Zielono u PauliPoli :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
MalgosiaR
200p
200p
Od: 11 lut 2013, o 18:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielono u PauliPoli :)

Post »

Witaj.
Ze zdjęć wydaje się dość spora ta twoja dzialka .Ile ma powierzchni ?Wiem już ,że sadzisz pomidory i paprykę co tam jeszcze posadzisz?
Malgosia
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu, działka ma 5 arów. Bedzie jeszcze ok 30 krzaków baklażana. Dużo kukurydzy cukrowej karłowej. Masa fasolki szparagowej, ogórki. No i sałaty, rzodkiewki, kalarepa może cebula. Takie standardy. Marzy mi się tam kąt ziołowy zrobić.
Awatar użytkownika
MalgosiaR
200p
200p
Od: 11 lut 2013, o 18:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak przecież wiem ,że ty salat dużo masz i dużo odmian siejesz jakoś mi umknęlo.A baklażana ja nigdy nie mialam tak osobiście znaczy się uprawowo .On da radę tak w gruncie bez folii ?W tym roku już chyba nie dam rady bo parapety przepelnione :( ale ciekawa jestem.Warzywka swoje rzecz nieoceniona.
Malgosia
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja miałam pierwszy raz w tamtym roku. Odmiana "chiński podłużny" sprawdził się super. W tym roku mam więcej odmian. Zobaczymy jak sobie poradzą :D
Awatar użytkownika
sachel
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 14:10

Post »

No to już wiem gdzie Ty to wszystko pomieścisz! :D
Pięknie Ci to wszystko rośnie, praca wre, pozazdrościć, będę tu chętnie zaglądał ;:303
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sachel wpadaj kiedy chcesz ;:304

Troche pokaże aktualnych zdjęć z parapetu i regałów na balkonie.
Na działce na razie robota stoi, ciągle coś innego jest do zrobienia. Ale myślę że od soboty ruszę z robotą. Zastanawiam się czy nie posiać już buraczków i groszku.
Może moje sałaty bym już pod włóknine wysadziła ;:173 Czy włóknina przepuszcza wode? Mam na myśli tę białą.
Namawiam męża by zrobił mi szpaler pod ogórki :D Będzie na działce kilka ładnych badyli leszczyny do wycięcia, nadadzą się idealnie. W ten sposób jeszcze ogórków nie uprawiałam :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Paula, ale masz piękne bazylie! ;:oj Aż miło popatrzeć na takie cuda :D

Będę do Ciebie zaglądać z miłą chęcią ;:136
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie przed chwilą kilka listków do sałatki zjadłam ;:131. Ale podskubalam bardzo delikatnie. Nie to zebym była jak ta sroka co swój ogon chwali, ale naprawdę mam piękne bazylię
Awatar użytkownika
sachel
100p
100p

Post »

Sroka sroka! :tan
No ładne ładne masz ale....
Kto jest tym "sprytnym kotem" ? ;:306
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sachel, weź mnie wytłumacz o co z tym kotem chodzi? ;:306
Awatar użytkownika
sachel
100p
100p

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaaa, to Felix, z reklamy karmy. Przyciągnęłam fajny regał spod sklepowego śmietnika :D
jondi
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj! Tak sobie kliknęłam link przy Twoim podpisie i fajny sympatyczny wątek sie trafił, jak dobrze, że są takie kobiety do roboty jeszcze na świecie :) lubię Twój zapał i pozwolę sobie sprawdzać jak postępują prace na Twojej działce :). Bo sadzonek to masz full wypas wow! Szkoda, że wokół siebie nie mam takich ogrodniczek jak Ty! Ja mam mniej wiecej taki areał jak Ty i sadzę oprócz wszystkiego co możliwe, ziemniaki i polecam, bo swoje ziemniaki te najpierwszejsze:) to rarytas! A poza tym podobno ziemniaki oczyszczają ziemie z chwastów ( nie jest to wiedza fachowa tylko przekazywana "jeden drugiemu" więc proszę mnie nie atakować jeśli bzdurę napisałam ). Pozdrawiam i daj koniecznie buzi mężowi, że Ci kopie na działce, nie żebym zazdrościła takiej pomocy :):):).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Post »

Witaj.
;:oj tyle sadzonek,kochana bedziesz miała sporo pracy.Ziołowe doniczki ;:138 Powiedz,bedziesz te zioła przesadzać do gruntu z doniczek?
Mam w doniczce tylko bazylie.A oregano i tymianek ,to sie zastanawiam czy w ogrodzie wsiać,czy w doniczkach?
Miałam ogródek warzywny przez kilka lat,takie podstawowe warzywa.Ogórki siałam,ale nigdy ich nie zbierałam bo mi wszystko schło.Jak Tylko zaczęły kwitnąć.Troche poczytałam na FO,i teraz wiem dlaczego,nie stosowałam żadnych oprysków.
A pomidora to wsiałam pierwszy raz,teraz popikowałam do doniczek.Sa małe,nie takie jak Twoje.W wątku pomidorowym udzielasz sporo rad,wiec może i mnie czegoś o pomidorach nauczysz.będę je mieć w gruncie.

Wsiałam bakłażana,siedział w ziemi przeszło 2 tyg,teraz zaczął wschodzić.W jakich odstepach sie go sadzi w ogrodzie?
Nie wiem czy podołam,ale kupiłam nasionka cykorii liściastej.
I jakąś mieszanke sałat,bo dzieciom zasmakowały te sałaty paczkowane np w biedronce,oprócz tego mam nasionka rukoli i roszponki.

Wiesz może czy dynie,cukinie można sadzić koło siebie?
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko dzięki za odwiedziny :D zioła które mam w doniczkach, raczej w nich zostaną. Zaczynam je pomału konsumowac. Sałat mam ponad 20 odmian, więc mieszanki też będę na talerzu tworzyć. Cykorie mam jedną, glowiastą. Baklażany posadziłam w tamtym roku na oko. Tak ok 40 cm między sadzonkami. Wiem że dyniowatych nie powinno się sadzic obok siebie, mogą się pokrzyżować. Ogorek też nie powinien rosnąć obok nich. Ja się teraz zastanawiam jak to wszystko posadzić żeby było dobrze.

-- 29 kwi 2014, o 18:44 --

Jondi Ciebie też gorąco witam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”