Zielony i kolorowy świat Alicjid cz.2
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony i kolorowy świat Alicjid cz.2
Jadziu dziękuję- mam nadzieję ,że uda mi się dużo robić bo jak mam wolne to albo do lekarza z bliskimi albo pada albo ja padam albo jeszcze coś innego .Miłego nadzoru 

Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Alu dziękuje ,ale Ty się nie przepracuj 

Hej hej Alu - przyszłam się jednak przywitac
Udanej soboty. A poczytam twój wątek, gdy wrócę z pracy - ale zaznaczyc trzeba 

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Witaj Alu
u mnie też piękny dzień się zapowiada, też zaplanowałam prace w ogrodzie. Wczoraj miałam miłych gości. Pierwszy raz odwiedziła mnie Ewa (terlica) ze swoją mamą. Miło spędziłyśmy czas, oczywiście rozmawiając o roślinach, wymieniłyśmy się roślinkami i to jest super.
miłego dnia
u mnie też piękny dzień się zapowiada, też zaplanowałam prace w ogrodzie. Wczoraj miałam miłych gości. Pierwszy raz odwiedziła mnie Ewa (terlica) ze swoją mamą. Miło spędziłyśmy czas, oczywiście rozmawiając o roślinach, wymieniłyśmy się roślinkami i to jest super.
miłego dnia
- alicjad31
Witam Cię Uleczko
Byłam już po zakupy .Troszkę w domku oprzątnę
i do ogrodu w końcu
Bardzo super jest wymiana roślin i czas ,który spędzamy w miłym towarzystwie
Miłego dnia

Byłam już po zakupy .Troszkę w domku oprzątnę

Bardzo super jest wymiana roślin i czas ,który spędzamy w miłym towarzystwie

Miłego dnia

Pozdrawiam Alicja
- alicjad31
Jestem załamana poddaje się .......nie poradzę sobie z tym zielskiem i wszędzie pełno mchu brak czasu w ubiegłym roku i ta woda z poprzednich lat załatwiły mnie na cacy ,ale .......pomyślałam ,że muszę wszystko zrobić od nowa
Prawie wszystkie moje rośliny jeszcze śpią będzie mi łatwiej je przenosić .No oczywiście oprócz krzewów .Mam pewną część ogrodu przygotowaną pod dalie i tam przeniosę rośliny ,a potem jak uporam się zielskiem wrócą
.Co prawda będzie trochę pracy ,ale doszłam do wniosku ,że warto

Prawie wszystkie moje rośliny jeszcze śpią będzie mi łatwiej je przenosić .No oczywiście oprócz krzewów .Mam pewną część ogrodu przygotowaną pod dalie i tam przeniosę rośliny ,a potem jak uporam się zielskiem wrócą
.Co prawda będzie trochę pracy ,ale doszłam do wniosku ,że warto

Pozdrawiam Alicja
-
,Alu - pewnie ,że warto
Córka wszystko musi kopać i pielić od nowa ,ale rośliny będą zadowolone

Córka wszystko musi kopać i pielić od nowa ,ale rośliny będą zadowolone

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu kochana ale pracy Cię czeka , tylko nie wszystko od razu bo się przepracujesz , a roślinki odwdzięczą Ci się na pewno.

- alicjad31
Jadziu
Marysiu
Już zaczęłam przenosić floksy i kawałek udało mi się wypielić .Będę pracować stopniowo muszę się przyzwyczaić do roboty
Myśle ,że te przenosiny dobrze zrobią roślinką -chyba

Już zaczęłam przenosić floksy i kawałek udało mi się wypielić .Będę pracować stopniowo muszę się przyzwyczaić do roboty

Myśle ,że te przenosiny dobrze zrobią roślinką -chyba

Pozdrawiam Alicja
-
Moje floksy już w tamtym tygodniu pozmianiały siedliska 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu czy to nie za ciężka praca? Masz zamiar wszystko poprzesadzać? U mnie też pojawił się mech w ogrodzie. Myślę,że to z dużej wilgoci. Jak tylko podeschnie ziemia to go zbiorę. Miłej niedzieli.
- alicjad31
Jadziu to bardzo szybciutko zrobiłaś niektóre prace ogrodowe
Alu to jest ciężka praca tym bardziej ,że kręgosłup lędźwiowy się odzywa, ale ja mam cały do'' kitu''od dziecka .Nauczyłam się jak dbać o niego ,żeby ciężka praca nie pogorszyła jego stanu
Wczoraj pod koniec dnia jak już bardzo dobrze się przyjrzałam temu zielsku to jednak wszystkiego dosłownie nie będę musiała przenosić .
No i też w trakcie pracy doszłam do wniosku ,że miejsce na dalie zostawię ,a zrobię zupełnie nowe rabatki i to pewnie zaoszczędzi mi czasu i pracy .

Alu to jest ciężka praca tym bardziej ,że kręgosłup lędźwiowy się odzywa, ale ja mam cały do'' kitu''od dziecka .Nauczyłam się jak dbać o niego ,żeby ciężka praca nie pogorszyła jego stanu

Wczoraj pod koniec dnia jak już bardzo dobrze się przyjrzałam temu zielsku to jednak wszystkiego dosłownie nie będę musiała przenosić .
No i też w trakcie pracy doszłam do wniosku ,że miejsce na dalie zostawię ,a zrobię zupełnie nowe rabatki i to pewnie zaoszczędzi mi czasu i pracy .
Pozdrawiam Alicja
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Alu
Oj kochana to ty masz teraz trochę roboty z tym przemeblowaniem roślinek w ogródku ,więc życzę ci dużo siły i wytrwałości a efekt na pewno będzie oszałamiający.Mam nadzieję,że pokażesz nam jak się roślinki prezentują na swoich nowych miejscach.Dzisiaj życzę ci dużo odpoczynku przed dalszą pracą pewnie od jutra.Pozdrawiam:)

Oj kochana to ty masz teraz trochę roboty z tym przemeblowaniem roślinek w ogródku ,więc życzę ci dużo siły i wytrwałości a efekt na pewno będzie oszałamiający.Mam nadzieję,że pokażesz nam jak się roślinki prezentują na swoich nowych miejscach.Dzisiaj życzę ci dużo odpoczynku przed dalszą pracą pewnie od jutra.Pozdrawiam:)