Aniu dziękuję za miłe słowa

do nas tz. do mojej wioski bociany już przyleciały. Pierwszego zobaczyłam w locie więc będę miała pracowity rok
Gosiu szafirki dopiero zaczynają kwitnienie, poranne przymrozki spowalniają ich rozkwit. Jak tylko liście zaschną będę rozsadzać bo pigwowiec pod którym rosną trochę je przydusił i mają więcej liści niż kwiatów
Alu dziękuję

czekam na zdjęcia w Twoim wąteczku
Grażynko witaj

te fioletowe kwiatuszki to żagwin a trawa, która kwitnie teraz to turzyca japońska. Jest zielona przez całą zimę.
Aluniu kiedy tylko wyjrzało słonko rośliny się ożywiły i pojawiło się coraz więcej kwiatów i pączków. Czekam jeszcze na żonkile i hiacynty bo na tulipany nie mam co liczyć

Zauważyłam, że wiele z nich ma tylko liście, chyba ze starości. Dla Ciebie Alu mam podwójne buziaki
Paulinko to miłe, że moja wiosna tak bardzo Ci się podoba dziękuję

Na drugim zdjęciu jest żagwin, płożąca i tworząca cudownie kwitnące poduchy
Tesiu ta trawka jest zimozielona a nazywa się turzyca japońska
Dorotko cieszę się, że moje zdjęcia Ci się podobają

dziękuję
Gosiaczku u mnie krokusy bardzo późno pokazały pączki i dopiero kiedy wyjrzało słońce rozkwitły w pełni i mam nadzieję, że jeszcze kilka dni pocieszą moje oczy.
Aga bardzo lubię się dzielić z osobami, którzy tak jak ja kochają rośliny

Nich rosną zdrowo i cieszą Twoje i nasze oczy. U mnie żagwin jest od trzech lat i rozrósł się w ładne poduchy, jeśli Twój się nie rozkręci na jesieni dostaniesz sadzonki
Margosiu nawet nie wiesz jak miło jest czytać takie słowa, cieszę się, że spodobała Ci się moja wielkanocna dekoracja. Dziękuję
Aniu z jednego kłącza po dwóch latach wyrosną wysokie kępy a po czterech dorosną nawet do trzech metrów. Na jesieni pięknie się zwieszają, mam trzy takie kępy w ogrodzie. Posadź w ogrodzie jako tło dla innych roślin
Aniu-anabuko każdy wiosenny kwiatek, nawet najmniejszy bardzo cieszy
Martuś kochana cieszę się, że moja skromna wiosenka potrafi zachwycić. Dziękuję

takie słowa bardzo radują moją ogrodową duszę. Przesyłam buziaczki i życzę udanego i słonecznego tygodnia