Kobieta zmienną jest, czyli rachunek zysków i strat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest, czyli rachunek zysków i strat.

Post »

Rękawice lansiarskie, też mam od Laury Ashley, a co! Pewnie z tego samego sklepu :wink:

Hektary do obsadzenia! Ciekawa jestem co wymyślisz na te 4 m kw. Ja teraz wszędzie widzę hortensje... Posadziłaś już te z Gardenii? Może to właśnie miejsce dla nich ;:224 ?
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asia ja ,że sama jestem na ukończeniu nowej rabaty ,a raczej klombu proponuje podobnie jak ja zrobiłam
brzeg kule bukszpanu,za nimi azalie japońskie ,a w tyle rozplenice :) przed bukszpanami wsadziłabym jeszcze floksy szydlaste jako zadarniające.
Ciekawa jestem co wymyślisz ...u mnie ostateczny pomysł przyszedł w szkółce :D
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Witajcie! Ja dziś w robocie. Właśnie mam krótką przerwę... Wczoraj zbyt wiele nie dokonałam. Rozgarnęłam większość kopców, przycięłam część róż i te przycięte nawiozłam. Forsycja zakwitła dwoma pierwszymi kwiatami, więc czas był najwyższy. Za rabatę się jeszcze nie zabrałam. Odpowiem na Wasze wpisy później, bo właśnie stadko wraca z przerwy i czas ponownie rozpalić kaganek oświaty ;:306 ...
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Asiu, gdzie można kupić te rękawice? ;:180 Przekopałam internet i nic :( Chcę takie ;:173
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Iwonko, to nieoceniony jak zawsze Tikej :lol: .

Oluniu, widziałam Twój klomb i uważam, że bardzo ładnie się prezentuje ;:138 . U mnie niestety takie rozwiązanie nie zdałoby egzaminu; po pierwsze to chyba zbyt formalna struktura, jak na mój "buszmeński" ogród, a po drugie nie mam tam aż tyle miejsca, żeby zmieścić wszystkie "piętra". Ale dziękuję za pomysł. ;:196

Bozuniu, pewnie z tego samego ;:306 ...
Hortensje posadzę właśnie na nowej rabacie, tylko co do nich...?

Elwi, jak Twoje lampki? Efekt satysfakcjonujący?

Proszę Pani Marty, nie chcę uwagi. Byłam grzeczna.... jak aniołek ;:118 . Czytałam o Twoich przygodach z pawilonem, nieźle się uśmiałam :wink: . Fiołek przeszedł metamorfozę? Obserwuj go. Może następne kwiatki już będą ciapane.

Sweety, dzięki za uznanie ;:306 . Nie wiem czy wolno zdradzać takie tajemnice, ale co tam! Napisałam Iwonce, napiszę i Tobie: W TkMaxx :lol: .

Aneczko, jednak inkarvillę też już mam... nie wytrzymałam :oops: .

Miłego niedzielnego wieczoru Wam życzę ;:196 !
Szkoda, że pogoda taka bardziej pod psem.... :(
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hehe no dobrze, uwagi nie będzie ;:306
będę obserwować fiołka, nie ma sprawy.....obok jest jeszcze jedna kępka to może ona będzie w ciapki :D
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Asiu, nawet mi nie przypominaj ;:145 Kupiłam, owszem. Kształt fajny bo po prostu kula, klosz z delikatnym żyłkowaniem, konstrukcja z nierdzewki. Byłam bardzo zadowolona. Zamontowałam od razu i czekałam na wieczór ;:65 Jak zobaczyłam, to o mało nie padłam... Zamiast normalnie świecić, każda zmienia kolory i to jeszcze w innym rytmie ;:223 Normalnie dyskoteka :;230 Nie wiem czy była informacja o tym na etykiecie z ceną... Nawet jak była to tak mała, że jej nie widziałam ;:14 Lamki były luzem - bez pudełek, więc brakowało innych, oprócz ceny, źródeł informacji. Nie wiem co mam teraz zrobić ;:185 Próbować zwrócić czy zostawić i niech robią za dekorację na Boże Narodzenie???
Najlepszy zakup piątkowy to kot :;230 (ceramiczny). Siedzi sobie na rabacie i pilnuje hiacyntów.
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Asiu, rękawice faktycznie lans, do tego łopata w kolorze paznokci z ubiegłego roku i miss ogrodu jak nic ;:333
Ciekawe co wymyślisz na nową rabatę, propozycja Bozuni brzmi fajnie ;:224 Będą ogrodówki, czy bukietówki?
Awatar użytkownika
linnenn
50p
50p
Od: 2 mar 2014, o 22:01

Post »

Aż sprawdziłam, o jakie rękawice chodzi! I wyglądają fajnie :). Ja przyoszczędziłam na moich, kilka razy zamoczyłam w mokrej ziemi i już je wyrzuciłam...
BalkonowyOgrodek.pl - mój blog o próbach ogrodnictwa w mieście na balkonie :)
Moje storczyki!
Pozdrawiam, Monika! :)
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Jak tam Asiu masz już pomysł na nową rabatę ,a może juz coś działasz?
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Asiu, zauroczyły mnie kamienne ścieżki, dobrze się po nich chodzi?
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

I znowu mam takie zaległości... ;:131 Obiecywałam poprawę, a wyszło jak zwykle... Ostatni tydzień spędziłam dość aktywnie wykorzystując forumową metodę "codziennie po godzince", czyli każdą wolną chwilę pomiędzy pracą a deszczem starałam się spędzać na działce. Do odkopcowania została mi jedna różana rabata, 2/3 królewien przycięłam, wszystkie przycięte - nawiozłam. Martwi mnie Nahema, podejrzewam, że ma raka wgłębnego ;:145 . Wrzucę potem fotki i poproszę Was o pomoc w postawieniu właściwej diagnozy.
Odebrałam trzy paczki z liliami (a wydawało mi się, że zamawiałam tylko w dwóch miejscach ;:24, ach ta skleroza....), rabaty jeszcze kopać nie zaczęłam, pomysł na nadal się nie zrodził...
Weekend niestety nieogrodowy ;:174 , jesteśmy z wizytą u teściów.
Jeszcze się odezwę i odpowiem na wpisy, ale to za chwilę...
Na razie pozdrawiam wszystkich słonecznie :wit !
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

A jednak trochę ogrodowo podziałałam :lol: . Przycięłam szwagrostwu różę pienną, pomogłam popielić i udzieliłam lekcji cięcia hortensji bukietowych ;:224 . Nie tak całkiem dzień zmarnowany.... Poza tym pierwszy raz od lat siedziałam na rowerze ;:oj ... Kto forsuje teorię, że jazdy na dwukółce się nie zapomina, chyba nie miał dłuższej przerwy... ;:306 . Trochę mi zajęło ponowne oswojenie rumaka ... i pomyśleć, że w dzieciństwie i młodości nie zsiadałam z tego sprzętu... jeszcze naście lat temu jeździłam nim nawet do pracy.... A dziś? Czułam się jak ostatnia łamaga ;:223 ... Moja 15-letnia chrześnica patrzyła na uprawianą przeze mnie "ekwilibrystykę" z dużym politowaniem ;:29 .

Martuniu, czytałam, że powiększasz działkę ;:183 ... Nie rezygnuj kochana.... jak się trafia taka okazja.... Pomyśl ile róż tam zmieścisz... :twisted:
Na fiołka miej oko ;:198

Aniu, no a gdzie silna wola ;:223 ....

Elwi, to nic tylko imprezę urządzać! A serio, to co zrobiłaś z tym barwnym fantem?

Lulko, pamiętasz moją łopatę? Masz rację - kolorem pasują do siebie niemal idealnie, rękawiczki raptem nieco jaśniejsze ;:306 ... Hortensje będą bukietowe, ogrodowe też mam, ale nie chcą u mnie kwitnąć ;:223 .

Linnenn, miło przywitać nowego gościa :wit . Rękawice są dość grube, w sam raz do róż :lol: .

Oluniu, koncepcja rodzi się w bólach....

Mariasen, witaj u mnie :wit posiadaczko najpiękniejszych przylaszczek ! Pytasz o ścieżki. Kładłam je samodzielnie, więc nie są idealnie proste, do tego musiałam "wytracić" spadek terenu. Wprawdzie moja rodzina początkowo podejrzewała mnie o konszachty z jakimś ortopedą, ale moim zdaniem chodzi się po nich nie najgorzej. W końcu nie codziennie jeżdżę na działkę w szpilkach ;:306 .

Czy to prawda, że dziś śpimy krócej :? ?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Hello zazdrośnico :wit Ja dziś udzielałam lekcji z botaniki mojej starszej bratowej. Łatwo nie było, bo jak ktoś nie rozróżnia krokusa, a cała reszta to zawilce bez względu na to, czy to jaskry czy ciemierniki ;:224 :;230 Poza tym przywiozła funkie (mój brat twierdził, że to fuksje), bym je posadziła odpowiednią stroną w doniczce :;230 Ubawiłam się jak norka :D
Z tym rowerem to nie taka prosta sprawa. Dla mnie najgorsze było się przyzwyczaić, że nie ma kontry ;:224 I nie można zbyt gwałtownie hamować, by nie przekoziołkować przez kierownicę. Wszystkiego się jednak można nauczyć. Co to dla nas :D
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe zobaczymy, jak będzie pani Róża to się dyskretnie podpytam za ile by ją oddała ;:224
dziś jej nie było ale może jutro będzie...... :D
hehe no troszkę tych róż tam zmieszczę hehe.....dziś u siebie dosadziłam 2 kolejne i mam już 92 ;:306
pojawił się nowy fiołek ale biały z błękitnym nalotem, na tego nakrapianego jeszcze czekam ;:196
no śpimy dziś krócej.....zmiana czasu :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”