Ogród Biedronki 641 2013r.
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
U mnie z sangwinarią jest podobnie.Pojedyncza już wyszła natomiast pełnej jeszcze nie ma.Wypatruję trójlistów.Biały już jest a pozostałych nie ma.Zamówiłem
w BR żółty i pan oddzwonił,że nie dostanę ponieważ zgniły.
w BR żółty i pan oddzwonił,że nie dostanę ponieważ zgniły.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Qurka, ta żółte trójlisty są chyba jakieś wrażliwsze, bo mój też zgnił zeszłego roku.
Moje w tym roku jeszcze się nie pokazały.

Moje w tym roku jeszcze się nie pokazały.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu witaj
u mnie śnieg padał od rana
i zrobiło się biało jak w zimie. Na szczęście wyjrzało słonko i po śniegu nie ma śladu za to błoto w ogrodzie okropiczne
Jak zwykle pokazujesz same rarytasy, lubię do Ciebie zaglądać bo jest co podziwiać
Buziaczki przesyłam

Jak zwykle pokazujesz same rarytasy, lubię do Ciebie zaglądać bo jest co podziwiać

Buziaczki przesyłam

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam wieczorową porą.
Muszę się z Wami podzielić cudowną nowiną. Przesyłka Z B R. wczoraj wysłana o godz 17, Dziś w południe była u mnie. Tak cudownej przesyłki jeszcze w życiu nie otrzymałam do tej pory. Część roślin kwitnących, inne w pąkach. inne wiadomo,że kwitną o innej porze.Zapakowane cudownie, Ich rozpakowywanie zeszło mi więcej czasu niż wsadzanie. Oczywiście każda roślinka posiadała etykietę i to z zdjęciem zamawianej rośliny. Był też gratis. Chyba naprawdę byłam zadowolona, bo po rozmowie z mężem moje kochanie stwierdziło coś takiego cyt'' To chociaż raz jesteś zadowolona z przesyłki ,oby ci tylko ładnie rosły i kwitły.''
Nie zdążyłam wszystkiego wsadzić, bo raz ,że zimno to i zrobiła się zaraz szarówka. Rośliny w doniczkach mogą poczekać. Grunt,że są u mnie.
Janku i ja mam nadzieję,że inne sangwinarię jeszcze wyjdą. Z trójlistami u mnie też podobnie, Trzy mam na wierzchu. Innych nie widać. Ja też nie otrzymałam z B.R, Luteum. Powód ten sam.
Marysiu mój stary żółty trójlist kwitł w zeszłym roku. W tym wyszedł, ale wątpię,aby zakwitł. Ale jest i nie zgnił. To też dobra wiadomość.
Aniu
Coś ostatnio nie widziałam Cię na forum. Pracowałaś w ogrodzie? U mnie śniegu nie było,ale zimno owszem i to bardzo.
W ogrodzie też mam bardzo mokro . Miło mi ,że jesteś aktywnym członkiem mojego wątku, lubisz tu zaglądać. Jeszcze nie mam wszystkich rarytasów, ale nad nimi pracuję. Lubię nowości . Wtedy uczę się ich pielęgnacji i doprowadzenia do kwitnień.
Przecież nie nie sztuka kupować co roku coś nowego i pokazywać na forum. Dla mnie sztuką jest te rośliny przezimować i doprowadzić do ich powtórnego kwitnienia. Oczywiście Aniu ta wypowiedz nie dotyczy Twojej osoby.
Fotki zrobiłam nowe, ale dziś ich nie wstawię, bo to troszkę zejdzie,a mam też dom, w którym żyję i muszę też coś zrobić.
Przepraszam,ale jutro to już coś nowego pokażę.
.
.

Muszę się z Wami podzielić cudowną nowiną. Przesyłka Z B R. wczoraj wysłana o godz 17, Dziś w południe była u mnie. Tak cudownej przesyłki jeszcze w życiu nie otrzymałam do tej pory. Część roślin kwitnących, inne w pąkach. inne wiadomo,że kwitną o innej porze.Zapakowane cudownie, Ich rozpakowywanie zeszło mi więcej czasu niż wsadzanie. Oczywiście każda roślinka posiadała etykietę i to z zdjęciem zamawianej rośliny. Był też gratis. Chyba naprawdę byłam zadowolona, bo po rozmowie z mężem moje kochanie stwierdziło coś takiego cyt'' To chociaż raz jesteś zadowolona z przesyłki ,oby ci tylko ładnie rosły i kwitły.''
Nie zdążyłam wszystkiego wsadzić, bo raz ,że zimno to i zrobiła się zaraz szarówka. Rośliny w doniczkach mogą poczekać. Grunt,że są u mnie.

Janku i ja mam nadzieję,że inne sangwinarię jeszcze wyjdą. Z trójlistami u mnie też podobnie, Trzy mam na wierzchu. Innych nie widać. Ja też nie otrzymałam z B.R, Luteum. Powód ten sam.
Marysiu mój stary żółty trójlist kwitł w zeszłym roku. W tym wyszedł, ale wątpię,aby zakwitł. Ale jest i nie zgnił. To też dobra wiadomość.
Aniu

W ogrodzie też mam bardzo mokro . Miło mi ,że jesteś aktywnym członkiem mojego wątku, lubisz tu zaglądać. Jeszcze nie mam wszystkich rarytasów, ale nad nimi pracuję. Lubię nowości . Wtedy uczę się ich pielęgnacji i doprowadzenia do kwitnień.
Przecież nie nie sztuka kupować co roku coś nowego i pokazywać na forum. Dla mnie sztuką jest te rośliny przezimować i doprowadzić do ich powtórnego kwitnienia. Oczywiście Aniu ta wypowiedz nie dotyczy Twojej osoby.
Fotki zrobiłam nowe, ale dziś ich nie wstawię, bo to troszkę zejdzie,a mam też dom, w którym żyję i muszę też coś zrobić.
Przepraszam,ale jutro to już coś nowego pokażę.
.
.
Alu Roślinki pięknie Ci rosną i wiele z nich jest już naprawdę sporych. Ciesze się , ze jesteś zadowolona z przesyłki bo to nie jest niestety częste zjawisko.Jeżeli możesz to proszę napisz mi na pw jaki to sklep czy też szkółka.Kilka roślin podpatrzyłam u Ciebie które chciałabym zakupić.
- Biedronka641
Małgosiu jestem bardzo zadowolona z przesyłki. Jeszcze mają mi w maju dosłać brakujące rośliny.
Roślinki ładnie rosły do tej pory,bo pogoda u mnie była majowa. Obecnie jest bardzo zimno,więc i rośliny przystopują z wzrostem.
Jest tak zimno,że przyszłam do domu się ogrzać. Oczywiście musiałam tu zaglądnąć i mam parę zdjęć do wklejenia.
Obiecałam i to czynię.
Zakwitła forsycja Róże przycięłam.

Pokażę wam jak dziwnie rosną u mnie co niektóre kwiaty.

Te hiacynty już kwitną dość długo.
Te dopiero w pączkach

A te dopiero wychylają noski. Choć niewiele dzieli ich miejsce posadzenia.

Podobnie jest z sasankami, żonkilami, szafirkami , psi zębami,a nawet tulipanami.

Szachownice też mają pączki.

A to tulipany,też mają pąki.

Fotki są z przedwczoraj. Miłego dnia. Idę coś popracować.
Roślinki ładnie rosły do tej pory,bo pogoda u mnie była majowa. Obecnie jest bardzo zimno,więc i rośliny przystopują z wzrostem.
Jest tak zimno,że przyszłam do domu się ogrzać. Oczywiście musiałam tu zaglądnąć i mam parę zdjęć do wklejenia.
Obiecałam i to czynię.
Zakwitła forsycja Róże przycięłam.

Pokażę wam jak dziwnie rosną u mnie co niektóre kwiaty.

Te hiacynty już kwitną dość długo.
Te dopiero w pączkach

A te dopiero wychylają noski. Choć niewiele dzieli ich miejsce posadzenia.

Podobnie jest z sasankami, żonkilami, szafirkami , psi zębami,a nawet tulipanami.

Szachownice też mają pączki.

A to tulipany,też mają pąki.

Fotki są z przedwczoraj. Miłego dnia. Idę coś popracować.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,oglądam Twoją wiosnę i nie mogę się napatrzyć ,cieszę się ,że przesyłka piękna ,czy miałaś na myśli bylinowy raj,bo nie wiem jak odczytać ten skrót,taki intensywny piękny róż,to przylaszczka?Iwonki?,piękna -cudna po prostu,miłego dnia życzę

- Biedronka641
Witaj Marto.
Cieszę się swoją wiosną ,tym bardzie jak innym też się podoba.
Tak przesyłka była z Bylinowego Raju. Przylaszczkę o intensywnym różu mam i ja i Iwona, bo pochodziła z tego samego źródła.
Pisałam Ci o tym w zimie. A ostatnie jej zdjęcie było Iwony.

Zakwitają kolejne szafirki. Te mają szerokie liście.

Te różowe,ale żeby zobaczyć ten róż to tylko przez podwójne okulary.

Miłek wiosenny nadal w pączkach. Gdyby nadal była taka cudowna pogoda jak jeszcze parę dni temu ,to już by zakwitł.
A teraz zmykam ,bo jeszcze mam dużo pracy w ogrodzie. Czy da się dziś w nim coś porobić.? Wczoraj padało,a mokro już i tak było.
Cieszę się swoją wiosną ,tym bardzie jak innym też się podoba.
Tak przesyłka była z Bylinowego Raju. Przylaszczkę o intensywnym różu mam i ja i Iwona, bo pochodziła z tego samego źródła.
Pisałam Ci o tym w zimie. A ostatnie jej zdjęcie było Iwony.

Zakwitają kolejne szafirki. Te mają szerokie liście.

Te różowe,ale żeby zobaczyć ten róż to tylko przez podwójne okulary.

Miłek wiosenny nadal w pączkach. Gdyby nadal była taka cudowna pogoda jak jeszcze parę dni temu ,to już by zakwitł.
A teraz zmykam ,bo jeszcze mam dużo pracy w ogrodzie. Czy da się dziś w nim coś porobić.? Wczoraj padało,a mokro już i tak było.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aluz ja mam tylko te o pełnych kwitach , ale też jeszcze nie widzę jej .
Psi zęby tylko żółte będą kwitły , różowe maja tylko liście , nigdy nie zakwitły co rok jest ich mniej , a białe całkiem mi zginęły , jesienią muszę jeszcze raz kupić białe i różowe choć po dwie bulwki.
Tylko 3 szachownice u mnie wyszły , wszystkie czerwone a miałam ich tyle .
Psi zęby tylko żółte będą kwitły , różowe maja tylko liście , nigdy nie zakwitły co rok jest ich mniej , a białe całkiem mi zginęły , jesienią muszę jeszcze raz kupić białe i różowe choć po dwie bulwki.
Tylko 3 szachownice u mnie wyszły , wszystkie czerwone a miałam ich tyle .
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Alu, przecież u Ciebie to już prawdziwa wiosna jest
.U mnie az takiej nie ma
.Forsycja jeszcze się namyśla

Śliczna wiosenka
Rośliny mają swoje "widzi mi się" i chociaż rosną koło siebie to różnią się .

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu kochana u Ciebie już tyle wiosennych kwitnie aż miło popatrzeć. U mnie wszystko stoi w miejscu brak słoneczka
Mało mnie na forum bo jakoś weny brak i ogólnie jakaś klapnięta jestem ale mam nadzieję, że to chwilowe. Pozdrawiam i buziaczki przesyłam

Mało mnie na forum bo jakoś weny brak i ogólnie jakaś klapnięta jestem ale mam nadzieję, że to chwilowe. Pozdrawiam i buziaczki przesyłam

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Aluś,u mnie szafirki to dopiero liście mają ,aż ich dokładnie obmacałam ,czy w ogóle będą kwiaty,ale stwierdziłam ,że będą jak u was przekwitną
,milego popołudnia i buziaczki dla Ciebie

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Alu wiosna uCiebie w pełnej krasie
Ja jutro jadę coś podglądać ,

Ja jutro jadę coś podglądać ,

- Biedronka641
Pomimo,że dość mokro obrobiłam moja ''Holandię ''. Jeśli ktoś z Was nie był w moim wątku od początku to już mówię. o co chodzi
Był kiedyś taki czas,że dużo cebulowych i żonkili przeniosłam z ogrodu poza dom. I właśnie tam dziś pracowałam przy żonkilach,narcyzach i tulipanach. Spulchniłam też ziemię, w której rośnie czosnek zimowy. Jutro planuję obrobić truskawki.
Jarzyn jeszcze nie siałam.
Gieniu pisałaś o sangwinarii? U mnie już wyszła pełna. Nadal nie widzę jednak różowej. Psie zęby inne niż żółte są kapryśne. ''Purple King.'' też nie ma zamiaru zakwitnąć.
Gieniu po przekwitnięciu trzeba usuwać kwiatostany,.W tedy mają szanse zakwitnąć w przyszłym roku.
Przykro mi,że tylko trzy szachownice Ci wyszły. U mnie nie widzę perskiej. Pewnie już nie wyjdzie.
Aniu-mamafrania wiosna ruszyła dużym tempem, bo u mnie była pogoda do tej pory majowa. Teraz rośliny stonowały, bo jest dużo chłodniej. Już za chwilę zobaczę Twoją wiosenkę.
Małgosiu to,że rośliny podejmują różny wzrost to może nie ich widzie misie tylko stanowisko, gatunek i głębokość ich sadzenia.
Aniu nie smuć się i do Ciebie zawita prawdziwa wiosna. Może to przesilenie wiosenne ? Na pewno to chwilowe i szybko minie. Przesyłam buziaczki
, tulę
i 
Marto te późniejsze szafirki też mam ,ale na razie część ich jest w liściach,a część w pąkach. Tobie też przesyłam
Jadziu dużo roślinek już mi kwitnie, inne w pączkach. Jutro i ja Cie odwiedzę.
Na dziś tyle. Jutro będą nowe fotki i czas na odwiedzenie Waszych ogrodów. Dobranoc. Miłego weekendu.
Był kiedyś taki czas,że dużo cebulowych i żonkili przeniosłam z ogrodu poza dom. I właśnie tam dziś pracowałam przy żonkilach,narcyzach i tulipanach. Spulchniłam też ziemię, w której rośnie czosnek zimowy. Jutro planuję obrobić truskawki.
Jarzyn jeszcze nie siałam.
Gieniu pisałaś o sangwinarii? U mnie już wyszła pełna. Nadal nie widzę jednak różowej. Psie zęby inne niż żółte są kapryśne. ''Purple King.'' też nie ma zamiaru zakwitnąć.
Gieniu po przekwitnięciu trzeba usuwać kwiatostany,.W tedy mają szanse zakwitnąć w przyszłym roku.
Przykro mi,że tylko trzy szachownice Ci wyszły. U mnie nie widzę perskiej. Pewnie już nie wyjdzie.
Aniu-mamafrania wiosna ruszyła dużym tempem, bo u mnie była pogoda do tej pory majowa. Teraz rośliny stonowały, bo jest dużo chłodniej. Już za chwilę zobaczę Twoją wiosenkę.
Małgosiu to,że rośliny podejmują różny wzrost to może nie ich widzie misie tylko stanowisko, gatunek i głębokość ich sadzenia.

Aniu nie smuć się i do Ciebie zawita prawdziwa wiosna. Może to przesilenie wiosenne ? Na pewno to chwilowe i szybko minie. Przesyłam buziaczki

Marto te późniejsze szafirki też mam ,ale na razie część ich jest w liściach,a część w pąkach. Tobie też przesyłam

Jadziu dużo roślinek już mi kwitnie, inne w pączkach. Jutro i ja Cie odwiedzę.

Na dziś tyle. Jutro będą nowe fotki i czas na odwiedzenie Waszych ogrodów. Dobranoc. Miłego weekendu.