Moje roślinki - iwona p

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
iwona p
50p
50p
Od: 9 sie 2008, o 20:32

Post »

KamilaP pisze:Witaj Iwono,bardzo ładne masz kwiatki, a Ty jeszcze narzekasz.A monsterka dosłownie powaliła mnie z nóg.
Wtaj Kamilko. Cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Ta monsterka to jeden z moich ulubionych kwiatków a to dlatego, że widzę jak rośnie, a to cieszy. Przytargałam ją z Biedronki było bardzo zimno i myślłam, że biedactwo będzie chorować a z jej strony taka wdzięczność
iwona p
50p
50p

Post »

kari pisze:No co za śliczności, proszę, proszę... :D Też mam paskowane reo - ta cholercia strrrrrrrrrasznie wolno rośnie :?
Teraz widzę, że mamy takie same kwietniki... Moja Mama również żałuje, że wzięła dwa zamiast czterech ;)
Witam u mnie i bardzo się cieszę, że do mnie trafiłaś.Ja już zdążyłam się przyzwyczaić, że u mnie kwiatki bardzo wolno rosną, albo nie rosną wcale, tylko nie wiem dlaczego. O te kwietniki to też pluję sobie w brodę, niby nic szczególnego ale ile kwiatków się tam upcha.
Obejrzałam też Twoje kwiatki... i cóż nie ma co komentować...dech zapiera
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

Też mam takie reo od lat tu dwa Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ta monsterka to zaprzeczenie biedronkowych zakupów!
i żyje i piękna!
tfu tfu
Anka
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz piękne rośliny, a kwietnik jest super. Co się dzieje z paprotką? Może można ją uratować jeszcze. Monstera jest niesamowita.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Ci, Iwonko - jak zrobię fotki tych "s...grosowych", to Cię zawołam :D Choć moje będą stać w garażu - planuję na nich zimować te roślinki, które tego wymagają :)
iwona p
50p
50p

Post »

Aniu czy ono się rozmnaża (ma szczepki) czy tylko tak sobie rośnie
iwona p
50p
50p

Post »

katrina26 pisze:Masz piękne rośliny, a kwietnik jest super. Co się dzieje z paprotką? Może można ją uratować jeszcze. Monstera jest niesamowita.
Witam Cię Katrina. Ta moja paprotka to już chyba śp - uschła nie wiem dlaczego
iwona p
50p
50p

Post »

kari pisze:Dziękuję Ci, Iwonko - jak zrobię fotki tych "s...grosowych", to Cię zawołam :D Choć moje będą stać w garażu - planuję na nich zimować te roślinki, które tego wymagają :)
kurcze ja nie mam możliwości zimowania roślinek, zimą jest u mnie gorąco i może dlatego są one takie biedne
iwona p
50p
50p

Post »

aconitum pisze:ta monsterka to zaprzeczenie biedronkowych zakupów!
i żyje i piękna!
tfu tfu
Nie wiem jak u was to jest, ale u mnie to chyba tylko roślinki z Biedronki się utrzymują przy życiu. Co tydzień tam biegam, bo jak roślinka z B... to na pewno pewna. Wstwię póżniej zdjęcia innych biedronkowców
iwona p
50p
50p

Post »

Moze ktoś mi pomoze i odgadnie co dzieje się z tym asplenium? Robi się brązowe, nie suche tylko brązowe :( :(

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też mam taką roślinkę i potrzebuje ona zraszania, bo takie brzegi to oznaka zbyt suchego powietrza :)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
iwona p
50p
50p

Post »

Tak, ale ja ją zraszam nawet 3 razy dziennie a wilgotność tam gdzie stoi dochodzi do70%
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta paproć lubi "ciepłe stopy" i podlewanie miękką, odstałą wodą, temperaturę powyżej 20 st.C., no i cieniste lub półcieniste stanowisko :) Tutaj więcej info :)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

Reo czasem wypuszcza nowe rea na dole u podstawy. Najlepiej rozmnażać je kiedy się zestarzeje i wydłuży łodygę. Wtedy obcinasz górę i wsadzasz do wody , po kilku dniach masz korzenie i możesz wsadzić do ziemi, pozostałość w doniczce podlewasz i z tego po kilku tygodniach wyrastają nowe reaaaa. :)))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”