Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Post »

Fraszka_1- one tak wszystkie mają- jak przegląda się zdjęcia na sprzedażowych wątkach- to nie wiadomo którą wybrać ;:219 w końcu człowiek dochodzi do wniosku, że chce wszystkie ;:306 co jest fizyczną niemożliwością ;:218 ale co nam szkodzi spróbować ;:224

elcia1974- zgadza się i to na maxa ;:108 dziękuję... tak jakoś zauważyłam, że wraz z wiosną zaczęło się poruszenie w hojarium- pudle plastikowym w którym wszystkie pięknotki trzymam ;:138

Malachitek- konsekwencja owszem- bo to ta sama ;:306 korzystam za niej, aby podczas sesji zdjęciowej hojki ładnie wyglądały ;:224 moim marzeniem jest, żeby wszelkie zielone u mnie miało ceramiczny domek- ale jak na razie albo zacznę napadać na bank, albo na jakiejś drodze położonej w lesie... bo widoki na spełnienie marzenia są- ale strasznie odłożone w czasie ;:131

Modivhaszma- liski na hojkach są pięknie- to fakt- i zachwycają niezależnie, od fanaberii rośliny, co do wytworzenia kwiatów :uszy a jak ich różnorodność- każdy inny :wink:

iksja- moja też ;:196 ta zmienność kolorów liści- zielono- żółto- białe- czerwone... no jakie tylko się chce...

Paulii- też mi się te badylki podobały ;:224 miały nakazane rosnąć od wcześniejszej opiekunki to i rosną ;:138 nie mają innego wyjścia :wink: a hojki- jak wiadomo ;:167 od pierwszego wejrzenia i ciągle przybywa podopiecznych...
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Pomalutku zaczniesz ciac liste... ;:224 Potem bedzie "taka mam, ta jest podobna do tej co mam" i w miare jak robi sie ciasno na parapetach, zwiekszaja sie nasze kaprysy. ;:306
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

crazydaisy- trochę się uspokoiłam- one strasznie wydają się mi fanaberyjne... zanim im nie ,,podpasuje" otocznie- to nic tylko denerwują brakiem współpracy ;:219 lisa ;:167- klasyka sama w sobie- można rzec ;:108 glabra- piękna, owszem ;:224 latifolia- zacznę się rozglądać... ale ostatnio zamówiłam imperialis- i jak na razie zakańczam na ten okres zamówienia hojowe... ja wiem, jak to brzmi- ale będę twarda ;:218 oj będę... będę cięła ;:108 ale jak na razie... hulaj dusza :tan

justus27- trochę ich jest... ale na to właśnie liczę- pędy hojowe zwieszające się, pnące, rosnące, kwitnące ;:204

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dlaczego w podpisie nie umieścisz linka do swojego wątku ? Myślałaś, że cie nie znajdę ? Znalazłam :heja
Widzę, że należysz do frakcji hojowej. Dzięki takim osobom, jak ty wiem, że istnieje coś poza H. carnosa ;:333
Przypomniałaś mi, że mam hipeastrum o białych kwiatach ;:oj Muszę poszukać go w suterynach.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Mam tak samo ;:306
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A widzisz - sprytne ;:306 ale ja mam to samo, wieczny niedobór doniczek - ja już nawet na te naprawdę ładne (i drogie...) to staram się w sklepach nie patrzyć, większość moich jest ze szrotów, bo tam tego sporo i ceny kiedyś były przystępniejsze ;:224
A poza tym wiesz - im mniej ceramicznych doniczek tym więcej miejsca na parapetach, bo kubeczki tyle nie zajmują - i można więcej roślin upchnąć :D
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

heliofitka- witam, witam... dla chcącego nic trudnego- i już masz mój wątek ;:138 rozgość się ;:180 ja to tak wszystkiego po trochu- ale fakt- hoi ci u mnie dostatek ;:224 zawsze do usług- to je tam odnajdź co by i w tym sezonie zachwycało wyglądem :wink:

Fraszka_1- to próbujmy- a nuż się uda :wink:

Malachitek
- spokojnie i ceramicznie będzie na naszych parapetach- jak na razie różnicuje kolekcje roślinek i dbam o te które mam już teraz- to priorytet...

Dziękuję wszystkim za odwiedziny ;:180 zakwitły mi następne cebule zwartnic- co z tego jak mi gdzieś przepadła ładowarka do aparatu... oszaleć idzie... ;:219 może jakieś archiwalne zdjęcia na komputerze znajdę- to wrzucę ;:218

Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Uda się? Hahaha, nie wiem ;:306
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fraszka_1- zobaczymy jak nam to pójdzie :wink:

a jak na razie wakacyjne zdjęcia, dopóki nie znajdzie mi się ładowarka:

lokator dziki mojego miniaturowego oczka wodnego- dodam, że nie mieszkam wśród jakiś lasów- dom obok drogi... a tu takie niespodzianki... przyszedł ów wąż na żaby- bo też były w oczku- a miał jedną trudność- ponieważ mam i koty to tata zrobił mi siatkę ochronną- łebek bez żaby przeszedł z żabą już nie :;230 mieliśmy takie małe National Geographic- ale zaskroniec sprawnie odłowiony... tata trzymał worek ja łapałam ;:173 gad nie ucierpiał- trochę się pomęczył w worku... ale już po dwóch godzinach był na wolności w znacznie milszym dla niego miejscu- nad woda z mnóstwem żab... a na spacer wybrałam się i z psem i z wężem- taki bonus ;:306

Obrazek

tutaj miejsce w którym został wypuszczony zaskroniec... na wodzie zarośniętej rzęsą, jest pień wierzby na nim mój pies- Ciacho- taka biała plama ;:224 jak przychodzi do kąpieli- to nie wiem kto jest bardziej mokry on- czy my(osoby kąpiące) a jeśli chodzi o pławienie się w wodzie- to o dowolnej porze roku i w dowolnej temperaturze- wodnik szuwarek a nie pies :wink:

Obrazek

tutaj w całej swej psiej okazałości:

Obrazek

a tu jeszcze jeden futrzak, tak najczęściej wygląda- złapie tę mysz- już ją prawie mam :uszy

Obrazek

PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Karolina - witaj :wit No ja widzę że masz się czym pochwalić, tylko skromna jesteś. Zwierzaki cudowne. Tylko miałam trudności zajrzeć do Ciebie, coś w stopce mi utrudniało. :D
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSIWitam, witam- proszę się rozgaszczać :wink: a co do utrudnień- to powiem tylko tyle, że do spraw technicznych to dwie lewe ręce mam ;:173

Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Krolino Fajny zaskroniec u mnie czasami tez bywają :roll:
Ale pięknego masz pieska :D
Kotek fajnie wygląda jak śpi :)
Zapraszam Cię do mojego nowego wątku ogrodowego :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kelpie, mam imperialis. Kupilam ukorzeniona, dosc wysoki badylek z 2 liscmi na drugim od dolu pieterku. Oczywiscie fochnela sie i przysuszyla pypcia, ale rusza juz. Powiem Ci, ze wyglada bardzo niepozornie - zielony badyl z niespecjalnie ciekawymi liscmi, a ma cale 2 - mysle, ze jak urosnie i sie namota na cos, bedzie ladna, ale poki co 90% hoi wyglada ladniej/ciekawiej.

Zaskroniec mila rzecz, ale mojej mamie wyzeral traszki z oczka... Jak lubisz zabki, to lepiej, zeby on sobie jednak gdzie indziej zyl.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulii- dziękuję ;:196 wdzięczne futerkowce :wink: oczywiście, że wpadnę- lubię odwiedzać wasze wątki ogrodowe ;:108

crazydaisy- jak na razie też ma dwa listki... ale liczę, że urośnie- jak reszta hoi :wink: co do zaskrońca- to jak już wspomniałam został odłowiony i przeniesiony na inne miejsce... i to nie ze względu na żaby, ale na moją mamę- nie lubi węży- tak delikatnie mówiąc ;:224

Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaby by Ci wyzarl. No, mamy raczej nie tknie, ale swiety spokoj ma swoja wartosc. A miejsce w ktorym go wypuscilas, powinno sie spodobac. Fajne zakatki masz wokol.
Kinga
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”