Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

ambo-kota pogoniona!Nic dziwnego,że zdegustowana.Jestem pewna,że źródłem wszelkich zniszczeń ogrodowych jest niskopienny adorator Kredki.Kask dla psa trzeba by na zamówienie robić,chociaż może studenci Akademii Sztuk Pięknych by się podjęli darmo.
Zuzanno-ciemiernik na bogato!W tym roku się nasiejesz a nasiejesz.Nagietki są na wiele sposobów jadalne.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuziu, oczywiście :).
Zajrzyj do mnie, coś tam Ci zostawiłam :) .
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Fotki pokazujesz cudowne ;:138 Taka wiosna, że serce rośnie. Lubię Twoje podwórko, często zaglądam, choć rzadko piszę :wink:
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Dzięki Wam coraz bardziej przekonuję sie do ciemierników :roll: . Jeszcze z jeden sezon i zapiszę je na listę chciejstw ;:oj
To jest tyle odmian miodunek? Przepiękne masz Zuziu.
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Oj, widzę, że mi jeszcze sporo miodunek i kalin do kolekcji brakuje :) Ja to bym ten trawnik zaorała...taki cudny masz ogród i taką rękę do roślin, nie wolno marnować ogrodniczego talentu na koszenie trawników :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Zuza...wiosna u Ciebie szaleje na całego ;:173 piękne te kiępiochy ciemierników(w razie co zapisz mnie na siewki ;:196 ) ;:303 i miodunek ;:303
Zakupy z Magdy jak zwykle widzę klasa ;:333
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Do kalin też mam słabość... Piękne to wszystko masz, łącznie ze szkodnikami. Miodunki to prawdziwie pancerne rośliny i do tego wyglądają świetnie przez cały sezon. I pomyśleć, że zanim przyszłam na forum to ich nie znałam ;:oj
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Joasiu Jo Kredka udaje znudzenie, ale nich no pojawi się na horyzoncie jakaś sroczka... Kicia ma taki wyraz pyszczka notorycznie, stąd wygląda na wiecznie obrażoną ;) Goście będą jak mi trauma tłumów klasy robotniczej w domu przejdzie. No nic, dziś wieczorem się wezmę :?
Marysiu ambo demolki nie robi, to prawda, natomiast pięknie dekoruje parapety zewnętrzne wypluwkami sierści :)
EwoEs zabawa w "goń kota" polega na tym, że Kredka podchodzi do kici, przysiada zapraszająco, kicia robi skok w bok, Kredka susa w jej kierunku. Potem Kicia kurcgalopkiem biegnie a Kredka, uważając jak wzorowy kierowca, aby zachować potrzebny do zabawy dystans, "pędzi" za kicią. Kicia po obiegnięciu ogrodu wskakuje na murek czy palisadkę a Kredka podchodzi, trąca nosem i oddala się :) Takie gonienie króliczka, jak u Skaldów :) Taki kask artystyczny byłby super. Koniecznie z otworami na uszy :)
Jeden ciemiernik jakiś taki jakby zagrzybiony-pozostałe piękne i dorodne! O spożywczych właściwościach nagietków tez słyszałam, można nimi dekorować potrawy i zjeść :)
Asiu byłam, prześliczny! Kolor niezwykły!
aguskac zaglądaj kochana, zapraszam cały rok :)
Beatko tomaszkowa ciemierniki polecam, bardzo lubię ten gąszcz bardzo trwałych kwiatów od wczesnych wiosennych dni. A miodunek to ja nie poważyłam się policzyć, co zaglądam do jakiejś szkółki w necie, to jakąś nową znajduje. Przedwczoraj np. okazało się, że to co ja mam jako ćmą (moja klasyfikacja) być może nazywa się blue ensign ;:224
Pat a pamiętasz Paszczaka z Muminków? Po kolekcjonowaniu znaczków zajął się kolekcjonowaniem roślin, bo chciał uniknąć sytuacji jak ze znaczkami, tj. że będzie miał już wszystkie :D Podejrzewam, że trawnik pomiędzy winoroślą a liliowcowo-żurawkowym cmentarzem Arlington polegnie w tym sezonie....
Keetee ciemierniki zapisuję! U Magdy wszystko w porządeczku, natomiast dostałam wczoraj paczkę z krotona i...kompletna porażka. Trójlisty, na które od dwóch lat polowałam, chyba do życia się całkiem nie nadają. Przetrwa chyba tylko hortensja Magical Fire ;:145
Aniu sweety Kaliny uwielbiam! Kiedyś dostałam od koleżanki taki bukiet z kwitnącymi kulami i postanowiłam, że będę mieć u siebie co najmniej dwie-trzy. A wtedy z dostępnością roślin było słabo. Pierwsza zakupiona to była taka zwykła, z kwiatami raczej baldachowatymi niż kulistymi, mało efektowna. Pojechała na wieś w ubiegłym roku. Teraz np. u Konieczki odmian zatrzęsienie. Mnie oczywiście chodziło o te kwitnące pomponami :wink: Miodunki oczywiście szczerze polecam :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Zuza - taką kalinę dostaniesz ode mnie . W książce Polski ogród wiejski pięknie napisali odmianę
Buldeneż.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Zuzanko, mam grudniki :Taki stary babciowy różowy, niby czerwony i podobno biały :) mogę zrobić szczepki, teraz głupki znowu zakwitły ( CHYBA ZMIANA PÓR ROKU) ale za jakieś trzy tygodnie możesz je mieć:) chętnie wyślę by znowu u Ciebie było jak dawniej ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuzanno wypluwkami sierści mi nie zaimponujesz. Mam trzy koty więc i takich atrakcji trzy razy więcej ;:306
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu, to Ty też jak ja jesteś wielbicielką Muminków?
Joasia
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Joasiu Jo dziękuję Ci :) ano, nazwa adekwatna - śniegowe kule
Beatrice Och, super :) Mam nadzieję, że niedługo pozbieram moje niedobitki i będzie można wymianę grudnikową przeprowadzić. Kochana jesteś, że pomyślałaś ;:196
Marysiu ambo no w ilości na pewno Twoje koty przebijają moją, ale z kolei z powodu długości futra, moja chyba częstotliwością góruje :D
Joasiu atko oczywiście, Muminki były podobnie zaczytane u mnie, jak Leśni Ludzie u W.:) Kiedyś jeden z moich psów zeżarł mi Kometę nad Doliną Muminków... Widząc moją rozpacz, tatko sklejał kawałki kartek wielkości paznokcia :)

Obecnie czytam do poduchy książkową wersję Rancza :D na zmianę z książką Sławomira Kopera " Sławne pary PRL" i Justyny Sierakowskiej "Mołdawianinie w kosmos nie lietajut biez wina" :D
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Kilka zdjęć z dzisiejszego wieczoru. Oświetlenie już marne, a ja nie lubię lampy włączać, bo w szarówce daje taki nienaturalny poblask. Chłodno jednak, mimo słońca, więc i rośliny tak niespiesznie rosną. Widzę, że weekend trza się trochę wziąć za porządki. Chyba w kompoście mam lokatora, bo wydeptana ścieżka w cimicifugach wskazuje na nienaturalne zainteresowanie Kredki górą organiczną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciemierniki po raz kolejny :) Będę nimi zamęczać jak to czyniłam wcześniej z oczarem :D

Obrazek

Obrazek

Magnolie już lada moment...

Obrazek

Obrazek

Miodunki: Moonshine z kwiatkami bladoróżowymi, prawie białymi. No i ta moja nieszczęsna, chyba źle zdiagnozowana jako ćma, domniemana Blue Ensign. Kolor liści i kwiatów oraz wysokość (ok. 30 cm) by się zgadzały.

Obrazek

Obrazek

Ponadto:

Obrazek

Obrazek

Hosta, miskant i piwonia bylinowa pokazują kły :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz tulipanowe różności. Te z gałązkowymi kwiatkami to doprawdy nie wiem, czy to tulipany, ale tak wyglądają, jak tulipanowe super miniaturki. Odmian niestety nie znam, bo znaczniki pooooszły!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

oooo...Moonshine muszę do listy dopisać :) To tulipanowe z gałązkami to mi jak czosnek albo szachownica perska wygląda. A tak w ogóle to jakim cudem masz już kwitnące tulipany, jak u Ciebie śnieg lezał miesiąc dłużej niż u mnie? :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”