Zielony Świat Moniki cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 7

Post »

Na szczęście mój M. nie jest wybredny i lubi wszystkie ;:215
Byliśmy w Biedronce i się mnie pyta - czyli krzyczy z drugiego końca lodówki ;:224 - biorę jogurt, jakie mają być pudełka ;:306 już się nauczył że nie ma się mnie pytać o smak tylko o rozmiar pudełka :;230 A ja na to - bierz monte bo potrzebuję do fiołków ;:306
Jak ktoś to słyszał - a pewnie pół sklepu - to mieli ubaw ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

O, mamo... :;230 Faktycznie temat na polewke.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

przecież powszechnie wiadomo, że fiołki to tylko monte jedzą :;230
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Super patent! :;230 ;:306
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak ty Moniko tak świetnie swojego męża przekonałaś do zbierania " doniczek"? Pomysł pierwsza klasa, a ten z dużymi pudełkami na szklarenki jest po prostu genialny i jak pozwolisz bezczelnie go ściągnę od ciebie. Wśród swoich sadzoneczek masz takie cudo w kolorze cytrynowym z listkami w kształcie gwiazdek. Czy to jest pelargonia? A zdradzisz mi co to za odmiana? Bardzo mnie zauroczyła. Oczywiście pozostałe sadzonki też są super. Chyba powinnaś pomyśleć o wątku sprzedażowym bo nie pomieścisz wszystkiego u siebie.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Crazydaisy Kingo - mamy swoją ulubioną biedronkę i obsługa nas już dobrze zna i nie raz miała ubaw z naszych rozmów ;:306 bo my tacy wariaci jesteśmy :;230
Asiu Fajerko - no przecież to udowodnione wieloletnimi badaniami amerykańskich naukowców że fiołki to tylko na Monte lecą ;:224
Paula Paulinko - ha, wychodzi na to że im głupszy pomysł tym lepiej się sprawdza ;:215
Monisiu Kiruniu - jak przekonałam mojego M. - zapytałam czy woli jeść jogurty czy mnie wozić do ogrodniczego po doniczki ;:306 Pomysł z pudełkami tez u kogoś podpatrzyłam i sprawdza się super ;:215 Polecam ;:108 Ta pelargonia o cytrynowych listkach to z grupy stellar czyli o kwiatach co wyglądają jak duże goździki i na fotce widać dwie odmiany - Peppermint Star która rzeczywiście ma takie jaśniutkie listki cały rok i Vancouver Cennential której listki w sezonie się wybarwiają na bordowo - teraz z braku wystarczającej ilości słonka są jasno-zielone.

Peppermint Star - po prawej stronie:

Obrazek

Vancouver Cennential - w środku:

Obrazek
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Monia, Ty masz już pelargonie na balkonie? ;:oj
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Monia, tylko nie przebiałkuj tego swojego chłopa ;:224
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

No to muszę koniecznie jeszcze sobie takie pelargonie zamówić. Przyznam się, że do tej pory w wyborze pelargonii głównie kierowałam się wyglądem kwiatów i na stellarki zupełnie nie zwróciłam uwagi. Z barwnymi listkami zamówiłam tylko Elegans i
Crocodile żeby je wyróżnić na tle zielonej ściany winobluszczu. Jak dobrze, że tu tyle mogę się nauczyć.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko - no co ty :;230 to zdjęcia z zeszłego roku :uszy
Małgoś - twarogu i mleka to nie lubi to niech chociaż z pożytkiem zjada jogurty ;:224
Monisiu - ja mam tyle zamówionych że nogą chyba będę upychać :;230 Stellary zamówiłam pierwszy raz dwa lata temu i normalnie się zakochałam na zabój - krzaczki kształtne, praktycznie same się rozkrzewiają, są cały sezon zwarte bo mają krótkie międzywęźla, robali na nich nie widziałam wcale, kwitną jak szalone, nie śmiecą bo płatki nie opadają tylko zasychają na pędziku i co najważniejsze - super się przechowują przez zimę :uszy zamówiłam sobie kilka nowych u Adriana i jeszcze czatuję na zakup dwóch ślicznych odmian u pewnej pasjonatki pelargonii ;:170
A dbaj o Elegans i Crocodile bo ja mam zamówione inne zwisające o ozdobnych listkach to wiesz - machniom w sierpniu szczepeczki :tan
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

Machniom, machniom z wielką przyjemnością. Ja głównie zamówiłam fuksje bo mam mało słoneczka u siebie ale oczywiście kilka słonecznych miejsc na pelargonie się znajdzie. U ciebie na balkonie to wymarzone warunki są dla nich. Widziałam też w pudełkach ze szczepkami fuksje, pewnie na działeczkę planujesz je wywieźć a może jakieś zadaszenie masz na balkoniku i wytrzymują takie warunki? Prawdopodobnie od Adriana przesyłki to w przyszłym tygodniu już przyjadą, dopiero będzie się z czego cieszyć i oglądać, i zachwycać.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia ty mnie nie strasz że zakupy od Adriana w przyszłym tygodniu będą bo chyba się do pokoju nie zmieszczę :;230 Fuksje mam z zeszłego roku, chyba 12 odmian - zimują w pracy i szczepki zostały mi po przycięciu mateczników to szkoda było wyrzucić ;:108 na balkoniku mam troszkę zasłoniętego miejsca i w zeszłym roku super sobie radziły ;:215
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

U mnie nikt nie je jogurtów ;-) więc nie ma jak rozsad robić :;230
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

No to masz kobieto rzeczywiście problem. Będziesz musiała jakoś jeszcze przynajmniej na miesiąc poupychać te swoje kwiatuszki w domku. Pogoda może być różna, w dzień ok. ale noce zimne i tak rośliny muszą być w pomieszczeniu. Nie wiem kiedy robiłaś zakupy u Adriana. Wydaje mi się, że on będzie wysyłał paczki w kolejności zamówień to może się o kilka dni jeszcze przesunąć. Życzę ci w takim razie rozciągliwych parapecików i oby do maja czas szybko minął.
Awatar użytkownika
lolka289
100p
100p
Od: 4 kwie 2012, o 12:27

Post »

Czytam , że nie tylko ja czekam na przesyłki od Adriana. A mam pytanko zamawiałaś już wcześniej???Jak sadzonki???Byłaś zadowolona???
Pozdrawiam Ilona
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”