Byłam wczoraj na działce posadzić moje 6 cebul lilii nn,niestety nie zrobiłam im zdjęcia
Tulipany mają powypuszczane liście,ale główki kwiatów jeszcze są przy ziemi...jedynie Rococo wyglądają mi na to,że zakwitną pierwsze...
Wszystkie clemki ładnie się wybudziły...muszę je zasilić
Nawiozłam za to rh i magnolie,które w tym roku pokazu nie zrobią
Najszybsza z róż jest Therese Bugnet oraz Winchester Catherdal...ma już sporo liści...aha i jeszcze Bougle de Neige...mszyce już pewnie sie czają
Aniu nena kocimiętka ladnie zarasta wolną powierzchnię i sama się wysiewa,z łatwością można ją dzielić i sadzić tam,gdzie masz na to ochotę...Moja jest z niższych...
Aniu swwety moja mama to
kochana kobitka 
Uwielbia działeczkę,ma swoją uprawę warzyw,do której ja się jej wcale nie wtrącam,a jedynie podziwiam jak coś wyrośnie i zjemy wspólnie pyszną fasolkę do obiadu itd...
Wczoraj zasadziła małe sałaty,mniam do obiadku będzie w sam raz
Ruda Zaba może i moja w tym roku wybuchnie? Została lekko przerzedzona...
Gosiu tematu hiacyntów nie zgłębiłam,z moich obserwacji wynika,że kupione w sklepie cebule są grubasy jak zakwitną,a na drugi rok cieniasy wystają albo znikają na zawsze....
Sabinko ja zawsze widzę okazje

I takim sposobem wciąż dokupuję kolejne rośliny...
No grzech było nie kupić takich tanich lilii prawda?

Wszystkie oznaczyłaś?
Madziu niestety nowych nabytków tym razem nie sfotografowałam,szybko poszły do ziemi
Aneczko nocnikowy dzbanek przeszedł metamorfozę...mam fotkę ...
Moja mamcia tez czasami za mocno pieli,uwielbia ład i porządek i żadnych chwastów
Jeśli chodzi o Twoje młode różyczki to nie spodziewaj się Aniu,że wybiją bardzo wysoko,róża pokazuje swoją urodę najczęściej w 3 roku od posadzenia,choć niektóre z nich mogą zaskoczyć...czego Tobie życzę z całego serca
Paulii oj tak wszystko pięknie się budzi,czekam wyjątkowo gorąco na koronę,co to za pięknisia
Jadziu Tereska jest cudna,ma czerwone pędy

Oj te hiacynty,czas zgłębić tajemnicę o ich uprawie...
Kasiu witaj:) U mnie Tereska przoduje i Bougle de Neige,ale mają liściory
Pierwiosnki ząbkowane czarują swoimi bukiecikami drobnych kwiatuszków...
Dieta bananowa sama ekologia i dla Nas i dla roślinek...czegóż chcieć więcej?
Inconnent już u Ciebie zimował?
Elwi a ja myślę,że hiacynty się wyradzają,no sama nie wiem,muszę sięgnąć po info o ich uprawie:)
Storczyki równiez uwielbiam,choć kilka z nich już uśmierciłam...
Aguś oj te wiosenne kwiaty są cudne...mamy sporo do wyboru,w tym roku postawiłam na bratki ze stokrotkami ....
Ewcia moje kobee to jakieś mutanty...pną się w górę,zaczepiają mi rolety,włazi jedna na drugą,no szalone
Trzymam kciuki za Twoje,jak już puści drugą parę liści to rośnie jak wariatka
Tulipan na dole ma pąk....
Czosnek olbrzymi...
To będzie otyły hiacynt...
Tu mam 3 kolorki,może i chude,ale ładnie się zgrały kolorystycznie....
Żagwin szaleje...
Szafirki nareszcie kwitną...
Powojnik Olgae powoli wypuszcza wąsy...
Sasanka pierwsza
Pierwiosnek w pełni...
Agastache...
Stokrotka afrykańska...tęcza kolorów
Róża Cafe też nieźle sobie poczyna...
Dzbanek przed i po ...
Pozdrawiam wszystkich kwietniowo już...