Bardzo śliczny kolor kwiatów..Sporo ich masz.????Ja mam 2 dorosłe(5-cio letnie)...Akwelan_2009 pisze:Kolejna "odsłona" kwitnącej po raz pierwszy od wysiewu nasion, rośliny. Pąki kwiatowe w bardzo krótkich odstępach czasu dorastają do wielkości w której zdolne są do rozkwitnięcia:
- następne dwa pąki kwiatowe, również bardzo szybko rosną, tak jakby chciały rozkwitnąć jednocześnie w jednym terminie.
- jest u mnie od tej wielkości sadzonki:Jak długo czekałeś do takich rozmiarów????
- miło mi, proszę przekazać pozdrowienia dla mojego Imiennika. Wcześniej było to dość popularne imię, obecnie raczej wybierane są inne. Nie wiem czy pisałem w korespondencji z Tobą, że od czasu do czasu przebywam bardzo blisko Giżycka, konkretnie w Rydzewie. Macie piękne, jeszcze o bardzo czystym powietrzu okolice, a Giżycko bardzo szybko zmienia się - nie do poznania od pierwszego mojego pobytu w tamtych okolicach m/w 22 lata temu.Mój małż.... nosi takie imię ....
- moja i jej odrosty w ubiegłym roku również bardzo były "odwodnione" nawet obawiałem się, że ją stracę. Wyglądała jak szaro-brązowawy "drapak", ale po pierwszym mocniejszym podlaniu przez podsiąkanie (całe podłoże przemiękło), powróciła zarówno roślina mateczna jaki i boczne odrosty do zdrowego wyglądu. Obecnie część moich haworsji również jest "odwodniona", nie wyglądają zbyt ciekawie, czekam na powrót słonecznej pogody, żeby je podlać już tak trochę obficiej. Ogromnie ciężko jest "wyczuć" kiedy uprawiane zimą na parapecie haworsje należy już podlać, a kiedy wstrzymać się z podlewaniem. Wydaje się, że Twoja haworsja wraz z maluszkami, również po podlaniu powinna wrócić do normalnego wyglądu.Najbardziej żałuje, że fa. greenii zasuszyła wszystkie malutkie odrosty / ... /
- Anno - kwiaty hoja lacunosa 'Eskimo' - bardzo przyjemnie pachną, bardzo lubię ich zapach....a h. lacunosa eskimo - po prostu boskaPachnie?