Ewka42 pisze:plenna borówka to własnie 4 kg. 10 kg z krzewu to rekordowe plony w wyjątkowo dobrych warunkach.
Borówka owocująca dwa razy w roku - niezła ściema. większość odmian ma owocowanie rozciągnięte w czasie (nawet 2 miesiące), ale nie słyszałam o odmianie kwitnącej po raz drugi - niby kiedy miałaby dojrzeć, w styczniu? Dublue - nie istnieje taka odmiana. Blue berry - to nie nazwa odmiany, borówka amerykańska po angielsku to właśnie "Blueberry"
ale ktoś ludzi nabiera....
Witam serdecznie
Winogronowa borowka Blueberry ? jest pierwsza borowka, ktora dobrze rosnie i owocuje na normalnej ziemi ogrodowej bez potrzeby dokwaszania. Dlugie grona dojrzewaja na poczatku lipca. Posiada duze, slodkie i aromatyczne owoce. Krzew wyrasta do okolo 2 metrow, plon 8 do 10 kg jagod wielkosci prawie winogron. Mozna przetrzymac bardzo dlugo swieze, sa idealne do zamrazania i bazy dla dzemow i sokow.
jeśli chodzi o "Dublue", jest to borowka ktora weszla do sprzedazy w 2013 roku. Borowka, ktora jednoczesnie kwitnie i owocuje.
Pierwszy zbior od czerwca do sierpnia, a drugi od wrzesnia do przymrozkow.
Wsadzilem ja w jesieni 2013 wie nie moge wiele powiedziec, ale moge sobie to wyobrazic, bo mialem jagode kaczacka, ktora owocowala mi juz w maju.
? jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień, to upij się; jeśli chcesz być szczęśliwy jeden tydzień, to ożeń się,
jeśli chceszbyć szczęśliwy całe życie ? to
załóż ogród? --------------
Pozdrawiam Riczi
Moja mala oaza