W słońcu smagliczki i róże

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W słońcu smagliczki i róże

Post »

Ula tez czekam na różyczki ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Hortensjowa lista sporo, będzie spektakl.
Ciemierniki zachwycają tylko czemu są takie drogie i u mnie jeszcze to ryzyko wygnicia. Cieszę się tym co mam.
Ściskam ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ula, może powtykaj koło tych siewek krótkie patyczki dla ochrony przed psiakiem. Zawsze będzie jednak bezpieczniej.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Środowe dzień dobry :wit
Na dziś mam zaplanowane posadzenie wczorajszej przesyłki różanej ....zobaczymy na ile mi sie ten plan uda ;:224
dziś zapowiedziałam moim chłopakom żadnych herbatek co godzinkę ;:14 obiadek szybki co by nie marudzili że głodni i żadnych mamusiu czy dziubuś
Wandziu - zasieki już zrobiłam ;:108 ale swoją drogą mam go już kilka lat i co roku ładnie kwitł a rozsiał sie dopiero jesienią myślę kilk sieweczek przepikować pod magnolie może coś pozostanie ładnie by wyglądał
Aga - coś mnie wzięło na takie kolorki limonkowe, biele, kremy bardzo mi się podoba jak świetnie prezentują sie na tle zieleni choć i one same świetnie podkreślają inne kolory ;:333 ja wiosna ubiegłego roku kupowałam dwa ciemierniki i płaciłam chyba po 8 zł świetnie się przetrzymały i widzę że jeden ma pączusie, Aga szkoda że u ciebie nie chcą być z pewnością świetnie byś je wyeksponowała w swoim ogrodzie
Aniu - z pewnością to nie ostatnie nasze różane zakupy ;:224 teraz muszę podobnie jak ty dokupić im towarzystwo czyli masę innego zielska :;230
Bogusiu - hortensje mam dopiero w planie zakupów, zdecydowałam sie na bukietówki bo jest dokładnie tak jak piszesz bezproblemowe i zachwycają ;:215 u mnie smagliczka dopiero zaczyna porządnie wypuszczać listki jestem troszkę w tyle za tobą ale w stosunku do ubiegłego roku to przyroda znacznie wyprzedza :heja

Pozdrawiam was serdecznie :wit słoneczka życzę
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ula trzymam kciuki za udany dzień ,obyś się wyrobiła,mnie czeka posadzenie róży na balkonie,muszę lecieć poszukać donicy odpowiedniej ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ulu ciemiernik przepiękny.... dorodne , ukwiecone krzaczysko :D I super, że tak się wspaniale wysiał....... zawsze jestem bardzo ciekawa jakie będą siewki :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ulciu,czytam ,że radości przyjechały i znowu sadzenie ,ależ to jest piękne ,u mnie pięknie świeci słońce ,ale jest zimno i był przymrozek :wit ;:196
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Podmucham i pochucham razem z Tobą.:)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witam się serdecznie w Twoim wątku :wit Przemknęłam szybciutko po Twoich stronach i cóż, cieszę się, że trafiłam do kolejnej różomaniaczki :D
Urszulko, zauważyłam u Ciebie mieczyki w doniczce. Zakwitły Ci? Kiedyś widziałam, będąc na wakacjach, taką wielką donicę mieczyków w jednym kolorze . Wyglądało to przepięknie ;:167 no i zamarzyło mi się tak samo. Próbowałam przez dwa lata z rzędu, wysadziłam z 50 cebulek i... porażka. Tylko duże liście i ani jednego kwiatuszka ;:145 Zastanawiam się wciąż co zrobiłam źle? Dodam, że cebule mieczyków z tej samej dostawy, które dałam Teściowej, zakwitły u niej normalnie, tylko że w ogrodzie...
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ulu ,widzę,że róże dziś górą.Na pewno będą pięknie się prezentowały .Życzę miłej pracy a wieczorkiem dużo relaksu po ciężkie robocie:)Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ulka, z różami faktycznie poszalałaś, ale skąd ja to znam ;:306, za to latem będzie kolorowo i pachnąco ;:108. Czytałam o Heidi Klum i muszę powiedzieć, że moja w zeszłym roku pięknie kwitła i była zdrowiutka, ale był to jej pierwszy sezon u mnie, więc zobaczymy jaka będzie w tym roku. Dzisiaj wracając z pracy wjechałam do ogrodniczego i dostałam wreszcie smagliczkę :heja, ciekawa jestem czy udało Ci się dzisiaj uporać z wczorajszą przesyłką.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ula witaj :wit
Ale Ty szalejesz z tymi zakupami ;:333 oi będzie się działo jak wszystkie różyczki zakwitną ;:138 ;:138
Czytam że masz jeszcze hortensje w planie - kupuj bo one są piękne i nie wymagające ;:108
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Ulka posadziłaś już różyczki, czy dalej walczysz?
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ciemierniki mam u siebie, jednak stwierdzam, że rosną nie najlepiej.
Mam jeden w bieli a jeden we fiolecie i może to wystarczy :wink:
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Deszczowe dzień dobry :wit
Aga - ja jakoś na dwóch kolorkach ciemierników poprzestać nie umiem, wiem ze u ciebie coś im nie odpowiada ale są tak cudne że warte według mnie większego zachodu ;:173 w ubiegłym roku ucinałam kawałek dla jednej osoby i tak nie fortunnie oddzieliłam że pozostał maleńki kawałeczek z dwoma malutkimi korzonkami więdniał w słonku więc go wsadziłam w cień tak na co będzie to będzie do jesieni stał jak zaklęty a na wiosnę pięknie mi wypuścił dwa listki i ma śliczną bryłę korzeniową bo go przesadziłam to sobie sprawdziłam ;:138
Ewcia - różyczki posadzone :heja :heja wczoraj w ogrodzie spędziłam bite 9 godzin i udało mi się tak poszaleć ale tylko dzięki córce która zajęła się domem , praniem i tymi pracami za którymi ja nie bardzo przepadam ;:131. Miłego wieczoru :wit
Tereniu - już nie mogę się doczekać tych ich kwiatów choć w pierwszym roku nie poszaleją ale na jednego kwiatuszka po cichutku liczę
hortensje bardzo lubię do tej pory gromadziłam tylko ogrodowe ale coś nie tak należycie o nie dbam bo słabo mi kwitną, więc teraz mam w planie nadrobić to bukietowymi
Ilonko - ty mi piszesz że ja poszalałam, kochana widziałam twoja listę róż i lilii :shock: ja w ciągu najbliższych dziesięciu lat tyle tego nie zgromadzę co ty w tym roku Pojechałaś nam po bandzie Ilonko zapewniam że jeśli tylko lubisz żółty kolorek ze smagliczki będziesz zadowolona ;:333 donoszę że z przesyłką dałam wczoraj radę ;:108 ale wieczorem padłam na pysk ;:306
Betinko - w tym roku róże zdecydowanie żądza i chyba nie tylko nie u mnie :uszy relaksik był najpierw w wannie z pianą a potem jak padłam tak syn musiał przywieść córkę około północy z pracy bo ja nawet dzwonka telefonu nie słyszałam ;:218
Elwi - bardzo mi miło że do mnie wstąpiłaś ;:168 pytałaś o mieczyki w donicy każdy mi zakwitł ale ja dodatkowo podlewałam je jeszcze nawozem dla roslin kwitnących może to zadecydowało o ich kwitnieniu miałam je po raz pierwszy tak posadzone
Weroniko - w kupie zawsze raźniej i weselej ;:4
Martuś - wczorajszy poranek też mnie powitał przymrozkiem ale i tak resztę dnia udało mi się świetnie go wykorzystać ;:7
Aga - mnie też bardzo ciekawą te jego dzieciaczki czy powtórzą cechy rośliny matecznej ;:109 czy będzie niespodzianka
Aniu - dzień jak najbardziej udany ;:113 plan wykonany :uszy a to jest najważniejsze
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”