Moje marzenia -maniusika część III
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
U mnie zimno ale przymrozku nie było . Poszłam do szklarni trochę przygotować doniczki do siania ale wyszło słoneczko to i ja zaczęłam przesadzać w ogrodzie .. Piesek dobierał się do Gaury więc musiałam ją wynieść za płot tylko że w nowym ogrodzie ciągle wieje i zimno a przed domem mam mało zacisznych miejsc. Posadziłam też dwie goryczki które dzisiaj przyszły . Postawiłam nad nimi doniczki w razie jakby i do mnie wrócił przymrozek .. Znowu trochę mi nie wyszły plany ale zawsze coś innego wejdzie w oczy .. Miałam zrobić zdjęcia ale znowu zrobiło się pochmurno i kwiaty zwinęły swoje kwiaty ..
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Janeczko- u nas dzis przymrozek był spory chyba z -2.
Ja niestety tylko podziwiam i podgladam
Ja niestety tylko podziwiam i podgladam

Niestety i u nas mają być małe przymrozki i jak zwykle zmartwienie co zrobić z sadzonkami które są w małych foliakach na balkonie.
- maniusika
Gosiu ja jak nadają przymrozki to mimo że rosną w szklarni na noc przykrywam ich jeszcze włókniną ,zawsze dwa okrycia są lepsze od jednego .. Ale jak na razie znowu na weekend nadają dobrą pogodę pewnie dlatego aby weekendowe ogrodniczki mogły poczuć ból w kościach tak jak my emerytki przez cały tydzień ..
Jadziu nie śpiesz się ,zdążysz jeszcze popracować , teraz tylko podziwiaj wiosenne kwiaty i wszystko co się budzi z zimowego snu .. Po ostatnich deszczach mimo zimna wszystko ładnie się zieleni ,zielsko też ..
Jadziu nie śpiesz się ,zdążysz jeszcze popracować , teraz tylko podziwiaj wiosenne kwiaty i wszystko co się budzi z zimowego snu .. Po ostatnich deszczach mimo zimna wszystko ładnie się zieleni ,zielsko też ..
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Janko, u mnie podobnie; jak pojawia się słońce - wyskakuję do ogrodu, jak jest zimno i mokro - znajduję sobie zajęcie w pomieszczeniach przy roślinach w doniczkach i innych ogrodniczych sprawach. Więc czas nie jest zmarnowany
A pogoda w kratkę.

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dużo wiosny już u Ciebie widać
Janeczko żebyś się nie przeziębiła przy tej zimnicy ,zdążysz zrobić jak się ociepli 

- maniusika
Roma tak trudno siedzieć w domu , ale w ogrodzie to tylko wsadzam przychodzące kwiaty a trochę w szklarni , chociaż i w szklarni mało sieję bo jest jeszcze zimno ale już kwiecień i czas zacząć siać ..
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Też się cieszę, że w weekend ma być ciepło.
Tylko wtedy mogę popracować.
Chociaż teraz po przestawieniu czasu i po pracy będę mogła skoczyć na działki.
Pozdrawiam.
Tylko wtedy mogę popracować.
Chociaż teraz po przestawieniu czasu i po pracy będę mogła skoczyć na działki.
Pozdrawiam.
Janeczko jeszcze marzec więc spokojnie.Uważaj na zdrówko 

- maniusika
Gosiu mnie zimno nie szkodzi tylko deszcz ,nawet w lato muszę uważać aby nie zmoknąć bo mnie zaraz pokręci .. A u mnie ciągle pada i pada .. Wczoraj przyszły zamówione roślinki z Florexpolu , nawet ładnie wyrośnięte , Zamówiłam dwie czerwone hortensje .,penstemona floksy ,trojeść krwista bo mi wygniła ,oraz kilka roślinek na skalniak ..Aby dzisiaj było słonecznie bo manie zielsko zarośnie , rośnie szybciej od kwiatów ,choć już raz było pielone ..
Janeczko niestety zielsko ma to do siebie że nie dość że szybko rośnie to mu nic nie szkodzi. Żeby to było odwrotnie to pewnie byśmy chwasty uprawiali.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Janeczko - u mnie też sporo do plewienia,ale cóż ,ja nie mogę więc córka od jutra planuje prace
Miłego wekendu

Miłego wekendu

- maniusika
Janeczko ogródek zadbany więc aż tak dużo pracy nie będzie