Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

A ja wczoraj przechodziłam w sklepie B. obok bukszpanów i rzeczywiście zaleciało mi kocimi odchodami. Przypomniała mi się od razu dyskusja o nich. W ogródku mam na razie trzy, ale od żadnego nie śmierdzi.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

cyganka77 pisze:A ja wczoraj przechodziłam w sklepie B. obok bukszpanów i rzeczywiście zaleciało mi kocimi odchodami. Przypomniała mi się od razu dyskusja o nich. W ogródku mam na razie trzy, ale od żadnego nie śmierdzi.
też mi przypomniałaś jednego wąchałam palcem pocierałam był lekki zapach hmm no może faktycznie koci ale naprawdę musiałam mocno sobie wciągnąc do nosa by ten zapach poczuć :wink: .. jeszcze mam dwa większe bukszpany ale ich nie wąchałam,sąsiad ma za płotem ogromny i nic nie czuję..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dziewczyny! Dzień dobry ;:173

Zimno dziś jak piorun, więc siedzę przy rysunkach (p*** aksonometria niemal skończona), a ogród odłogiem leży. Ponoć jednak to ostatnie takie zimne dni i znowu zawita do nas ciepełko :) Tego się trzymam!

Powiem Wam ciekawostkę, że kupiłam dziś malutką sadzonkę bukszpanu do donicy i zajeżdża książkowo! Tzn. tak, jak sobie tu rozmawiałyśmy, czyli kocimi siuśkami. No trudno, może to wytrzymam. W każdym razie, odmiany pani w sklepie nie znała. Do szkółki zapomniałam wstąpić (ach, jakież tam kule bukszpanowe przyjechały... jakie sosenki żółte na nóżce... jakie cudne magnolie obsypane kwieciem... jakie psy z dredami dorodne... napatrzeć się nie mogę!), ale następnym razem dowiem się co i dlaczego nam zajeżdża.

Dario, ja dziś wyczułam kocie odchody bardzo wyraźnie - wystarczyło nos zbliżyć, nawet nie trzeba nic pocierać. Widać te sąsiada, są tej dobrej odmiany :)
Trawnik skoszę jak tylko obeschnie... rano padało!
Asiu, no sama widzisz! Ja też to dziś w sklepie odkryłam!
Aga, rzeczywiście pogoda nie nastraja do ogrodowej ani jakiejkolwiek na zewnątrz aktywności... moje kije leżą odłogiem. Cieszę się, że zajrzałaś!
Kasiu, kawa zaliczona, zaraz zrobię sobie powtórkę, bo sennie dziś okrutnie... Pączuszków codziennie coraz więcej, chociaż te chłody faktycznie nieco stopują przyrodę. Mam nadzieję, że przymrozków nie będzie, a ciepełko szybko wróci.
W Melonie jeszcze nie byłam, ale za to byłam na Al. Krakowskiej :) Szału nie było, ale z pustą ręką nie wyszłam :D
Małgolinko, cieszę się z powodu Twoich odwiedzin!
Z zajęć jestem bardzo zadowolona, chociaż pracy huk, w związku z rozpoczęciem edukacji... ale nic nie ma przecież za darmo :)
Co do bukszpanów, to powąchaj je w różnych miejscach... ja już wiem, że są i bezwonne i takie, od których człowiek nos odwraca ;-)
Deszcz ze śniegiem? Nie przyjmuję do wiadomości, nie zgadzam się! Niech szybko u Ciebie znika...
Pozdrowienia!
Majutek, fizycznie rzeczywiście udało się odpocząć... zdaje się, że natura steruje też tym i dba o równowagę między wysiłkiem, a regeneracją ogrodnika :)
Jaka dziś pogoda u Ciebie?
Marysiu, miło mi, że jesteś i zechciałaś poczytać o moich perypetiach związanych ze studiami!
Zapał mi nie minął, wręcz wzrósł, chociaż wciąż obawiam się, czy ja też będę tak pięknie potrafiła rysować.
Kije pokochałam i chodzę zawsze, kiedy tylko czas i pogoda nie stoją z nimi w kolizji. Czyli prawie codziennie :)
Szkoda, że Twoja ostroga się odezwała!
Dobrze, że wracasz w domowe pielesze... z pewnością domownicy tęsknili!
Małgosiu, dziękuję za miła słowa! Ja także uwielbiam pączuszki, pierwsze kwiaty i listeczki... cieszy każda gałązka i łodyżka pokrywająca się kwieciem czy delikatną zielenią... przed nami cały sezon!
Robaczku, oczywiście, mam takie same wrażenia co do budzącej się przyrody, jak Ty!
Pogoda co prawda nieco się popsuła i ruszająca wegetacja pewnie zastopuje, ale weekend znowu ma być piękny!
Trzymaj się ciepło :)
Aniu, witam serdecznie... dziękuję za miłe słowa pod adresem klonu i innych roślinek... przed nami najpiękniejsza pora roku!
Dorciu, też racja z tym doborem kolorów!
Moniko, bardzo dobry kierunek obierasz, moim zdaniem... fiolety i szarości doskonale się prezentują na tle drewna na podłogach... będzie pięknie!
Aniu-sweety, dzięki! Owszem, kwitną... podobne zjawisko dotyczy wiązu Camperdownii... :)
Aga, owszem, klon Red Sunset kwitnie i to właśnie stanowi - poza jesiennym ogniem, którym płonie - jego wyróżnik :) Cieszę się, że Ci się podoba!
Bogusiu, Twój klon na pewno zakwitnie... zaobserwuj jeszcze wiąza Camperdownii jak przywiozą go od Kordusa... też cudny!
Crimson Sentry jest bardzo ciemny w swojej purpurze... bardzo, bardzo je lubię!
Super, że masz towarzystwo na kije... byłyście wczoraj?
Posiałam dziś pomidorki koktajlowe...
Ewo, ten czas biegnie naprawdę szybko... już koniec marca!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepięknie inne słowo do głowy mi nie przychodzi... ;:215
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne białe jaskry ;:333 Cała kompozycja świetna :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
x-ag-a
---

Post »

Ewo, mnie też się podoba taka aranżacja - dzięki! :)
Patrycjo, miło mi Cię gościć! Cieszę się, że kompozycja przypadła Ci do gustu :)
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Nie tylko ta kompozycja, Twój ogród jak marzenie, a kwiaty masakra coś przepięknego, może kiedyś się dorobię takich okazów :wink:
x-ag-a
---

Post »

Patrycjo, cały zestaw komplementów - dziękuję za nie pięknie :)
Staram się codzienną pracą w ogrodzie zasłużyć choć na część pozytywów jakie zostawiacie pod adresem mojego zakątka.
Sprawiłaś mi dużą przyjemność - dzięki raz jeszcze!
Wpadnę do Ciebie na pewno z rewizytą :)
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

Przesłodka aranżacja :)
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
x-ag-a
---

Post »

Aga - ;:196
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Chyba nowe nabytki donica i ptaszek? ładne :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ag-a
---

Post »

Dario, dokładnie tak... z sieciówki, ale wpadło mi w oko... jeszcze chyba coś dokupię na drugi stół :)
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

aguniada pisze:Dziewczyny! Dzień dobry ;:173
... Ponoć jednak to ostatnie takie zimne dni i znowu zawita do nas ciepełko :) Tego się trzymam!
Hallo, a chlopcy to co, od macochy? ;:306 prosze o nas nie ignorowac i nie zapominac.

Wszyscy narzekaja na pogode, jutro w nocy lecimy po ciepelko, tylko trawniczek musze skosic ale trawa ciagle mokra poniewaz co chwila sika z nieba :(
Agnieszko Twoje biale obrazki ;:333
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Oj, jak ładnie na stoliku ;:167 Moje kolorki! U nas też na zimno i deszczowo, chociaż słonko dzisiaj próbuje przedrzeć się przez tą szarą zawieszkę. Wspieram Cię całym sercem w aksonometrii, też tego nie lubię... Wole free style, kolorowanie i "impresjonizm" ;:306 Niestety nie obejdzie się bez rzutów itd ... Osobiście potrzebuję kopa, żeby zabrać się za namalowanie projektu koncepcyjnego dla mężowej kuzynki. Od zera. Ogród nowoczesny. A! I oczywiście "żeby nie trzeba było nic w nim robić" ;:306 . W głowie coś tam się wyklarowało, tylko trzeba usiąść i to "namazać". Nie mogę się zabrać do tego, poległam na wstępie, czyli na ukształtowaniu terenu, bo chcą mieć nasyp od strony drogi. Jak przez to przejdę to potem będzie tylko z górki.
Czyli jednak bukszpan pokazał co potrafi ;:306 Ja się przyzwyczaiłam do tego zapachu, jak dla mnie to każdy go wydziela. Frontowa kompozycja ;:333
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Aga cudne jaskry ;:167 bardzo udana kompozycja ;:215 u mnie dziś słonecznie ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”