Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Małgosiu czy wśród zdjęć z 21.03 na trzecim zdjęciu jest krokus w takim kolorze :?:
Taka ładna wiosenka u Ciebie i wierzba ufryzowana. Dzisiaj widziałam tyle kwitnących wierzb i forsycje ślicznie się zażółciły jak pod koniec kwietnia. :D
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Sporo pracy już za Tobą - efekt z pewnością będzie piękny :)
U mnie żurawie też się wydzierają, na szczęście trochę dalej od okien :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam moich gości. Poniedziałek przywitał mnie deszczem, który rozgościł się na całego. Leje cały dzień. A my sobie pod kocykiem, przy kominku pomalutku spędzamy wspólne chwile. Widocznie i taka pogoda jest do czegoś potrzebna...do zacieśniania atmosfery rodzinnej :D

Kelpie - dziękuję za pochwałę mojej rabaty, ona jest jeszcze w trakcie tworzenia. Miałam pomysł ....a teraz troszkę utknęłam. Może jak zaczną kwitnienie posadzone wzdłuż rabaty róże i inne kwiaty to mnie olśni. Boję się z kolei za blisko sadzić przy granicy z polbrukiem, bo, tam jeżdżę autem, a raczej cofam, i ...wiadomo jak skończyłoby się to dla roślin. I dlatego ta rabata jest trudna.
A w kwestii ptaszków :wink: , ja już wolę rozmiar xs, czyli te dokarmiane zimą. Te duże ;:134 . :D A Twoje mewy mają może urlop od morskich klimatów i poleciały pobuszować w głębi lądu. Też i mewom coś się od życia należy. A w jakiej części naszego pięknego kraju mieszkasz?

Aguś - no to zaszalałaś z tym mrowiskiem ;:oj Ja tylko takie małe skupiska mrówek mam, więc sypię kawą ( rada koleżanki) i jakoś się udaje. Coś jeszcze im robiłam, żeby je odstraszyć, ale...zapomniałam co to było. Muszę popytać mojej guru od domowych sposobów na wszelkie zło. :wit

Marysiu - wierzba wyłysiała, to fakt. Rabata jeszcze nie jest dokończona, ale dziękuję za słowa uznania. ;:196

Marzenko - dziękuję :D Lampy były już tam dawno, resztę musiałam dopasować... ;:196

Marysiu - Masko - to nie jest krokus, to taki mały tulipan. Nie znam nazwy rodzajowej ;:131 Są malutkie i różowe. A forsycje kwitną, też widziałam jak wracałam z pracy. W mieście cieplej, od spalin :lol: U mnie na wsi forsycja w bloku startowym, już nie mogę się doczekać tej żółtej plamy w ogrodzie.

Basiu - czasami zdarza się, że nie jestem zadowolona z bliskości i zażyłości z dziką przyrodą w moim sąsiedztwie. Zwłaszcza o 6 - tej rano. A dzisiaj wracałam z pracy i tuż koło wjazdu na moją posesję spotkałam sarenki. I jak tu się gniewać na przyrodę??
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ja sarenki lubię odkąd mam ogrodzoną działkę - wcześniej jakoś mnie ich towarzystwo nie cieszyło ;:138

A u mnie dziś pada i pada, nawet nie wyszłam z domu na chwilę, ba, nawet siewów na schody nie wystawiłam i tak biedne spędziły cały dzień w wiatrołapie. Tak sobie myślę, że jak ta pogoda się utrzyma, to siewy wrócą na parapety - a już je posprzątałam i ustawiłam doniczkowce :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu widzę że wiosna pełną gębą :;230 a ja myślałam że przesadziłam z warzywnikiem na parapecie co tam u mnie u Ciebie to dopiero szkółka,pozdrawiam
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Ja przyrodę kocham bardzo, ale wkurzam się nieco ;:188 , kiedy sarenki i zające obgryzają mi drzewka a jastrzębie i lisy zjadają drób ;:155
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

My wczoraj również wieczór przy kominku spędziliśmy...czas na odpoczynek po weekendowych pracach ogrodowych :wink:
Deszcz jest potrzebny.
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Cudowna wiosna u Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Malgoniu, ciekawa jestem widoku nowej rabaty w rozkwicie I na papewno usmiechne sie o wieczorne ujecie. Uwielbiam podswietlane rabaty :D
Odpoczynek niedzielny zasluzony I wrecz potrzebny, a towarzystwo w postaci kubka I kocyka wzbudza ma zazdrosc.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgoś :wit u mnie wyjrzało słonko :heja jest nadzieja...jak tylko obeschnie ruszymy w ogródki :heja Rabata piękna i lampki też... ślicznie jak tylko róże i inne kwiaty zakwitną będzie co podziwiać.
Mój farbownik zaczyna wschodzić :heja ...będzie niebiesko :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam wieczorową, wtorkową porą. Paskudny dzień ....bo pogoda taka była. Padał deszcz, potem deszcz ze śniegiem, potem śnieg. Przez chwilę zrobiło się biało. Dopiero popołudniu zaczęło się przejaśniać, pojawiły się promienie słońca ...Jest nadzieja na ładną pogodę na jutrzejszy dzień.

Aguś - athshe - moje sarenki nie wchodzą na mój teren :wink: Jesteśmy raczej sąsiadkami. Dzisiaj w drodze do pracy je spotkałam, a jadąc z pracy czekały ( na mnie :wink: ) w umówionym miejscu. Czasami się zatrzymuję i przyglądam się im. One się już chyba przyzwyczaiły, nawet nie uciekają. Są śliczne.
Masz rację, pogoda nas dzisiaj nie rozpieszczała. Widziałam Twoje zasiewy, nieźle. Ja jeszcze parapetów nie zwalniam..Myślę że w maju najprędzej :wit

Dorotko - dawno Ciebie nie było. Jak tam Twoje bociany?? A zasiewy takie tam, nie jest ich aż tak wiele, nie przesadzaj. Są po wstępnej selekcji. ;:196

Basiu - doskonale Ciebie rozumiem , bo jastrząb porywa kury mojemu sąsiadowi. Jaki on był wściekły.A lisy krążą w pobliżu, ale jak na razie żyjemy w zgodzie.Od kilku dni za to przychodzi do nas ogromny bokser, nie wiem skąd on jest. Wygląda dobrze, jest zadbany. Wczoraj nie zamknęłam bramy i widziałam przez okno, jak ten nieznajomy piesek w bardzo dobrej komitywie biegał sobie z moimi psicami. Dzisiaj też był, ale jak wychodzę...to on ucieka.

Aguś - aage - deszczu było sporo przez ostatnie kilka dni. Już dość. A czas spędzony pod kocykiem, przy kominku...bezcenny ;:196

Madziu - dawno nie zaglądałaś. Byłam u Ciebie, tam też pusto i głucho..Wracaj kochana i pokazuj Twoje piękności.

Madziu - Lulka - zdjęcia rabaty wieczorową porą masz jak w banku, tylko muszę baterie jutro kupić. Dzisiaj popołudniu były takie wspaniałe kolory nieba, a ja cyknęłam 2 zdjęcia i ...stop. ;:196

Aniu - mojego farbownika już nawet troszkę przerzedziłam w kuwetce. Wygląda dobrze. Naprawdę wierzę, że będzie niebiesko. Na heliotropa nie liczę. Niby rośnie, ale mizernie. Jutro ładna pogoda ma być, strasznie się cieszę. Dostałam dzisiaj od koleżanki przylaszczki...niebieskie. Strasznie się ucieszyłam.

Kolory nieba po przejściu śniegu i deszczu

Obrazek

Obrazek

i skończyły się baterie.. :roll:

a w domku

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Jakie piękne widoczki po tej deszczowej pogodzie.
Dobrze że jutro ma być ładna pogoda :tan , przylaszczki się na pewno przyjmą . ;:215
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

nie było bo pracy dużo mam - praca nawał właśnie się kończy , działka zaczyna, a dzieci ciągle tyle samo czasu zajmują. Bocianów nie ma może i dobrze bo by zmarzły tak się ochłodziło, a jak to już po Twojej selekcji no to tym bardziej nieźle. Z tą baterią w aparacie ja mam tak cały czas jak już wezmę aparat w rękę to bateria rozładowana bo dziewczynki robiły zdjęcia robakom - dlatego u mnie ostatnio brak zdjęć ;:306
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Tuje nabierają pięknego koloru,soczystej zieleni,moje te zwykłe na wiosnę zawsze przechodzą metamorfozę z brązowych na zielone,pierwszej zimy jak nie wiedziałam to wystraszyłam się jak brązowiały ,myślałam że już po nich a to okazało się że to naturalne , Małgosiu dużo słonka życzę :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu słoneczko zaświeciło pod koniec dnia ;:3 a w domu masz śliczne słoneczka....jak ja je lubię ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”