Moje roślinki - iwona p

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To się nie znają, to reo jest cudowne - i będzie na foum obiektem westchnień. Ja już wzdycham do Twojego klonika :lol:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
iwona p
50p
50p
Od: 9 sie 2008, o 20:32

Post »

Jak się będzie mnożył to nie będę wychowywać. Dzieciaki do adopcji
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co to za roślinki na kwietniczku, na dole? Bardzo ładne :D (te 3 identyczne)
iwona p
50p
50p

Post »

To reo chyba już większe nie urośnie tylko będzie się krzewić? Nie widziałam go nigdy wcześniej, nie wiem czy lubi sucho czy mokro. Informacje znalezione w necie są sprzeczne. Może ma ktoś jakieś doświadczenia? A gdzie go postawić, lubi słoneczko czy raczej nie?
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lubi lekko wilgotną ziemię, ale lepiej przesuszyć niż przelać - bo będzie gniło. Może jeszcze rosnąć w górę - ale raczej wolno, bo nie jest tak szybkie jak standardowa odmiana. Jasne miejsce, ale nie w pełnym słoneczku, bo może się poparzyć - tyle z moich doświadczeń ze standardem, i tego co wyczytałam :wink:
iwona p
50p
50p

Post »

Ślicznie dziękuję za wskazówki. Ale ono całkiem inaczej wygląda niż to zielone reo, liście ma dużo szersze i kwiaty tez troszkę się różnią. Czy to na pewno ten sam gatunek roślinki?
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje stare reo ma liście równie szerokie :wink: A co do kwiatu to nie wiedzę. To jest odmiana reo, ktoś już na forum je pokazywał. Ania Czarnota - prawdopodobnie :wink:
iwona p
50p
50p

Post »

Dzięki Ilonka przyjazna dusza jesteś
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma sprawy :D Nie odpowiedziałaś na moje pytanie z poprzedniej strony :wink:
iwona p
50p
50p

Post »

A to moja biedronkowa monsterka. Ktoś miał podobną nie mogę sobie przypomnieć kto, ale też była z a Biedronki. To jedyny mój kwiatek bez żadnego ale ... widać, że rośnie i strasznie go za to lubię

Obrazek
iwona p
50p
50p

Post »

anoli pisze:A co to za roślinki na kwietniczku, na dole? Bardzo ładne :D (te 3 identyczne)
Bardzo przepraszam ale mi umknęło, ale to dlatego, że biegam do kuchni pilnować kolacji i w między czasie na forum.
To asplenium takie proste i takie poskręcane. Chyba to jakaś odmiana miniaturowa, bo mam tez duże jest identyczne jak te miniaturki. Albo to nie miniaturki, tylko małpy co nie chcą rosnąć. Też im coś dolega, nabrały jakiegoś brązowego odcienia, nie są tak pięknie zielone jak wtedy gdy do mnie przywędrowały
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za odpowiedź - ja też właśnie między kuchnią a kompem :lol: Asplenium wcale tak marnie nie wygląda, mnie zauroczyło - może sobie poszukam :D A monsterka boska, pokazałam fotkę mojej, żeby wiedziała jak ma wyglądać. Mam do swojej wielkie ale
iwona p
50p
50p

Post »

Asplenium na zdjęciu dobrze wychodzi ,ale coś się z nim dzieje i nie wiem co pewnie za dużo podlewam. Duże asplenium stało u mnie pół roku zanim wypuściło listka, a w nagrodę trzy listki uschły i jak tu nie mieć ale...
Awatar użytkownika
KamilaP
100p
100p
Od: 23 maja 2008, o 22:57

Post »

Witaj Iwono,bardzo ładne masz kwiatki, a Ty jeszcze narzekasz.A monsterka dosłownie powaliła mnie z nóg.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No co za śliczności, proszę, proszę... :D Też mam paskowane reo - ta cholercia strrrrrrrrrasznie wolno rośnie :?
Teraz widzę, że mamy takie same kwietniki... Moja Mama również żałuje, że wzięła dwa zamiast czterech ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”