300 m 2 frajdy - część II - ekologicznie
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: 300 m 2 frajdy - część II - ekologicznie
Mariolu wiosenne kwiecie cieszy...nie ma jak na działce ..ja już pierwsze prace porządkowe mam za sobą ale lubię być na działce ..jak twoje chryzantemy ?przezimowały ?..... ja z bordowych już 5 ukorzeniłam i widzę że będą rosnąć ..ta żółto pomarańczowa wolniej rośnie ale też coś będzie ale to za wcześnie jeszcze są za małe ....twoje hortensje to ogrodowe czy bukietowe....
Pozdrawiam... Alina .
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak będę mieć w końcu więcej cienia na działce, to też zaproszę barwinek do siebie. 

-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
Cudne fotki, ja mam fiołka biało fioletowego troszkę późniejszy i większy jakby był amator z W-wy chętnie się podzielę
.

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale masz wylizane
Śliczne wiosenne kwiatusie

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Alinko moje chryzantemy ..... nie wiem, nic jeszcze nie wyłazi z ziemi ale nie tracę nadziei.
Jak to "ukorzeniłam" ???
, jak to zrobiłaś ?
Hortensje bukietowe, rasy niewiadomej, sąsiad ciął, wyrzucić chciał na kompost no to wzięłam. Wyjdzie coś to fajnie, nie wyjdzie - niewielka strata
Aniu Życzę Ci tego
. Jako roślina zadarniająca - niezastąpiony.
Iwona i Piotr każdy by chciał biało-niebieskiego fiołeczka. Ja mieszkam w Wa-wie i jestem chętna. Tylko nie wiem co zaproponować w zamian
Romciu - no, mówię przecież, żem gospodarz dobry jest
Jak to "ukorzeniłam" ???

Hortensje bukietowe, rasy niewiadomej, sąsiad ciął, wyrzucić chciał na kompost no to wzięłam. Wyjdzie coś to fajnie, nie wyjdzie - niewielka strata
Aniu Życzę Ci tego

Iwona i Piotr każdy by chciał biało-niebieskiego fiołeczka. Ja mieszkam w Wa-wie i jestem chętna. Tylko nie wiem co zaproponować w zamian

Romciu - no, mówię przecież, żem gospodarz dobry jest

-
- 500p
Na razie chętnie się podzielę, a może z czasem coś mi wpadnie w oko ;). Tylko to tak pewnie w maju. On rośnie u mnie bardzo dobrze, a mi żal wyrzucać roślinki dlatego wolę podzielić się. Ja mam działkę w okolicach Twoich rodzinnych stron
.
http://zojalitwin.wordpress.com/2011/04 ... odmiany-2/ coś jak Priceana
Mam też czysto biały, ale na razie dwie małe kępki.

http://zojalitwin.wordpress.com/2011/04 ... odmiany-2/ coś jak Priceana
Mam też czysto biały, ale na razie dwie małe kępki.
Powiedz mi,czy te kratki są montowane tylko na samych kołkach w[puszczonych w ziemię? Jak tak to jakie długie?
Mój M twierdzi,że trzeba to zalać betonem a ja mam mieszane uczucia co do tego betonu.
Mój M twierdzi,że trzeba to zalać betonem a ja mam mieszane uczucia co do tego betonu.
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Wreszcie!!Ruda2011 pisze:Kupiłam czytnik karty pamięci. Bardziej skomplikowane ale w końcu mogę przenieść zdjęcia do kompa![]()
U wszystkich kwitną prymulki ???
U mnie prymulki kwitły całą zimę... teraz poszły spać...
Piękne, wiosenne kwiaty, a krzaczki poziomek wielkie jak truskawki!!
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
Jest pięknie:) rabatka wiosenna bardzo ładna, poletko doświadczalne co ciekawa sprawa może też bym takie zrobiła
ja już wszystkie cebulowate sadze albo w koszykach albo w donicach bo inaczej też nornica mi wyjada

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Nornice i myszki polne swoje prawo do moich cebulek mają - niech jedzą na zdrowie. Ja będę dosadzała nowe
. Zwłaszcza, że nie kosztują mnie ani grosza
Mam znajomą - miłośniczkę roślin, która ma do dyspozycji mieszkanie, balkon i ..... wariata na kwitnące. Przekwitłe hiacynty lądują u mnie na działce i kwitną w następnym roku.

Takoż prymulki holenderskie. Na zdjęciu kwitnie zeszłoroczna, która przyjechała do mnie po kwitnięciu.

Dziś przybyły nowe hiacynty i duża kępa ...... kosodrzewiny. Kocham moją znajomą
i Jej hojność
Jutro foty Jej Wysokości Kosówki
. Pachnie w słońcu jak 10 sosen
Kupując w Biedronie chleb , kupiłam też 2 różyczki (4 zeta za szt
) i jeżynę bezkolcową. Wsadziłam - zobaczymy 

Mam znajomą - miłośniczkę roślin, która ma do dyspozycji mieszkanie, balkon i ..... wariata na kwitnące. Przekwitłe hiacynty lądują u mnie na działce i kwitną w następnym roku.
Takoż prymulki holenderskie. Na zdjęciu kwitnie zeszłoroczna, która przyjechała do mnie po kwitnięciu.
Dziś przybyły nowe hiacynty i duża kępa ...... kosodrzewiny. Kocham moją znajomą

Jutro foty Jej Wysokości Kosówki

Kupując w Biedronie chleb , kupiłam też 2 różyczki (4 zeta za szt

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
a te hiacynty od koleżanki to Ty od razu jak przekwitną do ziemi pakujesz czy jesienią?????
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Poletko doświadczalne jest mi potrzebne zdecydowanie! Przy jego braku wiele moich rabatek zamienia się w doświadczalne...
Muszę też zrobić ogródek ziołowy...mam nasiona ziół kupione jeszcze w ubiegłym roku, które właśnie wczoraj odkryłam
i chyba przyszła już na nie pora.
Muszę też zrobić ogródek ziołowy...mam nasiona ziół kupione jeszcze w ubiegłym roku, które właśnie wczoraj odkryłam

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Mariola, gospodarz z Ciebie całą gębą, rabaty bez jednego chwaścika, wszędzie czyściutko
Fiołeczki wonne tez mam i bardzo je lubię
O barwinku muszę koniecznie pomyśleć, bo chyba by się u mnie od północnej strony sprawdził, bo on zdaje się słonka za bardzo nie lubi 

Fiołeczki wonne tez mam i bardzo je lubię

-
- 500p
U mnie barwinek też wyłazi na słonecznych miejscach, owszem w cieniu jest ładny dywanik, a tu pojedyncze kwiaty, ale daje radę i to na południu ;). Tyle, że w lato jest tam dużo roślin wyższych które go cieniują.