W słońcu smagliczki i róże
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W słońcu smagliczki i róże
Hortensjowa lista sporo, będzie spektakl.
Ciemierniki zachwycają tylko czemu są takie drogie i u mnie jeszcze to ryzyko wygnicia. Cieszę się tym co mam.
Ściskam
Ciemierniki zachwycają tylko czemu są takie drogie i u mnie jeszcze to ryzyko wygnicia. Cieszę się tym co mam.
Ściskam

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ula, może powtykaj koło tych siewek krótkie patyczki dla ochrony przed psiakiem. Zawsze będzie jednak bezpieczniej.
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Środowe dzień dobry
Na dziś mam zaplanowane posadzenie wczorajszej przesyłki różanej ....zobaczymy na ile mi sie ten plan uda
dziś zapowiedziałam moim chłopakom żadnych herbatek co godzinkę
obiadek szybki co by nie marudzili że głodni i żadnych mamusiu czy dziubuś
Wandziu - zasieki już zrobiłam
ale swoją drogą mam go już kilka lat i co roku ładnie kwitł a rozsiał sie dopiero jesienią myślę kilk sieweczek przepikować pod magnolie może coś pozostanie ładnie by wyglądał
Aga - coś mnie wzięło na takie kolorki limonkowe, biele, kremy bardzo mi się podoba jak świetnie prezentują sie na tle zieleni choć i one same świetnie podkreślają inne kolory
ja wiosna ubiegłego roku kupowałam dwa ciemierniki i płaciłam chyba po 8 zł świetnie się przetrzymały i widzę że jeden ma pączusie, Aga szkoda że u ciebie nie chcą być z pewnością świetnie byś je wyeksponowała w swoim ogrodzie
Aniu - z pewnością to nie ostatnie nasze różane zakupy
teraz muszę podobnie jak ty dokupić im towarzystwo czyli masę innego zielska
Bogusiu - hortensje mam dopiero w planie zakupów, zdecydowałam sie na bukietówki bo jest dokładnie tak jak piszesz bezproblemowe i zachwycają
u mnie smagliczka dopiero zaczyna porządnie wypuszczać listki jestem troszkę w tyle za tobą ale w stosunku do ubiegłego roku to przyroda znacznie wyprzedza
Pozdrawiam was serdecznie
słoneczka życzę

Na dziś mam zaplanowane posadzenie wczorajszej przesyłki różanej ....zobaczymy na ile mi sie ten plan uda

dziś zapowiedziałam moim chłopakom żadnych herbatek co godzinkę

Wandziu - zasieki już zrobiłam

Aga - coś mnie wzięło na takie kolorki limonkowe, biele, kremy bardzo mi się podoba jak świetnie prezentują sie na tle zieleni choć i one same świetnie podkreślają inne kolory

Aniu - z pewnością to nie ostatnie nasze różane zakupy

Bogusiu - hortensje mam dopiero w planie zakupów, zdecydowałam sie na bukietówki bo jest dokładnie tak jak piszesz bezproblemowe i zachwycają

Pozdrawiam was serdecznie

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ula trzymam kciuki za udany dzień ,obyś się wyrobiła,mnie czeka posadzenie róży na balkonie,muszę lecieć poszukać donicy odpowiedniej 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ulu ciemiernik przepiękny.... dorodne , ukwiecone krzaczysko
I super, że tak się wspaniale wysiał....... zawsze jestem bardzo ciekawa jakie będą siewki 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ulciu,czytam ,że radości przyjechały i znowu sadzenie ,ależ to jest piękne ,u mnie pięknie świeci słońce ,ale jest zimno i był przymrozek

- Nikus
- 200p
- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Podmucham i pochucham razem z Tobą.

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Witam się serdecznie w Twoim wątku
Przemknęłam szybciutko po Twoich stronach i cóż, cieszę się, że trafiłam do kolejnej różomaniaczki
Urszulko, zauważyłam u Ciebie mieczyki w doniczce. Zakwitły Ci? Kiedyś widziałam, będąc na wakacjach, taką wielką donicę mieczyków w jednym kolorze . Wyglądało to przepięknie
no i zamarzyło mi się tak samo. Próbowałam przez dwa lata z rzędu, wysadziłam z 50 cebulek i... porażka. Tylko duże liście i ani jednego kwiatuszka
Zastanawiam się wciąż co zrobiłam źle? Dodam, że cebule mieczyków z tej samej dostawy, które dałam Teściowej, zakwitły u niej normalnie, tylko że w ogrodzie...
Pozdrawiam, Elwi

Urszulko, zauważyłam u Ciebie mieczyki w doniczce. Zakwitły Ci? Kiedyś widziałam, będąc na wakacjach, taką wielką donicę mieczyków w jednym kolorze . Wyglądało to przepięknie

Pozdrawiam, Elwi
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ulu ,widzę,że róże dziś górą.Na pewno będą pięknie się prezentowały .Życzę miłej pracy a wieczorkiem dużo relaksu po ciężkie robocie:)Pozdrawiam.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Ulka, z różami faktycznie poszalałaś, ale skąd ja to znam
, za to latem będzie kolorowo i pachnąco
. Czytałam o Heidi Klum i muszę powiedzieć, że moja w zeszłym roku pięknie kwitła i była zdrowiutka, ale był to jej pierwszy sezon u mnie, więc zobaczymy jaka będzie w tym roku. Dzisiaj wracając z pracy wjechałam do ogrodniczego i dostałam wreszcie smagliczkę
, ciekawa jestem czy udało Ci się dzisiaj uporać z wczorajszą przesyłką.

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ula witaj
Ale Ty szalejesz z tymi zakupami
oi będzie się działo jak wszystkie różyczki zakwitną
Czytam że masz jeszcze hortensje w planie - kupuj bo one są piękne i nie wymagające
Pozdrawiam

Ale Ty szalejesz z tymi zakupami

Czytam że masz jeszcze hortensje w planie - kupuj bo one są piękne i nie wymagające

Pozdrawiam

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Ulka posadziłaś już różyczki, czy dalej walczysz?
Miłego dnia

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ciemierniki mam u siebie, jednak stwierdzam, że rosną nie najlepiej.
Mam jeden w bieli a jeden we fiolecie i może to wystarczy
Mam jeden w bieli a jeden we fiolecie i może to wystarczy

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Deszczowe dzień dobry
Aga - ja jakoś na dwóch kolorkach ciemierników poprzestać nie umiem, wiem ze u ciebie coś im nie odpowiada ale są tak cudne że warte według mnie większego zachodu
w ubiegłym roku ucinałam kawałek dla jednej osoby i tak nie fortunnie oddzieliłam że pozostał maleńki kawałeczek z dwoma malutkimi korzonkami więdniał w słonku więc go wsadziłam w cień tak na co będzie to będzie do jesieni stał jak zaklęty a na wiosnę pięknie mi wypuścił dwa listki i ma śliczną bryłę korzeniową bo go przesadziłam to sobie sprawdziłam
Ewcia - różyczki posadzone
wczoraj w ogrodzie spędziłam bite 9 godzin i udało mi się tak poszaleć ale tylko dzięki córce która zajęła się domem , praniem i tymi pracami za którymi ja nie bardzo przepadam
. Miłego wieczoru
Tereniu - już nie mogę się doczekać tych ich kwiatów choć w pierwszym roku nie poszaleją ale na jednego kwiatuszka po cichutku liczę
hortensje bardzo lubię do tej pory gromadziłam tylko ogrodowe ale coś nie tak należycie o nie dbam bo słabo mi kwitną, więc teraz mam w planie nadrobić to bukietowymi
Ilonko - ty mi piszesz że ja poszalałam, kochana widziałam twoja listę róż i lilii
ja w ciągu najbliższych dziesięciu lat tyle tego nie zgromadzę co ty w tym roku Pojechałaś nam po bandzie Ilonko zapewniam że jeśli tylko lubisz żółty kolorek ze smagliczki będziesz zadowolona
donoszę że z przesyłką dałam wczoraj radę
ale wieczorem padłam na pysk
Betinko - w tym roku róże zdecydowanie żądza i chyba nie tylko nie u mnie
relaksik był najpierw w wannie z pianą a potem jak padłam tak syn musiał przywieść córkę około północy z pracy bo ja nawet dzwonka telefonu nie słyszałam
Elwi - bardzo mi miło że do mnie wstąpiłaś
pytałaś o mieczyki w donicy każdy mi zakwitł ale ja dodatkowo podlewałam je jeszcze nawozem dla roslin kwitnących może to zadecydowało o ich kwitnieniu miałam je po raz pierwszy tak posadzone
Weroniko - w kupie zawsze raźniej i weselej
Martuś - wczorajszy poranek też mnie powitał przymrozkiem ale i tak resztę dnia udało mi się świetnie go wykorzystać
Aga - mnie też bardzo ciekawą te jego dzieciaczki czy powtórzą cechy rośliny matecznej
czy będzie niespodzianka
Aniu - dzień jak najbardziej udany
plan wykonany
a to jest najważniejsze

Aga - ja jakoś na dwóch kolorkach ciemierników poprzestać nie umiem, wiem ze u ciebie coś im nie odpowiada ale są tak cudne że warte według mnie większego zachodu

Ewcia - różyczki posadzone

Tereniu - już nie mogę się doczekać tych ich kwiatów choć w pierwszym roku nie poszaleją ale na jednego kwiatuszka po cichutku liczę
hortensje bardzo lubię do tej pory gromadziłam tylko ogrodowe ale coś nie tak należycie o nie dbam bo słabo mi kwitną, więc teraz mam w planie nadrobić to bukietowymi
Ilonko - ty mi piszesz że ja poszalałam, kochana widziałam twoja listę róż i lilii

Betinko - w tym roku róże zdecydowanie żądza i chyba nie tylko nie u mnie

Elwi - bardzo mi miło że do mnie wstąpiłaś

Weroniko - w kupie zawsze raźniej i weselej

Martuś - wczorajszy poranek też mnie powitał przymrozkiem ale i tak resztę dnia udało mi się świetnie go wykorzystać

Aga - mnie też bardzo ciekawą te jego dzieciaczki czy powtórzą cechy rośliny matecznej

Aniu - dzień jak najbardziej udany