Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

Z hydroforem i pompą nie pomogę ,ale chętnie poczytam na ten temat bo mam studnie w planach.
Zasuwacie jak burza z pracą- zastanawiam sie skąd tyle sil na to bierzesz po tygodniu pracy ;:215
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Mnie dwa lata podrząd bratanica nabierała. Że nogę złamała. Z takim płaczem dzwoniła że dwa razy się dałam nabrać... w tym roku już na stałą historię się nie dałam wrobić :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A to bratanica tak ciotkę wkręcać. :) Czyli jeszcze i w tym roku próbowała.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Próbowała, ale ile można dawać się nabierać? A co u Ciebie Sylwuś? Kiedy jakieś wolne planujesz? Żeby odpocząć?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Madziu planuję zeby kilka dni urpolu wziąć ale ciągle nie wiem kiedy. chciałabym natrafić na ładną pogodę i żeby było ciepło. W tym tygodniu to raczej nie. A co u mnie. Praca, praca, praca jak przychodzę do domu nie mam na nic sił ale jakos sie ogarniam i idę do ogródeczka. Ciagle działamy przy tej altance mojej i końca nie widać ale do świat musi być gotowa. Wczoraj mieliśmy pożegnanie w firmie. Osoba za którą na początku nie przepadałam a później bardzo polubiłam odeszła do innej pracy i tak teraz smutnawo będzie. A co w ogrodzie słychac chwasty mi rosną ale nimi to sie w piątek zajmę i sobotę a tak z nowych zakupów to cisy kupiłam Jeden posadzony a dwa wieksze jeszcze zostały i wiesz co te większe przynajmniej jeden bo tak z ciekawości zajrzałam ma podciete korzenie. Jestem ciekawa czy mi się przyjmie, a jeszcze wczoraj kupiłam płytki do mojej altanki i świerka Daisy White.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czytam, że nie możesz doczekać się piątku.
Ale dobrze znam to uczucie.
Płot musi być chociażby ze względu na zwierzęta, więc nie wiem dlaczego to ludzi tak dziwiło.
A poza tym to każdy chce mieć przecież trochę prywatności po tygodniu pracy.
Za ogrodzeniem już tak nie widać i ma się to poczucie odosobnienia.
Cóż, ludzie zawsze lubią zaglądać i porządkować cudze życie zamiast własnego. :uszy
Jak ogrodzicie ogród, to sama poczujesz różnicę.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Madziu, normalnie kopara mi opadła, tempo prac kosmiczne jakby co najmniej cała brygada tam robiła, a nie tylko dwie osóbki, grill ekstra, a ta magnolia cudo, przynajmniej na zdjęciach jestem ciekawa jak będzie kwitła u Ciebie, w sobotę byłam w Prima Florze i wpadła mi w łapki żółta magnolia, ale w końcu jej nie wzięłam, bo nijak działka nie chce się powiększyć, a już szpilki upchać nie idzie ;:223
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Madzilua wieczorowo
Padam dziś,Kolejne popołudnie wertykulujemy trawę i walczymy z mchem.Dobrze,że M tyle pracy "odwala"
Storczyki piękne a i grudnik,ładniutki ma kolorek :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś no właśnie czasami się człowiek tak do kogoś przywiązuje że aż taki żal ściska jak ktoś odchodzi... . Czasami tak jest że najpierw się nie lubi a potem przykro że tego kogoś już nie ma. Fajne zakupy zrobiłaś. Trzymam kciuki żeby jednak wszystko się przyjęło. Daisy White i ja mam. Taki maluszek ale tak strasznie cieszy. Ja nie mogę się doczekać przyrostów Białoboka. No urlop by Ci się przydał. Może będzie cieplutko przed świętami. Jak patrzę na pogodę to w przyszłym tygodniu u mnie na działce cały tydzień pada. Oby w weekend nie padało.
Grażynko działka naokoło jest cała ogrodzona. Zwierzyna nie powinna wchodzić. Choć mamy takiego jednego gagatka co ryje jak dzika świnia. To pies sąsiadki. Żyje w kojcu i jak do niej dzieci przyjeżdżają to go wypuszczają. On wtedy lata i właśnie podkopuje. Z jednej strony się na niego złoszczę a z drugiej mi go żal. Ale ostatecznie uważam że jak już go puszczają to powinien latać po swoim podwórku a nie po całej wsi. Kwestia problemu ogrodzenia była taka, że chcę się ogrodzić przez środek. Od części mojego brata. Rodzina rodziną, ale każdy powinien mieć swój azyl . Dyskusja się już skończyła, słupki stoją, czekamy na siatkę i tyle. Ludzie nie gadają a rodzice się tym bardzo przejmowali. Mnie to rybka, nawet jakby gadali.
Aniu u siebie też myślałam o wertykulatorze. Mech też się pojawiać zaczął. Ale martwię się że 2 letni trawnik jest na to za młody. Pewnie chylicie się już ku końcowi skoro to kolejny dzień już :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Drugi. ;:218
Weltykulator sąsiad kupił,i robił u siebie,potem my,potem drugi sąsiad.Teraz zmienili na inne noże i nowa kolejka pracy ;:306
Ale dobrze,że to mężczyźni robią.Ja mam już trawnik 7- letni.a mech w ubiegłym roku się pojawił,ale w tym roku go jest pełno,i to ko kolei u sąsiadów też
Ale ja pomagałam grabić.Nudna i upierdliwa praca.Jutro popołudniu już skończymy i damy nawóz anty-mech,ciekawe czy coś on daje :roll:
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57

Post »

Może się uda na Wielkanoc zamiast barszczyku :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No oby pomogło. Niezłą kolejkę sobie urządziliście :) Nie ma to jak zgrani sąsiedzi ;:333
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Jednak weekend iście pracowity ;:oj
Podoba mi się ta twoja architektura ogrodowa ;:180
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

Madziu ja to Cię podziwiam że ty taki teren ogarniasz ;:180 bo jest co :) a co robicie w ten weekend ??
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Dzięki :D
Osiu Nie ogarniam jeszcze... jak widać na zdjęciach są tereny które trzeba uprzątnąć i zorganizować. Ale chyba w tym roku za ich organizację się brać nie będę. W ten weekend muszę poprawić rabatę koło altany i tą z krzewuszkami. Muszę jechać do sklepu po farbę i będę malowała garaż. Podlać muszę humusem tegoroczne róże, musimy się z emem wziąć za porządek z płotkami koło warzywniaka. Trzeba go wyszlifować i zabetonować. I oczywiście na nowo pomalować. Potem musimy rozsypać ziemię po części warzywniczej, wyplewić wystające chwasty i zasiać trawę między drzewkami, malinami, borówkami. Żeby był porządek. Ale oczywiście to zależy na co pozwoli czas i pogoda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”