Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

Mam pytanie do osób działkujących.
Jakie macie pompy do wody? Głębinowe? Czy może pompy z hydroforem? Jakiej pojemności jest ewentualnie hydrofor? Nie wiem co mam wybrać :?
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:wit cześć Madziu ale u ciebie praca wre grill jest świetny, kamienie przy stawie świetnie wyglądają, magnolia ładna, też bym chciała ale mam pecha do magnolii, ogrodzenie warto zrobić ze względu na zwierzęta, ja mam ogrodzenie ale jakiś piesek kochany jakoś się dostaje i już raz rozkopał mi cała rabatę, pyzatym łatwiej ci będzie aranżować przestrzeń :D
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, czytam co zrobiliście w jeden dzień, to jestem w szoku :shock: Ja chyba potrzebowałabym miesiąca na to ;:306 Ogrom pracy, szczerze podziwiam! I w dodatku wszędzie czysto :shock: Taras wygląda klimatycznie, fajny pomysł z tymi kotarami. Grill ;:333 Ciekawa jestem magnolii, nie widziałam tej odmiany.
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu, świetny grill ;:215 rabatki super, i kotary w domku pomysłowe , magnolia ma przepiękny kolor , a co to ta Gienia ? To nazwa własna ? Inne roślinki też buźki czy tam listeczki wystawiają do słonka , pięknie u Ciebie po prostu . ;:3 ;:63
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję. Cieszę się że Ci się podoba.
Bozuniu to było od piątku do niedzieli :) W jeden dzień byśmy tego na pewno nie zrobili hehehe. Kotary idealnie się sprawdzają w deszcz. Nie raz tak zacinało że musieliśmy się chować do domku. A po kupieniu kotar spokojnie możemy dalej siedzieć na tarasie.
sniezek Gienia to magnolia Genie. Ja ją nazywam Gienia :) Roślinki powoli jakoś się budzą.
W domu za to storczykowo. Jedne przekwitają, drugie zakwitają. Obecnie kwitną :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i grudnik
Obrazek Obrazek
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Jestem pod ogromnym wrażeniem wykonanej przez Was pracy ;:180 . Wasza działeczka pięknieje w oczach i to w tempie błyskawicznym :wink: Serducho się raduje, prawda?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak raduje. Niesamowicie. Tydzień w mieście o tej porze roku jest dla mnie katorgą. Ciągle myślami jestem tam. Wtedy czuję że żyję. Tutaj tylko wegetuję. Co innego zimą i późną jesienią. Miasto mi wtedy nie przeszkadza. Wręcz cieszę się że w nim mieszkam. Ale teraz.... ahh... chcę już piątek!
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Magdziu zastanawia mnie skąd moje storczyki znalazły sie u Ciebie ??? ;:202 :heja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu podkradłam jak na działce byłaś :)
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Czyli szaber dozwolony pod nieobecność gospodyni :) Zapamiętam ;:131
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu masz zdrowe,ładne storczyki,to nowości,czy kilkuletnie ? U mnie każdy jeden po 2 latach kończy żywot,więc kupuję następne i tak w kółko..... ;:224
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eleka no no :D hehehe
Aniu nowości w tym roku jeszcze nie mam. Ciekawe dlaczego tylko 2 lata u Ciebie się utrzymują storczyki. W jednym miejscu pewnie ich nie kupujesz. Nie mam pomysłu czemu to tak krótko trwa.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

witaj Madziu :wit , jak to możliwe że mnie tylko chwilkę nie było a tu takie zmiany. Nowy gril stoi ( bardzo ładny na taki też choruję :) ), porzadki zrobione, wszystko wysprzatane, posadzone. Madziu czy Ty oby śpisz? Cudonw magnolia jestem bardzo jej ciekawa kwiatów. A storczyki to masz cudne ale jakby mogłobyć inaczej u pięknej dziewczyny wszytko jest ślicze. Aż się boję zapytać co tam u Ciebie słychać? Jak samopoczucie? Czy dzisiaj ktoś Cię oszukał na Prima Aprilis?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś faktycznie sen na działce mam okrojony. Gdyby o 4 było cieplej to i o 4 bym wstała. Ale już niedługo mniej pracy i zwolnię. Właściwie już w ten weekend trochę zwolnię. U mnie wszystko w porządku. Coś mnie biodro po weekendzie bolało. Wczoraj wybrałam się do cioci do szpitala w nowych butach. Ja nie mogę, ale obtarłam nogi... . Nie wiem dlaczego moje stopy tak trudno przystosowują się do nowości. Zawsze zanim stanie się wygodne musi mnie poobcierać do krwi. Nikt mnie dzisiaj nie nabrał. A Ciebie?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Madziu pewnie trzeba rozchodzić butki żeby nie obceirały. Biodro Cie bolała pewnie coś na nim dzwigałaś. Ale już wszystko ok?
Rano moja mama mnie nabrała ale później sie już nie dałam. Za to koleżankę z pracy nabrałam że jest brudna na twarzy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”