Blues w kaktusach :) onectica online
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Blues w kaktusach :) onectica online
Moje stoją na powietrzy całą dobę. Też się hartują.... 

- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja niestety od kilku dni mam temperaturę w okolicach 8 stopni. W tej chwili jest 7.
Też się hartują... ja i one
Też się hartują... ja i one

- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
To już tegoroczne pączki na echinofossulocactus?
Trzymam kciuki! Mój jeden jedyny też jest ze mną 3 lata, może więc i ja się doczekam.
Mamilarka ładnie kuleczek naprodukowała. Zapowiada się kolorowy sezon

Mamilarka ładnie kuleczek naprodukowała. Zapowiada się kolorowy sezon

- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
Gratuluję pączków na carmence! Ja mam swoją już trzeci rok i nie chce kwitnąć
Słoneczka życzę

Słoneczka życzę

Proszę, proszę ile dobroci u Ciebie!
Gratuluję pączków i z niecierpliwością czekam na kwiaty!
Gratuluję pączków i z niecierpliwością czekam na kwiaty!
- przemek_pc
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No nijak nie mogę znaleźć słów, żeby pochwalić mammillarię. Rude to takie, to i pewnie wredne... 
Ten drugi ujdzie w tłoku
Trzymam kciuki, żeby donosił 

Ten drugi ujdzie w tłoku

Ojj tam zaraz wredneprzemek_pc pisze: Rude to takie, to i pewnie wredne...

Zresztą u Lucynki to nawet to co rude i wredne ładnie kwitnie!
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
i pewnie przypadkiem tylko nie dodałeś "jak właścicielka"?przemek_pc pisze:Rude to takie, to i pewnie wredne...![]()

Masz Ty, bracie, szczęście, że muszę skończyć tekst "na wczoraj", a nie mam weny, bo inaczej musiałabym zareagować na takie kalumnie, a tak nijak nie mam na to teraz czasu

Wszystkim bardzo serdecznie dziękuje za odwiedziny, a ustosunkuję się jutro

- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
A pan tu ma coś przeciwko rudzielcom? Coś chyba na to zaradzimyprzemek_pc pisze:Rude to takie, to i pewnie wredne...

Jak powszechnie wiadomo, nie przepadam raczej za mammillarkami, ale ta jest bardzo fajna. Te jej brodawki z areolami wyglądają jak ukwiały

Pozdrawiam, Aleksander
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Biedna Mammillarka tak się stara, a tutaj oceniają ją po wyglądzie
Wstyd!!!

- onectica
Ania Magda - może to właśnie tak jest, że one potrzebują trzech lat na zadomowienie się
Mam jeszcze cztery inne z tego samego okresu, ale na nich pączków nie widać i nie zdziwię się w sumie nawet, jak się nie pojawią.
Ale nic to, one nie potrzebują kwiatów, żeby zachwycać - mają tak piękne ciernie, że oczu nie można oderwać
Henryku Żanetko Olu u mnie po czwartkowym słonku śladu nie ma - znów chmury i zimno, nie wiem, jakie są prognozy, ale mam nadzieję, że te pierwsze zapowiadające się kwiatki jednak zobaczę
Saszka - a pamiętasz, że ja Tobie przepowiadałam kiedyś tu, na tym wątku, że Ci się spodoba? No i wykrakałam
Przemek ja wiem, że Ty musisz zachować twarz, ale mnie nie oszukasz - tak naprawdę to ona Ci się podoba! A jeżeli jednak nie, to to jest tylko kwestia czasu
Casus Aleksandra mógłby Ci dać do myślenia
Paula - nie ma się co przejmować, są tacy, co uwielbiają rude, a reszta po prostu leczy kompleksy

Mam jeszcze cztery inne z tego samego okresu, ale na nich pączków nie widać i nie zdziwię się w sumie nawet, jak się nie pojawią.
Ale nic to, one nie potrzebują kwiatów, żeby zachwycać - mają tak piękne ciernie, że oczu nie można oderwać

Henryku Żanetko Olu u mnie po czwartkowym słonku śladu nie ma - znów chmury i zimno, nie wiem, jakie są prognozy, ale mam nadzieję, że te pierwsze zapowiadające się kwiatki jednak zobaczę

Saszka - a pamiętasz, że ja Tobie przepowiadałam kiedyś tu, na tym wątku, że Ci się spodoba? No i wykrakałam

Przemek ja wiem, że Ty musisz zachować twarz, ale mnie nie oszukasz - tak naprawdę to ona Ci się podoba! A jeżeli jednak nie, to to jest tylko kwestia czasu

Casus Aleksandra mógłby Ci dać do myślenia

Paula - nie ma się co przejmować, są tacy, co uwielbiają rude, a reszta po prostu leczy kompleksy

- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
Kurcze moja jednak nie jest ruda
blondyna
Zauważyłam to dzisiaj jak wyprowadzałam kaktusy z domu.
Muszę się rozejrzeć i poszukać takiego rudzielca do kompletu

Muszę się rozejrzeć i poszukać takiego rudzielca do kompletu

- moritius
??????onectica pisze:Saszka - a pamiętasz, że ja Tobie przepowiadałam kiedyś tu, na tym wątku, że Ci się spodoba? No i wykrakałam

szczerze powiedziawszy nie pamiętam. A jak było, to dawno i nie prawda. Zresztą, ja nigdy nie mówiłem, że żadna mammillarka mi się nie podoba. Bo np. taka M. saboae, M. theresae wyglądają światnie, zwłaszcza z tymi ich kwiatkami

Pozdrawiam, Aleksander
- onectica
Ania - blondynkę też mam - kuleczkę nie większą niż 3cm, licząc razem z najdalszymi cierniami, ale wygląda na to, że jakiś pączuszek się tam kryje
Na pewno pypciulka ma pigmejka - zapóźniona trochę w tym roku, w zeszłym była przecież najpierwsza, ale spox, poczekamy, poganiać nie będziemy
Dziś kolejny słoneczny dzień
Tak się zastanawiam, że chyba zostawię wszystko na zewnątrz na noc, przykryję tylko czymś na wszelki wypadek, a jak się zrobi cieplej, to poproszę, żeby ktoś mi zdjął przykrycie
Aleksander (btw. bardzo lubię zdrobnienie Saszka i jeżeli Ci nie przeszkadza, to czasem sobie go użyję ;) Ale nie martw się, tylko czasem, bo generalnie jestem zwolenniczką używania całych imion - całe imiona brzmią pięknie
) absolutnie i jak najbardziej się z Tobą zgadzam, że tereska jest śliczna! 

Na pewno pypciulka ma pigmejka - zapóźniona trochę w tym roku, w zeszłym była przecież najpierwsza, ale spox, poczekamy, poganiać nie będziemy

Dziś kolejny słoneczny dzień

Tak się zastanawiam, że chyba zostawię wszystko na zewnątrz na noc, przykryję tylko czymś na wszelki wypadek, a jak się zrobi cieplej, to poproszę, żeby ktoś mi zdjął przykrycie
Aleksander (btw. bardzo lubię zdrobnienie Saszka i jeżeli Ci nie przeszkadza, to czasem sobie go użyję ;) Ale nie martw się, tylko czasem, bo generalnie jestem zwolenniczką używania całych imion - całe imiona brzmią pięknie

- moritius
Nie jestem wybredny, mój tata dawniej czasem mówił do mnie Sasza
.
O właśnie, jeśli dobrze pamiętam, ktoś miał tutaj wysiewać jakieś rośliny, bodajże turbinaki z własnych nasion. Prawda to?

O właśnie, jeśli dobrze pamiętam, ktoś miał tutaj wysiewać jakieś rośliny, bodajże turbinaki z własnych nasion. Prawda to?

Pozdrawiam, Aleksander