Nowa "stara" doniczka ceramiczna

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
MichalZMC
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 sie 2010, o 10:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Nowa "stara" doniczka ceramiczna

Post »

Dzień Dobry!
Słyszałem o postarzaniu nowej doniczki ceramicznej. Polega ono na wymieszaniu jogurtu naturalnego z ziemią lub torfem (tego nie wiem). Czy słyszeliście o czymś takim? Można to robić na doniczkach ceramicznych szkliwionych i nie szkliwionych? Wiem, że to ładnie wygląda i chciałbym coś takiego zrobić. Jeżeli znacie dokładny przepis to prosił bym o podanie go. Posiadam doniczkę ceramiczną nieszkliwioną.

Pozdrawiam,
MichalZMC
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nowa "stara" doniczka ceramiczna

Post »

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
malowanki
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 25 mar 2014, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Nowa "stara" doniczka ceramiczna

Post »

MichalZMC pisze:Dzień Dobry!
Słyszałem o postarzaniu nowej doniczki ceramicznej. Polega ono na wymieszaniu jogurtu naturalnego z ziemią lub torfem (tego nie wiem). Czy słyszeliście o czymś takim? Można to robić na doniczkach ceramicznych szkliwionych i nie szkliwionych? Wiem, że to ładnie wygląda i chciałbym coś takiego zrobić. Jeżeli znacie dokładny przepis to prosił bym o podanie go. Posiadam doniczkę ceramiczną nieszkliwioną.

Pozdrawiam,
MichalZMC
Obrazek

O takiej metodzie nie słyszałem. Ale jak chcesz to zrobić przy użyciu w 100% produktów ekologicznych. To mogę ci podpowiedzieć jak t zrobić.
Opieram się tylko i wyłącznie na własnych doświadczeniach. Wszystko o czym piszę sprawdziłem sam lub widziałem na własne oczy. W czym mogę pomóc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”