowało aby dojść do wysokiego poziomu. Ćwicz rękę a efekty same cię przerosną :wink:
Napatrzyłam się u ciebie na tę rysunki aż samej mi się zachciało coś narysować ;:oj
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Ależ u Ciebie klimacik w tym ogrodzie, super ;:215
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

hej, jeszcze raz napiszę na spokojnie, bo wczoraj miałam jednak gości....
One naprawdę mają u Ciebie lepszy dom i są wyeksponowane - u mnie całkiem ginęły, a do tego nie było im dobrze, zatem... Na zdrowie ;:333
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajne są takie spotkania z forumkami. Rabata leśna coraz bogatsza w nowe roślinki. Jest pięknie, roślinki wpasowały się idealnie, jakby tam rosły od zawsze.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguś dzień dobry!
Pstryknęłam fotkę owemu domowi :lol: Jak ocenisz to wywal, bo szkoda, żeby zaśmiecała twój wątek ;:173
Kilka słów: domy po tej stronie drogi stoją przy samej ulicy, działki faktycznie są małe, nie wiem czy jest tu 1000m ;:131 Zawsze wydawało mi się, że dom powinien zachęcać gości do wejścia, powinien mieć przed ogródek, który można cudnie przystroić, a nie stać tyłkiem do świata. Ale może to stereotyp? :lol:
To jest front od ulicy, wejście do domu jest od strony zachodniej. Patrząc na fotkę po prawej prowadzi alejka do wejścia. Większośc terenu jest w kostce ;:215
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witajcie! :wit

Od rana mroźno, ale bardzo słonecznie... teraz oczywiście już na zdecydowanym plusie.

Dobrego dnia wszystkim!

Kasiu, dzięki że wstawiłaś to zdjęcie... powinno być przykładem na to, jak nie powinno się projektować domów. W mojej opinii, totalna porażka. Ten bok domu z garażem wygląda jak wjazd do warsztatu samochodowego :twisted: Gdzie tu jakiekolwiek poczucie estetyki? I ta kostka wszędzie... Zdenerwowałam się :roll:
Justynko, mam nadzieję, że i nam kiedyś będzie się dane spotkać :) Rabatę leśną kocham miłością wielką... różaneczniki idealnie wpisały się w jej charakter :)
Justi, dzięki raz jeszcze... różanecznikami zajmę się najlepiej, jak potrafię - postaram się ich nie zmarnować! Musiałam je od razu posadzić... pojechałam po worek torfu i do dzieła :)
Patrycjo, bardzo dziękuję za budującą opinię :)
Szostani, ja także uważam, że brzozy są ogromną ozdobą ogrodów, nawet w stanie bezlistnym... naga, surowa biel kory, również potrafi być bardzo atrakcyjna.
Wracając do rysunku, to przede mną cztery dni na uczelni... ręka będzie mocno eksploatowana więc, na pewno nieco się wyrobi :)
Już nie mogę się doczekać zajęć... zapowiadają się przeciekawie!
Pozdrawiam... może będziesz się chciała z nami podzielić efektami swojej pracy z ołówkiem lub farbami? Chętnie obejrzę Twoje dzieła.
Robaczku, bardzo fajne prezenty! Jestem bardzo szczęśliwa, że takie okazy znalazły dom w moim ogrodzie :)
Bozuniu, prawda? Ta rabata służy różanecznikom... Czy miałam je w planach? Rok temu straciłam okaz Cunningham's White, więc tam już rosły dwa rh... teraz jest komplet :)
Piotrze, aha, nie wiedziałam o jego istnieniu!
Miłego dnia!
Moniko, tak, masz rację - w ubiegłe wakacje straciłam rh Cunningham's White oraz cyprysika nutkajskiego... oba egzemplarze trafiła podczas naszego wyjazdu fytoftoroza... niestety, były już nie do odratowania jak wróciliśmy. Dzięki szczodrości Justyny, rabata odzyskała swoją świetność - mam nadzieję, że oba różaneczniki świetnie się tu będą czuły!
Od jutra zaczynam czterodniowy zjazd na uczelni... pewnie będę schodzić ze zmęczenia, ale doczekać się nie mogę zajęć!
Dziś chłodno, ale przepięknie... w taką pogodę chce się żyć!
Miłego dnia!
Asieńko, cieszę się, że Ci się podoba! Leśna rabata odzyskała swój klimat - bardzo jestem z tego powodu szczęśliwa!
Danusiu, dziękuję... przesiedziałyśmy większą część czasu w domu, bo zimno wczoraj było... ale spotkanie bardzo udane!
Dobrego dnia...
Małgosiu, nie mam pojęcia co to za róża, niestety... będziemy identyfikować, jak rozkwitnie :) Widzę, że Twój opór do kolejnych róż został przełamany... :)

Nieco dzisiejszej wiosny zostawiam i zmykam do zajęć!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

aguniada pisze:

Obrazek
Aga czyżby to włosy pieska odbijały ? śliczne wiosenne fotki ;:63
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iwonko, i owszem :) Pies jest już widoczny z daleka :D

Odebrałam swoją wydrukowaną planszę na jutrzejsze zajęcia i jestem w szoku - wielkość mojego stołu kawowego ;-)
Super to wygląda! Jestem zadowolona z efektu.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aga foteczki bardzo optymistyczne! Piękny, słoneczny dzionek, tylko troszkę chłodny.
Za komentarz dzięki ;:333 , uff myślałam, że ja jestem jakaś mega wymagająca. Dla mnie to jak jakiś magazyn... ;:108
Pozdrówki :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Popadam w kompleksy , Ty masz tak pięknie wszystko zrobione, a ja nie mam kiedy się zająć moją działką ;:219
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Iwona Ty masz oko ja żadnych włosów psa nie widzę :roll:
:D

Aga no nie może być inaczej.. musiało wyjść super ;:215
Ostoja spokoju...