Moje roślinki - iwona p
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lubi lekko wilgotną ziemię, ale lepiej przesuszyć niż przelać - bo będzie gniło. Może jeszcze rosnąć w górę - ale raczej wolno, bo nie jest tak szybkie jak standardowa odmiana. Jasne miejsce, ale nie w pełnym słoneczku, bo może się poparzyć - tyle z moich doświadczeń ze standardem, i tego co wyczytałam 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anoli
Moje stare reo ma liście równie szerokie
A co do kwiatu to nie wiedzę. To jest odmiana reo, ktoś już na forum je pokazywał. Ania Czarnota - prawdopodobnie 

Bardzo przepraszam ale mi umknęło, ale to dlatego, że biegam do kuchni pilnować kolacji i w między czasie na forum.anoli pisze:A co to za roślinki na kwietniczku, na dole? Bardzo ładne(te 3 identyczne)
To asplenium takie proste i takie poskręcane. Chyba to jakaś odmiana miniaturowa, bo mam tez duże jest identyczne jak te miniaturki. Albo to nie miniaturki, tylko małpy co nie chcą rosnąć. Też im coś dolega, nabrały jakiegoś brązowego odcienia, nie są tak pięknie zielone jak wtedy gdy do mnie przywędrowały
- anoli
Dziękuję za odpowiedź - ja też właśnie między kuchnią a kompem
Asplenium wcale tak marnie nie wygląda, mnie zauroczyło - może sobie poszukam
A monsterka boska, pokazałam fotkę mojej, żeby wiedziała jak ma wyglądać. Mam do swojej wielkie ale

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.