Canna - Paciorecznik cz.6
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.6
Piotruś piękna. Moje z Lidla niestety chore.
- julcia03
- 100p
- Od: 17 mar 2014, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kupiłam dziś 5 klączy canny;Tropicana ,En Evant ,Cleopatra,Stuttgart oraz Pink Beauty mam nadzieję,że będą to te odmiany bo są śliczne
Już się nie mogę doczekać jak zakwitną 
-- 29 mar 2014, o 22:14 --

-- 29 mar 2014, o 22:14 --
Czyli tą cannę lepiej posadzić bardziej w cieniu,żeby liście były ładne?GeorgeLucas pisze:Kupiłem w ogrodniczym cannę stuttgart, wiecie co wyrosło? Stuttgart!Ma pierwszy normalny liść i już ma jaśniejsze paski. I teraz mam pytanie, Czy w słońcu zawsze liście będą zniszczone?
Mój ogród,moja duma.
Ogród Julii http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 49&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród Julii http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 49&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Iwona, widać, że donica może być duża, więc Twoja canna ma tam dobrze. Nie wiem w ogóle czy moją z donicy bedzie mi się chciało wkopywać do gruntu. Niech rośnie sobie w niej, przecież nic się jej nie stanie. 

Pozdrawiam, Robert.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Ja też dzisiaj posadziłam w doniczki canny , będą szybciej kwitły 

- Helios
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Dawno nie zaglądałam, a tu takie cuda.

Bogdan - wyrazy podziwu i uznania.

Moje canny w porównaniu z Waszymi, dopiero się budzą. Zimę przetrwały bez uszczerbku, a to najważniejsze.
Januszu - czy mimo tak wybujałych cann, sadzenie do gruntu dopiero po zimnych ogrodnikach? Wiem, że zawsze trzymałeś się tej zasady, a jak w tym roku?
Iwonko - wątek faktycznie "kwitnie".

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Helenko.
Zasady nie zmieniają się. Nikt nam nie zagwarantuje,że nie będzie mrozów. Swoje chcę wynieść do garażu na przyczepkę jak co roku ale zbyt zimne noce i choć temperatura w garażu nie spada poniżej 0*C to jednak byłby szok, dla nich, bo w kotłowni jest ok. 20*C Trzymanie dalej w takich warunkach też nie jest korzystne bo rośliny są anemiczne z braku dostatecznego światła. W najgorszym wypadku trzeba będzie ściąć te najbardziej "wybiegnięte."
Zasady nie zmieniają się. Nikt nam nie zagwarantuje,że nie będzie mrozów. Swoje chcę wynieść do garażu na przyczepkę jak co roku ale zbyt zimne noce i choć temperatura w garażu nie spada poniżej 0*C to jednak byłby szok, dla nich, bo w kotłowni jest ok. 20*C Trzymanie dalej w takich warunkach też nie jest korzystne bo rośliny są anemiczne z braku dostatecznego światła. W najgorszym wypadku trzeba będzie ściąć te najbardziej "wybiegnięte."
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Helenko pochwal się swoimi.
Mój albinos i kilka siewek.

Mój albinos i kilka siewek.

Iwonka, siewki bardzo ładnie rosną. Teraz czekamy na kwiaty.
Helios, dziękuję za miłą opinię.
Helios, dziękuję za miłą opinię.

- julcia03
- 100p
- Od: 17 mar 2014, o 13:05
Posadziłam do doniczek moje pierwsze zakupione canny.Doniczki dość duże ale obawiam się,że kłącza mogą się rozrosnąć.i będzie im ciasno więc wolałabym wysadzić po połowie maja do gruntu.Mam pytanie jak przesadzacie canny z doniczek do ziemi to one już rozwiną system korzeniowy,że ładnie razem z ziemią da się przesadzić czy ziemia rozsypuje się i roślina znów musi się ukorzenić od nowa?
Mój ogród,moja duma.
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Spokojnie przeniesiesz z całą zawartością - posadziłam swoje kanny w takie obcięte 5litrowe butelki po wodzie w każdej widać już korzenie dochodzące prawie do dna butelki, a jedna charry red nawet pokazała kiełki liści
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Piotr to przerażające, ja mam już kilka Lidlowskich do wywalenia też liczyłam na cud a jest coraz gorzej.
Swojego Durbana jeszcze nie dzieliłam, zrobię to w ten weekend. Ciekawa jestem jak się moje zachowają.
Swojego Durbana jeszcze nie dzieliłam, zrobię to w ten weekend. Ciekawa jestem jak się moje zachowają.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kupiłam swoją pierwszą Cannę.
Lubię tę roślinę ale kompletnie nic o niej nie wiem. Widzę tu fotki Pacioreczników zarówno w ogrodzie jak i w donicach. Kupiłam odmianę Tropical Sunrise, jak z nią postępować. Na razie mamy nocne przymrozki. Czy warto ją sadzić do donicy i przesadzić do ogrodu czy może poczekać i wsadzić bezpośrednio do gruntu?
Lubię tę roślinę ale kompletnie nic o niej nie wiem. Widzę tu fotki Pacioreczników zarówno w ogrodzie jak i w donicach. Kupiłam odmianę Tropical Sunrise, jak z nią postępować. Na razie mamy nocne przymrozki. Czy warto ją sadzić do donicy i przesadzić do ogrodu czy może poczekać i wsadzić bezpośrednio do gruntu?